Güncelleme Tarihi:
Şeker, organik asit ve C vitamini bakımından zengin bir meyve olan kuşburnu, genellikle çay olarak tüketilen, aynı zamanda marmelat, reçel, bebek maması ve cilt bakım ürünü olarak da kullanılabilir.
Kuşburnu, enfeksiyonlara ve soğuk alınlıklarına karşı bedenin direncini artırarak grip, nezle gibi hastalıklara karşı dayanıklılığı sağlar. Cinsel isteği artırır. Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler. Bağırsakları yumuşatan ve sindirimi kolaylaştıran kuşburnu, iyi bir idrar söktürücü olarak kabızlıkta faydalı olduğu gibi ishali de kesebilmektedir.
Vücuttaki atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Kansere karşı koruyucudur. Romatizma şikâyetlerini ve ağrılarını hafifletir. Eklem ağrısı olan hastaların yüzde 82'sinde ağrılarda azalmaya neden olmuştur. Bitkinlik ve yoğunluk için de çok faydalıdır. Kandaki insülin miktarını ayarlamaya yardımcı olarak şeker hastalarına çok iyi gelir.