Mıhlama nasıl yapılır? Kuymak (Mıhlama) tarifi ve adım adım yapım aşaması
Mıhlama tarifi Karadeniz mutfağının en önemli lezzetlerinden. Mısır unu, tereyağı, Trabzon veya çeçil peyniri ile hazırlanan mıhlama bazı bölgelerde kuymak olarak da biliniyor. Karadeniz'de öğün fark etmeksizin tüketilen bu enfes tarifi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası ise un ve su miktarını iyi ayarlamak. Peki, mıhlama nasıl yapılır? İşte, merak edenler için mıhlama tarifi, malzemeleri ve adım adım yapım aşaması.
Genellikle kahvaltılarda tüketilen mıhlama Karadeniz haricinde büyük şehirlerde de sofralarda yer almaya başladı. Hem lezzeti hem doyurucu olmasıyla en sevilen yemeklerden olan mıhlama özellikle Karadeniz'de organik malzemelerle hazırlanıp yenildiğinde damakta unutulmaz tat bırakıyor. Sizler de bu tarifi denemek istiyorsanız, kolay mıhlama tarifimize göz atabilirsiniz. İşte, kuymak ya da mıhlama tarifi.
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı su
300 gram Trabzon veya çeçil peyniri
Nasıl hazırlanır?
İki kişilik kuymak için öncelikle 2 kaşık tereyağını seçtiğiniz tavaya ekleyin ve eritin, köpürmeye başladıktan sonra 3 kaşık mısır ununu tereyağına ekleyip kavurun. Mısır unu tereyağı ile kavrulurken yaklaşık 2 bardak suyu ve tuzu ekledikten sonra da orta ateşte kaynamasını bekleyin. Tereyağının kavrulan mısır ununun üzerine çıktığını gördüğümüzde telli peyniri de ekleyerek hafifçe karıştırıp erimesini bekleyin. Fazla bekletilen kuymak beklenen tadı vermez. Ocaktan alındıktan hemen sonra piştiği tava ile servise hazırlayın.