Prostat idrar torbasının çıkışında bulunan ve üreme ile ilgili 18-20 gramlık bir salgı bezidir. İçerisinde işeme geçerek yaşlanmaya bağlı erkeklerin birçoğunda boyut olarak büyüme göstermektedir. Bazı erkeklerde prostat idrar kanalına doğru büyüme gösterirken bazılarında idrar torbasının içerisine doğru büyümektedir. Erkeklerde prostat nedir, neden olur ve belirtileri nelerdir? Erkeklerde prostat büyümesi ve iltihabı tedavisi nedir? İşte prostat büyümesi hakkında detaylar.
#Erkeklerde Prostat BüyümesiAğrılı idrar terimi, idrara çıkma esnasındaki rahatsızlığı tanımlayan geniş bir durumdur. Ağrının kaynağı mesane, üretra veya perine olabilir. Üretra, idrarı vücuttan dışarı doğru taşıyan tüptür. Kadınlarda perine, anüs ile vajinanın açıklığı arasındaki alandır. Ağrılı idrara çıkma çok yaygın bir rahatsızlıktır. Ağrı ile yanma ve batma tıbbi bir duruma işaret edebilir.
#Ağrılı İdrara ÇıkmaÜlkemizde her yıl 1 milyon 200 bin doğumun gerçekleşiyor ve her bin bebekten 3’ü spina bifida sorunu ile dünyaya geliyor. Türkiye’de her yıl yaklaşık 3 bin 600 bebeğin dünyaya geldiğini belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Memet Özek, spina bifidanın hidrosefaliden böbrek kaybına kadar birçok soruna neden olabileceğini belirterek, zamanında ve doğru tedavinin çok önemli kazanımlar sağlayacağına dikkat çekiyor.
#Spina BifidaNörojenik mesane probleminde önceliğin altta yatan hastalığın tedavisi olduğunu belirten Prof. Dr. Tufan Tarcan, “Çoğunlukla sinirlerde oluşan hasar geri döndürülemez oluyor ama kısmi felç yaşayan hastalarda mesane işlevi zamanla düzelebiliyor” dedi ve ekledi: “Nörojenik mesanede ortaya çıkan problemleri değişik yöntemlerle düzeltmeye çalışıyoruz. Amacımız öncelikle böbrekleri korurken, mesanenin doğru şekilde idrar depolamasını ve doğru şekilde idrar boşaltımını sağlamak.”
#Şeker HastalığıMS (Multipl Skleroz) hastalığı, kişinin bağışıklık sistemindeki bozukluk sonucu beyin ve omurilikte çok sayıda plakların oluşmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. MS (Multipl Skleroz) hastalığı ile ilgili detaylar merak ediliyor. Konu hakkında internette en çok aranan başlık ise MS hastalığının belirtileri. Peki MS hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
#Ms HastalığıMS Hastalığı, genellikle kuzey ülkelerinde daha fazla görülmektedir. 100 binde 2 ila 200 arasında görülme sıklığı bulunan MS Hastalığı, beyin ve omuriliği olumsuz yönde etkilediği için gençlerde özürlülüğe yol açabilmektedir. Peki, MS Hastalığı tam olarak nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Ms HastalığıMS (Emes) hastalığı, genellikle 20 ila 40 yaş arasındaki kadınlarda görülmektedir. Sinir hastalığı olarak nitelendirilen MS hastalığı, beyin ve omuriliki olumsuz yönde etkilediği için gençlerden özürlülüğe dahi yol açmaktadır. Peki, MS hastalığı nedir belirtileri nelerdir? İşte, merakla araştırılan hastalık türüyle ilgili bazı detaylar
#Ms Hastalığı NedirAlzheimer 21’inci yüzyılın kâbusu. Her 3,2 saniyede bir kişi bu hastalığa yakalanıyor. Hem hastanın hem de ona bakanların yaşam kalitesi her gün biraz daha düşüyor, çaresizlik evlere ateş düşürüyor. Bu derlemeyi bir gazeteci olarak değil, sekiz yıldır bu illetle mücadele eden bir babanın kızı olarak yazıyorum. İçinde bol miktarda bilgi ve gerçekle birlikte test edilmiş deneyim ve moral bulacaksınız. Okuyan ferahlık bulsun, Alzheimer Günümüz (21 Eylül) kutlu olsun…
#AlzheimerBu hafta iki önemli gelişme yaşayacağız: Dün itibariyle iletişim gezegeni Merkür retro hareketine başladı ve bu 30 Ağustos’a kadar sürecek. Ayrıca 5 Ağustos’ta Venüs, Başak burcuna geçiyor, 29 Ağustos’a dek de bu konumda. Belki elektronik cihazlarda ve iletişimde sorunlar yaşayabiliriz ama romantik konularda şanslıyız.
