Tüp bebek tedavisi, doğal yolla gebe kalamayan kadınların gebe kalmasına yardımcı olmak için sunulan yardımcı üreme tekniğidir. Bazı durumlarda sperm ve yumurta normal şartlar altında döllenemez. Döllenmenin olmaması yumurta ya da sperm kaynaklı olabilir. Yardımcı üreme yöntemleri sayesinde bu sorunlara çözüm bulmak mümkün olur.
#Mitokondri Nasıl UygulanırABD’de çalışmalarını sürdüren Doç. Dr. Hande Özdinler, Amerikalı bir doktorla birlikte yaptığı keşifle ölüm sürecine girmiş beyin hücrelerini canlandırdı. Doç. Dr. Özdinler, ALS’den parkinson’a birçok hastalığı iyileştirme umudu taşıyan buluşunu ve ilaç geliştirme çalışmalarını anlattı.
#Doç. Dr. Hande ÖzdinlerGünümüzde en yaygın sağlık sorunları genetik, yaşam tarzı ve çevresel problemler yüzünden ortaya çıkıyor. Sağlıklı olmanın temel yolunun işi en başından sıkı tutmak olduğunu belirten Op. Dr. Arzu Dökmeci, en güncel yaklaşımın ‘fonksiyonel tıp’ olduğunun altını çiziyor.
#İzmirMitokondriler enerjimizi üreten, bize güç, kuvvet verip yaşam kalitemizi üst düzeyde etkileyen hücre içi minik organcıklar. Dış etkilere karşı da son derece hassaslar. Onları korumayı bilmekte fayda var. Mitokondrileri koruma planının ilk 10’unda bakın neler var.
#Osman MüftüoğluTÜBİTAK destekli projede üretilen undan yapılan ekmeği obezite, şeker ve kalp hastaları yiyebilecek... Manisa'da Yunusemre Belediyesi vatandaşlara 5 noktadan sonra 2 hastanede ücretsiz internet hizmeti vermeye başladı... Kış geldi, ısı yalıtımı yaptıranlar vergi indiriminden yararlanacak... Bugünkü iyi haberler bunlar.
Bilimsel başarı haberleri gelince mutlu oluyorum. Bugünkü 3 haber de bu cinsten. Sabancı Üniversitesi'nden araştırmacılar, 2016 yılı Nobel Tıp Ödülü konusu da olan Otofaji temelli tedavi yöntemi önerdi... Bilim ve teknoloji yarışmasında Türk öğrenci dünya birincisi oldu... Bursalı mühendislerin ürettiği araç takip sistemi devrede...
İnsanlığın kökeni gerçekten de Afrika’da mı yatıyor? Uzun zamandır bilim dünyasında bu tez kabul görüyordu; ama şimdi artık tüm insanların Afrikalı olmayabileceği, insanların benzer zamanlarda dünyanın farklı bölgelerinde ortaya çıkmış olabileceği ve biz Homo sapiens’in bir karışım olabileceği görüşü tartışılıyor.