Kırmızı Yanık İzi Nasıl Ve Ne Zaman Geçer? Kırmızı Yanık İzine Ne İyi Gelir

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı Yanık İzi Nasıl Ve Ne Zaman Geçer Kırmızı Yanık İzine Ne İyi Gelir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 17:00

İnsanların ciltlerinde birçok sebepten dolayı yanıklar oluşabilir. Bunların bazıları kalıcıyken bazılarıysa geçicidir. Kırmızı yanık izinin meydana geldiği durumlarda yapılması gereken birtakım uygulamalar vardır. Özellikle aloe vera jeli ve kantaron yağı çok işe yarayabilir. Kırmızı yanık izi nasıl ve ne zaman geçer? Kırmızı yanık izine ne iyi gelir? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Kırmızı yanık izi çeşitli kazalardan dolayı meydana gelen bir sorundur. Bu sorunun olduğu kişiler kısa sürede yanıktan kurtulmaya çalışırlar. Tabi bunun için kırmızı yanık izinin ortadan kalkmasını sağlayan çözümlere odaklanılmalıdır. Ayrıca yanık izleri derecelere göre ayrılır. Bu dereceler yanık izinin geçeceği süreyi anlamak için önemlidir. En uzun süre devam eden yanık izi ise 3. derece yanıklardır.

Kırmızı Yanık İzi Nasıl ve Ne Zaman Geçer?

Kırmızı yanık izine neden olan birçok durum vardır. İnsanlar bu durumları yaşadıkları zaman yanığa maruz kalırlar. Kırmızı yanık izine neden olan durumlar şöyledir;

- Güneş,

- Isı veya alev,

- Zararlı kimyasal ürünler,

- Elektrik çarpmaları,

- Patlamalar.

Yukarıda yer alan her durum yanık oluşmasına neden olabilir. Burada önemli olan kırmızı yanık izinin sahip olduğu derecedir. Yanığın kısa sürede geçmesi için derin izler olmaması gerekir. Aksi halde kırmızı yanığın geçmesi hayli zaman alacaktır.

Haberin Devamı

Kırmızı yanık izinin dereceleri ve geçme süreleri;

 

  1. derecede oluşan kırmızı yanık: Bu yanığın geçme süresi ortalama olarak 1-2 haftadır. Bazı kremler ve doğal ürünler ile bu yanık geçebilir.

 

  1. derecede oluşan kırmızı yanık: Bu yanıkta ise iz kalma ihtimali vardır. Yaklaşık 2-3 haftada geçen yanığın sonrasında iz kalabilir. Bu iz bir süre sonra geçecektir. Özellikle krem, aloe vera jeli, lavanta yağı he kantaron yağı bu izleri geçirmeye yarar.

 

  1. derecede oluşan kırmızı yanık: 3. derece oluşan yanık izinde durum ciddidir. Çünkü bu yanıktan dolayı kalıcı bir iz görülebilir. Bunun geçmesi ise oldukça uzun bir zaman alacaktır. Yapmanız gereken ise uzun bir tedavi sürecinden geçmektir. Aksi halde bu kırmızı yanığın geçmesi zordur.

 

Kırmızı Yanık İzine Ne İyi Gelir?

Kırmızı yanık izinin nelerden dolayı oluşacağından bahsetmiştik. Tabi asıl merak konusu ise kırmızı yanığa nelerin iyi geldiğidir. Bu konuda çok işe yarayan doğal ürünler vardır. Ayrıca yanık izi karşıtı kremlerden yararlanmanızda faydalı olacaktır.

Kantaron Yağı

Mucizevi bir ürün olan kantaron yağı kırmızı yanık izini geçirmeye yardımcıdır. Hatta ameliyatlar sonrasında oluşan yaralara karşı doktorlarda kantaron yağını kullanmayı tavsiye ederler. Bundan dolayı bu ürün oldukça yarar sağlar. Bunu pamuk yardımıyla yaraya sürebilirsiniz.

Aloe Vera Jeli

Yararlı bitkiler arasında bulunan aloe vera içerisinde bir jel bulunmaktadır. Bu jeli kırmızı yanık izi üzerine sürmeniz çok yararlı olacaktır. Böylelikle cildiniz yenilenir.

Lavanta Yağı

Antioksidan özelliği de bulunan lavanta yağı aynı zamanda besleyici özelliklere sahiptir. Bunun yanında bu yağın ciltte meydana gelen doku hasarlarına iyi geldiği bilinir. Kırmızı yanık izi üzerine birkaç damla lavanta yağı dökerek geçmesini sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

E Vitamini İçeren Kremler

Yanık izinin geçmesi için E vitamini oldukça önemlidir. Özellikle bu vitamini içeren kremleri kullanmak büyük faydalar elde etmeye yarar. Bunun için kırmızı yanık izine karşı E vitaminli kremleri kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Kırmızı yanık izi oluşan yeri güneşe maruz bırakmamak gerekir. Bunun için özen göstermelisiniz. Ayrıca bolca su içmekte son derece faydalıdır. Çünkü cilt dostu olan su yanık izinin kapanmasına yardımcı olabilir. Bunun yanında yanık izi üzerine uygulama yaparken (jel, krem vs. sürerken) baskı yapmadan yavaşça hareket edin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!