Yeni Zelanda'nın Auckland bölgesinde evsizlere yardım eden bir dernek, yanlışlıkla "içerisinde olması gereken dozun 300 katı" uyuşturucu içeren şekerler dağıttı. Söz konusu şekerleri üreten firma, ürünlerinde yasa dışı uyuşturucu kullandıkları iddialarını reddetti.
#UyuşturucuSarımsak bizim mutfağımızda oldukça önemli bir yere sahip. Hem yemeklere lezzet veriyor hem de sağlığımıza sayısız faydası var ancak dönem dönem sarımsakla ilgili tartışma yaratan haberler gündeme geliyor. Şimdi de Çin sarımsağında insan dışkısı iddiası ortaya atıldı. Uzmanlar, Çin sarımsağının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyarıyor. Peki Çin sarımsağı ile yerli sarımsağı nasıl ayırt edeceğiz? Kaliteli sarımsak nasıl anlaşılır? Çin sarımsağı tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olabilir? Uzmanlarla konuştuk.
#SarımsakSevgili Hürriyet okurları... Gebelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemidir. Ancak bu dönemde “tansiyon yüksekliği” görülmesi, karşılaşılabilecek sağlık sorunlarından biridir. Gebelik döneminin en hassas konularının başına gelen “tansiyon yüksekliği” ile ilgili tüm merak edilenleri, meslektaşım da olan İstanbul-Bahçelievler Medicana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. İsmail Alay’a sordum. Ve işte 8 soruda “gebelikte tansiyon yüksekliği...”
#Şenol KalyoncuMenopozun, ileri yaşlarda demans gelişimi için önemli bir risk faktörü olabileceğine ilişkin veriler günden güne artıyor. Hem araştırmalar hem de uzmanlar menopozun beyinde bir takım değişikliklere sebep olduğu konusunda hemfikir. Peki menopoz beyni nasıl değiştiriyor? Menopoz gerçekten Alzheimer ve demans riskini artırıyor olabilir mi?
#MenopozMenopozun, ileri yaşlarda demans gelişimi için önemli bir risk faktörü olabileceğine ilişkin veriler günden güne artıyor. Hem araştırmalar hem de uzmanlar menopozun beyinde bir takım değişikliklere sebep olduğu konusunda hemfikir. Peki menopoz beyni nasıl değiştiriyor? Menopoz gerçekten Alzheimer ve demans riskini artırıyor olabilir mi?
#MenopozBirçok kişi kokulu mumları, tütsüleri ve oda parfümlerini evinden eksik etmiyor. Ancak uzmanlar, bu ürünlerin özellikle küçük yaşam alanlarında kullanımının sağlık riskleri yaratabileceğini söylüyor. Peki tehlikenin boyutları ne ölçüde? Mumların ve oda kokularının olası tehlikelerini Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Pelin Aktaş Uysal ile konuştuk...
#MumBirçoğumuz kilolarımızdan hızla kurtulmak için katı diyetlerde çare arıyoruz. Ama bu tür diyetlerin sonu hep hüsranla bitiyor. Oysa beslenmeye olan yaklaşımımızı değiştirerek de istediğimiz kiloya ulaşabiliriz. Uzmanlar sıkı diyetlerden ziyade sağlıklı beslenme ve egzersize yönelmekte fayda olduğunu söylüyor. Bu süreçte psikolojik desteğin önemine de dikkat çekiyorlar.
#KiloSu zehirlenmesi, vücutta aşırı miktarda su birikmesi sonucu meydana gelen bir durumdur. Bu durum, vücuttaki sıvı dengesinin bozulmasıyla ortaya çıkar. Su zehirlenmesi, genellikle çok fazla su içildiğinde veya normalden çok daha hızlı bir şekilde çok miktarda su alındığında ortaya çıkar. Su zehirlenmesi, çok büyük miktarda su içildiğinde veya böbreklerin normal işlevini yerine getiremediği durumlarda orta
#Su ZehirlenmesiO hem dünyanın en güzel kadınlarından hem de en çok kazanan süper modellerinden bir. Zaten zengin bir aileye doğdu, saray yavrusu gibi evlerde her türlü imkana sahip olarak büyüdü. Oysa hayat ona her türlü şansı tanımış olsa da ve spot ışıkları altında geçen yaşamı dışarıdan mükemmel görünse de gerçek bambaşka…
#Bella HadidİNSAN başta olmak üzere, sürekli hareket halinde olan çoğu canlının, sahip olduğu bu hareket becerisini yürütebilmesi ve sürekli değişim içinde olan iç ve dış çevresiyle olan etkileşme yapabilmesi için, merkezi sinir sistemi gibi temel bir yapıya ihtiyacı var. Bu herhangi bir canlı için doğruysa, merkezi sinir sistemi veya kısaca adlandırırsak beyin, hareket edebilmenin hem nedeni, hem de sonucu olarak o canlının sağ kalımıyla direkt olarak bağlantılı olmalı. Diğer bir söyleyişle “canlı ve sağlıklı kalabildiğin ortamda dur, tehdit aldığın ortamdan kaç ki hayatta kalabilesin”. Buradan ilerleyerek söyleyebiliriz ki genellikle hareketli canlılar, özellikle primatlar ve memeliler, beyne sahip olmalarının sayesinde evrimsel gelişimde yaşamlarını sürdürmüş, daha sonra bu yaşamsal becerilerini sürdürebilmek için beyinlerini giderek daha da geliştirmişlerdir.
