Erkeklerde sık idrara çıkma ve yanma neden olur? Sık idrara çıkma isteği nedenleri ve tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Erkeklerde sık idrara çıkma ve yanma neden olur Sık idrara çıkma isteği nedenleri ve tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2022 17:45

Günlük hayatta tüketilen her şey belirli bir boşaltım sisteminden geçmektedir. Vücuttan atmaya yardımcı olan boşaltım sistemi sıklığı da kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Erkeklerde sık idrara çıkma probleminin altında yata enfeksiyonal bir durum fark edilmektedir. Sık idrara çıkma ve idrar sırasında yanma şikayetleri olan kişilerde idrar yolu enfeksiyonu oluşmaktadır. Vücudun boşaltın sistemi faaliyetlerini yerine getirememe durumu meydana gelmektedir. Erkeklerde sık idrara çıkma ve yanma neden olur? sık idrara çıkma isteği nedenleri ve tedavileri ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Erkeklerde sık idrara çıkma probleminin altında yatan pek çok farklı neden bulunmaktadır. Çoğunlukla idrar yolu enfeksiyonuna bağlı olarak idrara çıkma isteği sürekli uyanmaktadır. Bu esnada idrar yaparken yanma ya da ağrı hissiyatı da enfeksiyon olduğunun belirtileri arasındadır. İdrar yapma sıklığı kişinin tükettiği besinlere ve metabolizma hızına göre değişiklik göstermektedir. Bu durumda kişi olduğundan fazla idrara çıkmaya başladıysa ya da yanma hissi yaşıyorsa tıbbi müdahale alması gerekmektedir.

ERKEKLERDE SIK İDRARA ÇIKMA VE YANMA NEDEN OLUR?

Sık idrara çıkma problemleri kişinin ihtiyacına göre değişiklik göstermektedir. Metabolizma hızı bu anlamda en önemli konulardan biridir. Kişi kendinde sık kavramını gözlemleyerek buna uygun şekilde hareket etmektedir. Sık idrara çıkma sorunlarının temelinde yatan problem ise idrar yolu enfeksiyonudur. Genellikle sık idrara çıkma isteği uyanan kişilerde idrar yapma esnasında ağrı ya da yanma da gözlemlenmektedir. Hayat kalitesinin büyük oranda düşüren bu problem için çoğunlukla tıbbi bir destek alınması önerilmektedir.

Erkeklerde sık sık idrara çıkma hissi hem fizyolojik hem de psikolojik açıdan kişiyi olumsuz etkilemektedir. Özellikle idrarın yanması kişinin belirli bir süre ağrı yaşamasına da neden olmaktadır. Kişisel ihtiyaçlardan biri olan idrar yapma isteği için kişiye uygun tedavi yöntemleri belirlenmektedir. Özellikle yanmanın derecesi yapılan testler ile anlaşılmaktadır. İdrar yaparken yanma hissi duyulması tamamen soğuk alma ya da enfeksiyon oluşum nedenleridir. İdrarın rengi de bu durumu tespit etmeye yardımcı olmaktadır. Sağlık sorunları arasında uyarıcı bir problemdir.

SIK İDRARA ÇIKMA İSTEĞİ NEDENLERİ VE TEDAVİSİ

Sık idrara çıkma durumlarının başında idrar yolu enfeksiyonu rahatsızlığı görülmektedir. İdrar yolu enfeksiyonu idrar dokularının dışarıdan bakteri alması ile oluşan iltihaplanmadır. Böbreklerin de yeterli çalışmaması durumunda idrar çıkma isteği artmakta ve enfeksiyon oluşmaktadır. Bazı durumlarda vücut boşaltım sistemini harekete geçirerek daha fazla idrara çıkma isteği uyandırmaktadır. Bu gayet normal bir durum olarak karşılanmaktadır. Fakat yanma ya da ağrı yaşanan durumlarda enfeksiyon oluşumuna bağlı olarak çeşitli rahatsızlıklar da baş göstermektedir.

İdrara sık çıkma ve idrar sırasında yanma hissi durumlarının önüne geçebilmek için ilk olarak tıbbi bir müdahale alınması gerekmektedir. Uygulanan antibiyotik tedaviler sonucunda kişinin vücudu fonksiyonlarını normale çevirmektedir. İdrar yolu enfeksiyonlarında tedavi yöntemlerinin başında bol su ve sıvı tüketimi de gelmektedir. Kişi en az 3 litre su tüketerek idrar yolunda ve kesesinde biriken bakterileri vücudundan atmaktadır. İdrar yolunun temizlenmesi için doktorlar şase tedavisi de önermektedir. Şase idrar kesesinde gün boyu kalarak bakterilerin atılmasına yardımcı olur.

Erkeklerde sık idrara çıkma nedenlerinden bir diğeri ise prostattır. Prostot idrar kesesinin büyümesi ya da küçülmesi ile yaşanan mesane problemlerinden biridir. Kişinin günlük hayatta az sıvı tüketmesi ya da gerekli miktardı su tüketmemesi ile idrar yolu enfeksiyonu oluşmaktadır. Tedavileri su ve sıvı tüketiminin arttırılması ile başlamaktadır. Alkol sigara ya da kafein ağırlıklı içeceklerin tüketilmemesi de bu durumda uygulanan tedavi yöntemlerinden biridir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!