Müslümanlar için mübarek olan ve oruç ibadetinin idrak edildiği Ramazan ayı tüm yurtta karşılandı. Ramazan ayı ile beraber, vatandaşlar da sahur ve iftar sofralarında tüketilmesi gereken gıdalarla ilgili araştırma yapmaya başladı. Sahurda tüketilen sağlıksız besinlerle mide yorularak, sindirim sorunlarına neden olabiliyor. Peki, sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? İşte, o konu hakkında merak edilenler.
#RamazanUzman Diyetisyen Merve Yüksek, oruç tutarken ananas gibi lifli ve şeker oranı düşük meyvelerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi; hem sağlıklı beslenmek hem de enerji düşüklüğü, kabızlık gibi sorunlar yaşamamak için tüketilmesi gereken besinleri açıkladı.
#RamazanRamazan geldi. Çarşamba gecesi sahura kalkılacak, Perşembe günü de yaklaşık 17 saat süren orucun ardından ilk iftar yapılacak. Yaz sıcağında uzun açlık ve susuzluk süreleri metabolizmanın işleyişini değiştireceğinden, Ramazan öncesi bünyemizi bu sürece hazırlamak çok daha fazla önem taşıyor. Peki bir aylık oruç dönemine nasıl hazırlık yapmalıyız? Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, 11 ayın sultanına sayılı günler kala, 8 adımda Ramazan’a hazırlık reçetesini yazdı.
#RamazanRamazan sofralarının ayrı bir güzelliği ve anlamı var. Günümüzün hızlı temposunda, unuttuğumuz geleneksel adet ve tatları hatırlamak için iyi bir fırsat. Bakkallar, manavlar, pazar tezgahları, alışveriş merkezleri insanla dolu. Lezzet işinden anlayanlar, normalde günlük alışverişinizi nereden yapıyorsanız, ramazan alışverişini de oradan yapın diyor.
Sağlığınızın yeterince iyi olmadığını mı düşünüyorsunuz? Çocuklarınızın bazı alışkanlıklarının onlara zarar vermesinden mi endişeleniyorsunuz? O halde korktuğunuz başınıza gelmeden önlemlerinizi alın! Her evde yaşanan sorunlara pratik çözümler getirmeye var mısınız?
Seçeneklerin bol olduğu ve araştırma sonuçlarınınz da hızla değiştiği bir dünyada, hangi besinlerin nasıl tüketileceğini kestirmek pek de kolay olmasa gerek. İşte size bu konuda ışık tutabilecek ve son güvenilir bilimsel araştırmalardan yola çıkılarak hazırlanmış birkaç ipucu.