#1Ülkenin dört bir yanından gelen kızamık vakası haberleri endişeye neden oldu. Hızla artan kızamık vakaları, şimdilerde sadece çocukları değil yetişkinleri de tehdit ediyor. Kızamığa karşı ne yapacağız? Çocukları ve kendimizi nasıl koruyacağız? Yetişkinlerin de aşı olması gerekiyor mu? İşte 10 soruda kızamık hakkında merak edilenler...
#KızamıkÜlkenin dört bir yanından gelen kızamık vakası haberleri endişeye neden oldu. Hızla artan kızamık vakaları, şimdilerde sadece çocukları değil yetişkinleri de tehdit ediyor. Kızamığa karşı ne yapacağız? Çocukları ve kendimizi nasıl koruyacağız? Yetişkinlerin de aşı olması gerekiyor mu? İşte 10 soruda kızamık hakkında merak edilenler...
#Kızamık SalgınıBebekleri daha uzun süre emzirmenin sınavlarda başarı oranını artırabileceğini biliyor musunuz? İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma, anne sütü ile çocukların akademik hayatı arasındaki ilişkiye dair önemli sonuçlar ortaya koydu. Bu araştırmayı konuştuğumuz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökmen Alpaslan Taşkın ise anne sütünün katkılarının zekâ gelişimiyle sınırlı olmadığını belirtti ve ekledi: “İshal, kansızlık, astım, çocuk diyabeti ve daha fazlasından koruyor, ruhsal gelişime dahi katkı sağlıyor!”
#Anne SütüÇok genç, çok güzel ve çok zengin... Uzaktan bakınca öyle kusursuz görünüyor ki onunla ilgili bütün ayrıntılar. Zaten maddi açıdan çok iyi durumda olan bir babanın kızı olarak dünyaya geldi, malikanelerde büyüdü. Bütün bunlara doğuştan gelen güzelliği de eklenince kusursuz bir hayat için gereken her şeye sahip gibi görünüyor.
#Bella HadidChristina Applegate, 1987-1997 yılları arasında yayınlanan sitcom Married with Children'da (Çocuklarla Evlilik) Kelly Bundy rolüyle karşımıza çıktığında daha 15 yaşında bir çocuk oyuncuydu. Uzun sarı saçları, iri mavi gözleri ve canlandırdığı ‘evin haşarı kızı’ rolüyle daha o yıllarda herkesin gönlünde taht kurmayı başardı.
#Christina ApplegateHollywood’un en güzel yüzlerinden birine sahipti Christina Applegate. Daha gencecikken kazandığı şöhret hayatının bir parçası oldu. Yıllar ilerledikçe yer aldığı yapımlarla yeteneğini ve sadece güzel bir yüz olmadığını da kanıtladı. Ancak hayatın ona çizdiği yol hep engebeli oldu… Kanseri yenen yıldızın karşısına bir amansız hastalık daha çıktı.
#Christina ApplegateTelefon, bilgisayar ve televizyon karşısında geçirilen süredeki artış ve duruş bozuklukları bel, boyun ağrılarını arttırdı. Hem bu ağrıların hem de daha ileri boyuttaki rahatsızlıkların tedavisinde sanal gerçeklik ile entegre edilmiş oyun görevleri sunan robotlar da devrede...
#Fizik TedaviUluslararası Diyabet Federasyonu ve Sağlık Bakanlığı'na göre, Türkiye'de diyabetin görülme sıklığının yüzde 15 olduğu tahmin ediliyor. Bu görülme sıklığı, 7 milyondan biraz fazla nüfusa denk geliyor. 1 1 milyon Tip-1 ve 6 milyon Tip-2 diyabet hastasını kapsayan bu nüfusun gelecekte artma olasılığı da yüksek.
#Sponsorlu İçerikÜlke dışında pek çok görevde bulunduktan sonra Sandoz Türkiye Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Cengiz Zaim, “Biz yıllardır Novartis’in bir iş birimi olarak faaliyet gösteriyorduk. Önümüzdeki yıl İsviçre borsasına kota ayrı bir firma olarak devam etme kararı aldık. Dünyanın en büyük eşdeğer ve biyobenzer ilaç firmasını oluşturuyor olacağız. Bu da kendi sermaye kararlarımızı yatırım kararlarımızı alma ve odaklanma anlamında bizi daha iyi yere taşıyacak” dedi.
#SandozHollywood’un en güzel yüzlerinden birine sahipti Christina Applegate. Daha gencecikken kazandığı şöhret hayatının bir parçası oldu. Yıllar ilerledikçe yer aldığı yapımlarla yeteneğini ve sadece güzel bir yüz olmadığını da kanıtladı. Ancak hayatın ona çizdiği yol hep engebeli oldu…
#Christina ApplegateKoronavirüs salgını yavaş yavaş hayatlarımızdan çıkmaya başlasa da 2020’nin ilk günlerinden bugüne, hastalığa yakalananlar arasında görülen sağlık sorunları incelenmeye devam ediliyor. Özellikle beyni etkileyen koronavirüs ve virüsün yenilmesinden sonra da görülmeye devam eden uzun covid semptomları özellikle 65 yaş üzeri için hâlâ tehlike arz ediyor…
#Alzaymır Hastalığı