Mevsimine göre sebze ve meyve tüketmenin ne kadar önemli olduğunu bilmeyenimiz yoktur. ''Pek çok sebzede pişirildikten sonra vitamin ve mineral değerinde oldukça ciddi azalmalar meydana gelir'' diyen Dr .Fevzi Özgönül, bahar aylarında sebze ve meyvelerin nasıl tüketilmesi gerektiğini anlattı.
#Bahar MeyveleriDepresyon, temel belirtileri; isteksizlik, hayattan zevk alamamak, içinden hiçbir şey gelmemek olan bir hastalık halidir. Psikiyatrist Uzm. Dr. Burak Toprak, depresyon belirtilerini, neden depresyona girdiğimizi,mevsim değişikliklerinin ruh halimizi nasıl etkilediğini anlatıyor.
#DepresyonHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 6 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 6 aylık bebek ne kadar uyur, 6 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 6 aylık bebek kilosu, 6 aylık bebek bakımı, 6 aylık bebek aşısı, 6 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 6. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekYaz dönemine girilen bugünlerde artan vücut sıcaklığı nedeniyle beslenmeyle ilgili ihtiyaçlar değişkenlik gösterirken, beslenme düzeni de değişebiliyor. Bu nedenle yaz sıcaklarında çocuğun sağlığının korunması için tercih edilecek gıdalar, öğün sayıları, sıvı tüketim miktarı ve tüketilecek sıvılar yönünden dikkatli olmak gerekiyor. Peki yazın çocuklar nasıl beslenmeli?
#BeslenmeGastronomi turizminin yükselen yıldızı Türkiye’nin mutfak kültürü çok zengin. Oteller de yeme-içme konusunda atılım içinde. Biz de konforla lezzeti buluşturan otelleri jürimize sorup Sevgililer Günü arifesinde özel bir yemek için de tercih edebileceğimiz 10 adres belirledik. Kimi yerel malzemeleri kullandığı menüsüyle öne çıkıyor, kimi kahvaltısıyla…
#HürriyetDoğanın kıymetini içinde bulunduğumuz salgın döneminde çok iyi anladık… Yaz sezonu tüm hızıyla devam ederken farklı bir tatile çıkmak istiyorsanız tercihiniz çiftlik otellerinden yana olabilir. Dalından hormonsuz domatesi, biberi koparıp yiyebileceğimiz, hem eğlenip hem de dinlenebileceğimiz adresleri jürimize sorduk. 10 farklı adresi sıraladık.
#GazetehaberleriBeslenmede amaç; insanın yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel durumuna göre gereksinimi olan enerji ve besin öğelerinin her birini yeterli miktarlarda alıp, bunların kaynağı olan besinleri, besleyici değerlerini kaybetmeden işleyip tüketebilmektir. Enerji ve herhangi bir besin öğesinin yetersiz ya da aşırı alımları sağlığı olumsuz yönde etkiler.
#Akdeniz DiyetiKoronavirüs sonrası, özellikle hastalığı ağır atlatan bireylerde vücudun kendini toparlaması uzun bir zaman alabiliyor. Yapılan tüm araştırmalar ise bu süreçte sağlıklı beslenmenin önemine işaret ediyor. Üstelik virüse yakalanıp iyileşen bireylerin bir süre sonra tekrar hasta olabildiği de artık bilindiğinden bu hastalığı atlatmış kişilerin beslenmelerine vermeleri gereken önem daha da artıyor.
#KoronavirüsBeslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, korona virüsten korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için, güne kahvaltıyla başlanmasının önemine dikkat çekerek, herhangi bir sağlık problemi yoksa her gün 1 yumurta tüketilmesinin önemli olduğunu söyledi.
#KahvaltıTüm dünyayı paniğe sürükleyen, sınırları kapattıran ve sokağa çıkma yasaklarını beraberinde getiren Covid-19 salgını nedeniyle bugünlerde çok daha fazla strese maruz kalıyoruz. Evlerimizde vakit geçirmek durumunda olduğumuz bu süreçte ise beslenme programınızda yapacağınız bazı değişikliklerle hem stresle mücadele edebilir hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
#StresSağlıklı bir beslenmenin temelinde dengeli sebze ve meyve tüketimi yatar. Mutlaka mevsimine göre farklı meyve ve sebzeleri tüketmeliyiz. Şimdi hangi mevsimde hangi meyveler var bunlara bakalım ve inceleyelim. İşte 3. sınıf hayat bilgisi mevsimine özgü yiyecekler konu anlatımı.
#3. Sınıf Hayat Bilgisi Mevsimine Özgü Yiyecekler Konu AnlatımıHayatımız boyunca iyi bir yaşam sürebilmek için sağlıklı beslenmeliyiz. Bunun için doğru yiyecekleri tüketmemiz gerekiyor. Özellikle anne ve babamızın bize verdiği yemekleri yemeli ve ayırmalıyız. Şimdi sağlıklı beslenmek için neler yememiz gerekiyor bunlara bakalım. İşte 1. sınıf hayat bilgisi yararlı yiyecek ve içecekler konu anlatımı.
