Karadeniz mutfağının meşhur mıhlaması, eridiğinde görüntüsüyle kendine hayran bırakan kolot peyniri ve ince mısır unundan yapılıyor. Trabzon’da kuymak adıyla bilinirken yöreye göre muhlama ya da mıhlama olarak da anılıyor. Adı her ne olursa olsun kahvaltılarımızda her zaman ayrı bir yeri olan mıhlama tam ölçüsünde tarifi ve püf noktaları ile şimdi haberimizde…
#Mıhlama Nasıl YapılırMıhlama tarifi Karadeniz mutfağının en önemli lezzetlerinden. Mısır unu, tereyağı, Trabzon veya çeçil peyniri ile hazırlanan mıhlama bazı bölgelerde kuymak olarak da biliniyor. Karadeniz'de öğün fark etmeksizin tüketilen bu enfes tarifi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası ise un ve su miktarını iyi ayarlamak. Peki, mıhlama nasıl yapılır? İşte, merak edenler için mıhlama tarifi, malzemeleri ve adım adım yapım aşaması.
#Mıhlama Nasıl YapılırHer ne kadar kahvaltılarda tüketilse de zamansız bir lezzet olan mıhlamanın (muhlama) şöhreti Karadeniz Bölgesi’nden sonra tüm Türkiye’ye yayıldı. Bölge illerinde kuymak olarak da bilinen mıhlamanın ana malzemelerinden biri Trabzon peyniridir ancak yerine çeçil peyniri de kullanabilirsiniz. Peki, mıhlama nasıl yapılır? İşte, adım adım mıhlama tarifi
#MıhlamaArama motoru Google 2014’ün son gününü animasyonlu özel bir animasyon Doodle ile uğurluyor.Google yeni yılın son Doodle'nı en çok aranan kelimelerinden yaptı. Bütün dünyada ve Türkiye'de, Doodle'da en çok aranan diziler,filmler,yemekler ve diğerleri neler?
#GoogleDeğerli taşları altın ve pırlanta ile birleştirerek takı tasarımı yapıyor. Vatoz derisi, tik ağacı, Avustralya hindisi bacağı gibi ilginç malzemeler kullanıyor. Sekiz yıllık takı tasarımcısı Dilara Karabay, İstanbul Kapalıçarşı’daki showroom’unu Nişantaşı’na taşıdı. Müşterilerini bir apartman dairesinde ağırlayan Karabay asla mağazacılık yapmak istemiyor.
MasterChef muhlama tarifi, programın takipçileri tarafından merak konusu oldu. Karadeniz mutfağının meşhur lezzetlerinden muhlama, tereyağı ve uzayan peyniriyle kahvaltıların vazgeçilmezi. Genellikle kahvaltılarda tüketilen mıhlama Karadeniz haricinde büyük şehirlerde de sofralarda yer alıyor. Ancak özellikle Karadeniz'in organik malzemelerle yapıldığında tadı ayrı güzel oluyor. Peki MasterChef muhlama nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Masterchef MuhlamaBu hafta İşin Peşinde sayfası için pırlanta fabrikasında çalıştım. Lisans sahiplerinin değil de çıraklıktan yetişenlerin patron olduğu bu işte kazançlar 4 bin liradan başlıyor, 10 bin liraya kadar çıkıyor. Bu kadar ince çalışmaya benim elimin ayarı yetmedi. Biraz hatalı da olsa ortaya güzel bir pırlanta yüzük çıkardım. Bir ara usta, saymam için avcuma bir tutam pırlanta döktü. Değeri 1 milyon dolarmış. Tezgâha her oturup çalıştığımda üstümü güzelce temizledim. Çünkü çalışırken kıyafetime, saçıma altın tozu kaçıyormuş. Çalışanların kıyafetlerinden her yıl 110 kilo altın topluyorlarmış.
#GazetehaberleriKaradeniz ve çevresinde yüzyıllardır bilinen kuymak, tereyağı, un ve tel peynirden yapılır. Bazı yörelerde mıhlama olarak da bilinen kuymak, yörenin mutfak kültüründe önemli bir katkı sağlamıştır. Son yıllarda yayla turizminin ön plana çıktığı yerlerin menüsünde yer alan kuymak ile yerel kültürün geniş kitlelere tanıtımı sağlanmaktadır. Peki, kuymak nasıl yapılır? İşte adım adım kuymak tarifi ve püf noktaları...
#Kuymak Nasıl YapılırEkmek ve hamur işleri olmak üzere pek çok gıdada kullanılan, Karadeniz Bölgesi’nin en bilinen lezzetleri mıhlama ve kuymakın ana maddesi mısır unundan tatlı yapmayı hiç denediniz mi? Mısır ununu nasıl değerlendireceklerini bilemeyenler için enfes bir mısır unu tatlısı tarifi hazırladık. Peki, mısır unu tatlısı nasıl yapılır, işte adım adım tarifi
#Mısır Unu TatlısıHıdırellez, her ne kadar dilek ve etkinliklerle anılsa da, farklı ritüelleriyle de unutulmuyor. Türkiye, kendine özgü mutfağı ve yemekleriyle adını dünyaya duyurmuş bir ülke. 7 bölgesinde de çeşitli lezzetlerin yer alması bu mutfağın ne kadar zengin olduğunun da en büyük göstergesi. Peki Hıdırellez gününde Türk mutfağında neler pişer? İşte Türkiye'nin 7 bölgesine göre Hıdırellez günü yapabileceğiniz lezzetler...
#SeyahatCamsil, Arı Mama, Ernet, Kenton gibi jenerik markaların sahibi 65 yıllık Sultanlar Grup, pek çok teklife rağmen global şirketlere satılmamayı tercih etti. Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Yıldız, Karadeniz inadıyla yabancılara direndiklerini belirterek, “Yurtdışında da atılıma geçtik, orada da global devlere kafa tutacağız” dedi.