Anti Aging Mucizesi kitabının yazarı Earl Mindell'dan doğru zamanda, doğru vitamin kullanma kılavuzu... Hangi hastalıkta hangi vitamin kullanılmalı? Hangi meslek grupları hangi vitamini almalı? Bu soruların yanıtını Milliyet'in yeni yazı dizisinde bulacaksınız!
#BeslenmeUzun ömürlü olmak herkesin hayali. Ancak hem fiziksel hem de zihinsel anlamda sağlıklı olmadıktan sonra uzun ömürlü olmanın bir anlamı kalmıyor. Bu nedenle bilim insanları yaşla gelen demans gibi hastalıkları önlemenin yollarını arıyor. ABD'li ünlü nörolog da beyin sağlığı için yapabileceğimiz en kolay şeyi açıkladı.
#SağlıkSevgili Hürriyet okurları... Son zamanlarda uzmanlardan sıkça duyduğumuz quercetin (kuersetin), birçok bitkinin kabuklarında yaygın olarak bulunan kimyasal bir pigmenttir. Quercetin gibi flavonoidlerin yararlı etkileri, vücudunuzda antioksidan olarak işlev görme yeteneklerinden kaynaklanır.
#SağlıkKitle turizminin başkenti Muğla’da geçen yıllarda yaşanan yangınlar sonrası başlayan bilinçli, sürdürülebilir turizm atağında ‘doğaya saygı’ hem turistler hem de turizmciler için artık daha önemli hale geldi. Geçen hafta gittik, yerinde gördük. Sorumlu turist bekleyen Akyaka, 12 aylık bir destinasyon olduğunu kanıtlarcasına, kasım sonunda pek çok yerde kar başlamışken yaşadığı ‘küçük bahar’la karşıladı bizi...
#Muğlaİnsanların ciltlerinde birçok sebepten dolayı yanıklar oluşabilir. Bunların bazıları kalıcıyken bazılarıysa geçicidir. Kırmızı yanık izinin meydana geldiği durumlarda yapılması gereken birtakım uygulamalar vardır. Özellikle aloe vera jeli ve kantaron yağı çok işe yarayabilir. Kırmızı yanık izi nasıl ve ne zaman geçer? Kırmızı yanık izine ne iyi gelir? İşte, tüm detaylar.
#Kırmızı Yanık İziAntalya’ya özgü çiçekler, endemik türler neden eskiden olduğu gibi, bahçelerde yok? Görsel bir şölen mi istiyorsunuz? Neden, devşirme bitkilerle uğraşıp dururuz yıllardır? Şakayık, zeytin, turunçgiller, gül ağacı, ful çiçeği... Değerlerimizi sürdürmek için motivasyonlar düşünmek güzel olmaz mı? Oteller, belediyeler, yaptıkları peyzajlarda coğrafyada var olan bitki ve ağaçları ne derece dikiyor?
#ANTALYASonbaharın yüzünü göstermesiyle her yıl olduğu gibi bitki çaylarına talep artmaya başladı. Koronavirüs, grip gibi hastalıklara karşı kendini korumak isteyen, fazla kilolarından kurtulmaya çalışan soluğu aktarların kapısında alıyor. Ancak şifa niyetine tüketilen ve masum gibi görülen bitki çayları organ kaybından ölüme kadar çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanlar, "Biri 100 defa içer hiçbir problem olmaz, başkası ilk içişinde karaciğer nakline gidecek kadar şiddetli organ hasarı yaşayabilir" uyarısıyla bitki çayları konusunda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı...
#Bitkisel ÇaylarEve girdiğinizde, kendinizi iyi hissettirecek ilk ve en önemli şey kokusudur. Kimse kızartma kokusu sarmış bir odada çok fazla vakit geçirmek istemez. Eğer kimyasallara karşıysanız, evinizin havasını doğal yollardan tazeleme fikrine sıcak bakabilirsiniz. Hem de elinizin altındaki malzemelerle…
#MutfakBirçok kişinin tadına bile aşina olmadığı alıç meyvesi, tüketimi çok yaygın olmasa da oldukça faydalı meyvelerin başında geliyor. Alıç, ‘yemişen’ ya da ‘ekşi muşmula’ adlarıyla da biliniyor. Ülkemizin hemen hemen her yerinde yetişen bu meyvenin reçeli, marmeladı hatta sirkesi de yapılıyor. Peki, faydalarıyla adeta doğal ilaç görevi gören ve kalp dostu olan alıcın diğer müthiş faydalarını biliyor musunuz?
#AlıçSon dönemde en çok merak edilen bitkilerden olan hayıt, özellikle hastalıklarını doğal yöntemlerle tedavi etmek isteyen vatandaşların araştırılmalarına konu oluyor. hayıt hakkında bilinmesi gerekenleri derledik. Peki, Hayıt nedir? Hayıt nelere iyi gelir?
#Hayıt Nedir?Yüz yıllardır tıbbı tedavilerde kullanılan ısırgan otu bitkisi son dönemde en çok merak edilen bitkilerden, özellikle hastalıklarını doğal yöntemlerle tedavi etmek isteyen vatandaşların araştırılmalarına konu oluyor. Peki, ısırgan otunun faydaları neler? Isırgan otu nelere iyi gelir?
#Isırgan Otunun Faydaları Neler?2020 yılının il aylarında tüm dünyaya yayılan Covid-19, ‘Koronavirüs Pandemisi’ bütün insanlığı tehdit eden bir salgın hastalık haline geldi. Virüsün insandan insana hızlıca bulaşması ve yüksek ölüm oranı, standart tedavi uygulamalarının geliştirilmesi ve protokollerinin çeşitlendirilmesi zorunluluğunu ortaya çıkardı. Virüse karşı etkili bir sonuç almak için virüsün yapısal özellikleri, biyolojisi ve konak hücredeki enfeksiyon mekanizmaları araştırılıyor. Aşı çalışmaları da bu yönde ilerliyor.
#KoronavirüsHidrojen peroksit yani bir diğer adı ile oksijenli su, sıvı sudan daha yoğun bir halde bulunan sıvı bir bileşendir. Bu bileşen çok iyi bir oksitleyici olarak da bilinir. Hidrojen peroksit daha çok açık yaraların temizlenmesi, enfeksiyon kapmaması, dezenfekte edilmesi ve iyileştirilmesi için kullanılır. Fakat daha pek çok kullanım alanı vardır. İşte, tüm detaylar.
#Hidrojen Peroksitin Nedir?