#1. Sınıf Hayat Bilgisi Yararlı Yiyecek Ve İçecekler Konu AnlatımıKoronavirüs salgını nedeniyle online eğitime geçen ve Haziran ayında kapatılan okullar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı en son açıklamaya göre 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle yeniden açılacak. 21 Eylül’de ise Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitim başlayacak. Gerekli tüm tedbirlerin alındığı yeni eğitim yılında pek çok düzenleme olsa da ailelerin aklında “Çocuklarımızı nasıl koruyacağız” sorusu yer alıyor. Durumun hem psikolojik hem de sağlık tarafını sizler için detaylıca ele aldık.
#ÇocukRamazan ayı bu yıl koronavirüs salgını gölgesinde geçerken oruç tutanlar bir yandan bağışıklık sistemini de güçlü tutacak besinler tüketmeye çalışıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Gürkan Taşkale, ramazan’da çilek, yaban mersini, kırmızı biber, kırmızı pancar gibi antioksidan içeriği yüksek olan kırmızı renkli meyve sebzelerle bağışıklığımızı güçlendirerek koronavirüse karşı önlem alabileceğimizi söyledi. Peki başka hangi besinleri tüketmeliyiz?
#KoronavirüsRamazan ayı bu yıl koronavirüs salgını gölgesinde geçerken oruç tutanlar bir yandan bağışıklık sistemini de güçlü tutacak besinler tüketmeye çalışıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Gürkan Taşkale, “Ramazan’da çilek, yabanmersini, kırmızıbiber, kırmızı pancar gibi antioksidan içeriği yüksek olan kırmızı renkli meyve sebzelerle bağışıklığımızı güçlendirerek koronavirüse karşı önlem alabiliriz” dedi.
#Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park BahçelievlerDünya Sağlık Örgütü’nün artık bir pandemi olarak kabul ettiği koronovirüs hastalığı (Covid-19) ülkemizde de önemli derecede sağlığımızı tehdit etmektedir. Koronavirüsün bulaşmasını tek başına engelleyebilecek veya tedavi edebilecek herhangi bir gıda olmasa da; sağlıklı ve dengeli beslenmenin bağışıklık sistemini güçlendirerek bu süreçte bize yardımcı olacağı kanıtlanmıştır.
#KaranitaUzmanlar, dünyada yayılmaya devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tehlikesinin günden güne arttığına dikkati çekerken, hala tedavisi ve aşısı bulunmayan bu hastalık için korunma önlemlerine özen gösterilmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin de güçlendirilmesi gerektiğini bildiriyor.
#KoronavirusGeçen yılın son aylarında çıkan yemek kitaplarını yılbaşı tatilini fırsat bilerek biraz inceledim. Kimi tarihten, kimi geleneklerden, kimi ilgi alanlarından, kimi de günün yemek trendlerinden yola çıkmış. Sanıyorum ortak noktaları -geçmişten günümüze farklı açılardan da baksalar- ülkenin ortak yemek kültürünü yansıtmaları. Yemeğin, sofranın birleştirici özelliğini bir kez daha hatırlatmaları, kolektif hafızayı oluşturmaları...
#Müge AkgünVücudumuzun dış dünyadaki tehlikelere karşı olan savaşındaki en büyük müttefiki bağışıklık sistemidir. Her ne kadar kusursuz bir işleyişte olsa da bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine ihtiyaç vardır. Mükemmel bir mekanizmaya sahip olan bağışıklık sistemini ve güçlendirme yollarını İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Vardar anlatıyor.
#SağlıkVücudumuzun dış dünyadaki tehlikelere karşı olan savaşındaki en büyük müttefiki bağışıklık sistemidir. Her ne kadar kusursuz bir işleyişte olsa da bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine ihtiyaç vardır. Mükemmel bir mekanizmaya sahip olan bağışıklık sistemini ve güçlendirme yollarını İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Vardar anlatıyor.
#Bağışıklığı GüçlendirmeSağlıklı beslenmenin temeli mutfakta başlıyor. Tükettiğimiz yiyeceklerden maksimum düzeyde besin değeri ve vitamin almak için bazı noktalara dikkat etmemiz gerekiyor. İşte satın aldığımız besinlerden pişirme yöntemlerine kadar sağlıklı beslenmenin mutfaktaki püf noktaları…
#Mucize LezzetlerHer anne gibiler; çocuklarının sağlığı ve geleceğinden başka dertleri yok. Tartışılmalarının tek nedeni herkes gibi çocuklarını hayvansal ürünlerle beslemeyi reddetmeleri. Vegan beslenen ve çocuklarını vegan olarak yetiştiren annelerle buluştuk. İşte yaşadıkları...
#VeganTaTuTa... Yani Tarım, Turizm, Takas... Buğday Derneği’nin koordinatörlüğünde doğa dostu üretim yapan çiftliklerin, tesislerin bir araya gelerek oluşturduğu ağın gönüllü çalışana en çok ihtiyaç duyduğu günlerdeyiz. Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış çiftliklerde hem yeni beceriler edinebilir hem de para harcamadan tatil yapabilirsiniz. Bazılarını sizin için derledik ancak tam listeye www.tatuta.org adresinden ulaşmak mümkün.
#Tatuta Nedir