#AstrolojiKulakta uğultu, baş ağısı, denge kaybı ya da görme bozuklukları… Tüm bunlar basit bir nedenden kaynaklanabileceği gibi ciddi bir hastalığın da habercisi olabilir. Bazılarımız bu belirtilerden birini yaşadığında, ‘Basit bir şeydir geçer nasıl olsa’ diye önemsemez, bazıları da rahatsızlığını hemen en kötü hastalığa yorar, ‘Beynimde tümör mü var acaba?’ diye soluğu hastanede alır. Tıpkı 60 yaşındaki Karen Griffiths gibi…
#Beyin TümörüBeyin tümörleri günlük hayatımızda bazı değişikliklere neden olarak kendilerini belli eder. Ancak bazen beyin tümörünün işaretleri baş ağrısı, kulak uğultusu, denge kaybı, görme bozukluğu gibi başka nedenlerle yaşanan şikayetlerle aynı olabilir. Öte yandan bu belirtilerden birini ya da birkaçını yaşamak da beyin tümörünün varlığı hakkında net bir bilgi vermez. Peki hangi işaretleri dikkate almalıyız? Beyin tümörünün gözden kaçan belirtileri neler? Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Arif Özbek ile konuştuk.
#SağlıkRahim, kadının iç üreme organlarından biridir ve konumunu çevresindeki pelvik kaslar ve bağ dokusunun asıcı bağları ile sağlar. Rahim sarkması, rahmin normal konumundan sarkması durumudur. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Âzer Aras Uluğ, rahim sarkması sorunun ve tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.
#Rahim SarkmasıGenellikle erkeklerde ilişki sonrası peniste yanmanın nedeni sürtünmeden kaynaklıdır. Bu sürtünme normalden farklı yani şiddetli seviyede ise söz konusu yanma ve ağrılar meydana gelir. Ayrıca vajinal bölgedeki kuruluk da yanmaya neden olur. Bu tür açıklama özellikle cinsel ilişki sonrası için söz konusu olmaktadır ancak cinsel ilişki esnasında da yanma meydana gelebilir.
#Erkeklerde Cinsel İlişkiGünlük hayatta tüketilen her şey belirli bir boşaltım sisteminden geçmektedir. Vücuttan atmaya yardımcı olan boşaltım sistemi sıklığı da kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Erkeklerde sık idrara çıkma probleminin altında yata enfeksiyonal bir durum fark edilmektedir. Sık idrara çıkma ve idrar sırasında yanma şikayetleri olan kişilerde idrar yolu enfeksiyonu oluşmaktadır. Vücudun boşaltın sistemi faaliyetlerini yerine getirememe durumu meydana gelmektedir. Erkeklerde sık idrara çıkma ve yanma neden olur? sık idrara çıkma isteği nedenleri ve tedavileri ayrıntıları ile derledik.
#Erkeklerde Sık İdrara Çıkma Ve Yanma Neden OlurGün içerisinde tüketilen sıvılar; sindirim ve boşaltım sistemi açısından vücuttan uzaklaştırılmakta olan atıklar içerisinde belli denge olması, sağlık bakımından oldukça önemlidir. Gün içerisinde çıkarılan idrar oranı; böbrek fonksiyonları ve bedenin metabolizması için önemlidir. Günde normalden fazla bir şekilde idrara çıkmak, belli sağlık problemlerinin habercisidir. Peki, çocuklarda sık idrara çıkma neden olur ve neyin belirtisi olabilir? İşte detaylar.
#ÇocukSpina bifida, ayrık ya da açık omurga anlamına gelir. Omurilik sinirinin hasarlandığı bu hastalık birçok şekilde görülebilir. Sebepleri arasında folik asit eksikliğinin olabileceği düşünülmektedir. Kalıtsal olabileceği, hamilelikte yüksek ısıya maruz kalma, şeker hastalığı gibi durumlarla ortaya çıkabileceği ile ilgili görüşler de mevcuttur.
#Spina BifidaKognitif bozukluk, bir kişinin aynı yaşta başka kişilere göre zihinsel yeteneklerinde (düşünme becerileri ve hafızada) fark edilebilir bir düşüş yaşanması durumudur. Bu durumdan etkilenen kişilerin, arkadaşlar tarafından ve aile üyelerinin fark edilebilecek kadar ciddi bilişsel değişiklikleri bulunur. Ama bundan etkilenen kişilerin günlük faaliyetlerini gerçekleştirme becerisi, dermana ve Alzheimer hastalığındaki gibi insanları ciddi derecede etkilemez. Kognitif nedir? Kognitif bozukluk neden olur sizler için derledik.
Nörodejeneratif hastalıklar dünya çapında milyonlarca insanı etkilemektedir. Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığı en sık görülen nörodejeneratif hastalıklardır. 2021 raporu itibariyle, Alzheimer Hastalığı Derneği, Alzheimer hastalığı olan insanların arttığını kanıtladı. Peki, Nörodejeneratif hastalıklar nelerdir detayları ile derledik.
#Sağlık