Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yaralarını sarmak için tüm Türkiye el ele verdi. Dün televizyon kanallarının ortak yardım kampanyası yayınına sanayicilerden sendikalara, devlet kurumlarından özel sermayenin önemli şirketlerine ve çiftçilerden öğrencilere kadar herkes bağlanarak birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergiledi.
#Kahramanmaraş“Türkiye Tek Yürek” ortak yayınında, sevilen dizi ve program yüzleri, AFAD ve Kızılay’a bağışlanmak üzere yardım topladı. İş insanından kumbarasındaki parasını bağışlayan çocuklara kadar milyonlarca kişinin katıldığı kampanyada 115 milyar 146 milyon 528 bin lira bağış toplandı.
#Türkiye Tek YürekBağdat Caddesi, çoğumuz için diğer adıyla sadece ‘Cadde’... Varlığını Bizans’tan beri koruyan bu ünlü yol, 1940’lardan itibaren İstanbullular için lüksün, alışverişin, yemek ve eğlencenin en önemli adreslerinden biri oldu. Değişip dönüştüğü, canlılığını kaybettiği dönemler olsa da bugün her şeye rağmen yeniden revaçta. Yine gençlerin uğrak noktası, yine alışverişçilerin buluşma merkezi, yine en popüler restoranların adresi... İşte Cadde’nin yenileri, geri dönenleri ve hep yerinde duran klasikleri...
#Bağdat CaddesiRestoranların özel mönü ve özel fiyatlarla katıldığı Restoran Haftası dün başladı, 30 Kasım’a kadar sürecek. Hazırlanan mönülerin fiyatları bu yıl 35 ve 60 TL. Festival kapsamında düzenlenen tadım etkinlikleriyse önemli gurmeleri ağırlıyor. En dikkat çekenleri sizin için derledik.
#Hilltown MidpointTürkiye’de günün 24 saatinde su dışında belki de en çok içilen içeceklerin başında çay geliyor. Birçok mekânda yemeklerin ardından müşteriye sormadan bir bardak çay masaya ikram olarak getiriliyor. Ancak bir bardak çay deyip geçmemek gerekiyor. Çünkü kahvehanelerde bir bardak çayı 1 TL’ye içebilirken, lüks bir restoranda aynı büyüklükte bir çay içmek için 25 TL ödemeniz gerekebilir.
#GazetehaberleriHafta içinde WWF’in (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Akdeniz’de plastik kirliliğine dikkat çeken ve bir süredir İstanbul’da demirleyen Blue Panda Yelkenlisi’ne konuk olduk. WWF-Türkiye ve Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmeleri Derneği (TURYİD) ‘Sıfır Atık’ hareketine destek amacıyla başlattığı girişim çerçevesinde harekete destek veren dernek üyesi restoranların sahipleriyle bir araya geldik.
#Müge Akgün9 günlük tatille birlikte milyonlar sahillere hücum etti, yeni sezonun kodları da çözülmeye başladı. Geçen yazın en popüler yerlerinden kapananlar da var, bu yıl yeni açılıp öne çıkanlar da. Bazı yerler el değiştirdi; kimi mekânlar yavruladı; trafik nedir bilmeyen sakin beldelerin caddeleri doldu, yolları kapandı.
#Savaş Özbeyİstanbul’da yeni bir pizzacı mı denemek istersiniz, teras mı, meyhane mi? Sertab Erener Konya’da, Bülent Ersoy Kocaeli’nde, Manga Denizli’de... ‘Uyuyan Kız’ sergisini henüz görmediniz mi? Boğaz’da müzayede var, Nişantaşı’nda Cadılar Bayramı Partisi... Drone kullanmaya hazır mısınız, en eğlenceli fuar kapıda!
#HiperaktifSelda Eruzun evden üretmeye başladığı ‘kurumsal moda’ markası Washa’yla kadın girişimcilere örnek oldu. Yüzlerce kurumsal şirkete kıyafet tasarlayan Eruzun, Garanti Bankası ve KAGİDER’in oluşturduğu SheTrad yarışmasında da binlerce aday arasından ilk 6’ya girme başarısı gösterdi.
#Gazetehaberleri2016 yılı boyunca birçok yeme-içme festivaline ev sahipliği yapan İstanbul’un, en popüler semtlerinden en iyi restoranlarına ve hatta 2016 yılı boyunca Zomato kullanıcılarının en yüksek puanlarla değerlendirdiği top 5 restorana kadar pek çok bilgiyi bu listede bulabilirsiniz.
#2016Kim nerede yemek yiyor, kim nerede kahvaltı ediyor, hangi restoran dolu, hangi semt yeni trend... Fotoğraftaki adam, önündeki ekrana bakıp bütün bu soruların cevaplarını bilen bir ‘büyük abi’ gibi hepimizi gözetliyor. Her ay 4 milyon kişinin, 36 bin restoran arasından 11 milyon mekân incelemesi yaptığı Zomato’nun genel müdürü Ali Servet Eyüboğlu’yla ne yiyip ne içtiğimizi konuştuk.
#Zomato