Diyabete karşı adım at!

Güncelleme Tarihi:

Diyabete karşı adım at
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2022 09:00

Uluslararası Diyabet Federasyonu ve Sağlık Bakanlığı'na göre, Türkiye'de diyabetin görülme sıklığının yüzde 15 olduğu tahmin ediliyor. Bu görülme sıklığı, 7 milyondan biraz fazla nüfusa denk geliyor. 1 1 milyon Tip-1 ve 6 milyon Tip-2 diyabet hastasını kapsayan bu nüfusun gelecekte artma olasılığı da yüksek.

Dünyanın ilk 20 ilaç şirketi arasında yer alan köklü ve bağımsız bir aile şirketi olan Boehringer Ingelheim, ülkemizdeki tüm Tip 2 diyabet hastalarına geleceğin tedavilerini sunmak için Ar-Ge odaklı çalışmaya devam ediyor. Şirket, “Diyabete Karşı Adım At” söylemiyle Tip 2 diyabet hastalığı konusunda farkındalığı artıracak projeler hayata geçiriyor. Boehringer Ingelheim Türkiye Genel Müdürü Okan Güner, şirketin diyabet vizyonu ve geçtiğimiz sene hayata geçirilen yerelleşme yatırımları ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. 

Boehringer Ingelheim’ın diyabet vizyonundan bahseder misiniz?

“1885 yılından beri faaliyet gösteren ve araştırma odaklı bir ilaç şirketi olarak ana hedefimiz insan ve hayvan sağlığı alanlarında hayat kalitesini geliştirmek. Bu hedefteki en önemli odağımız ise yenilikçi ilaçlarla karşılanmamış tedavi ihtiyaçlarına cevap vermek.

1994 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteriyoruz. Başta Tip 2 diyabet olmak üzere kardiyovasküler ve metabolik hastalıklar, solunum hastalıkları ve merkezi sinir sistemi hastalıklarını odağımıza alıyoruz. 2002 yılından bu yana ülkemizde 60’tan fazla klinik çalışma gerçekleştirdik. Üniversiteler ve eğitim ve araştırma hastanelerinde yürütülen bu klinik çalışmalara 2bin 500’ün üzerinde hasta dahil edildi.

2021 yılında ise sağlık ihtiyaçları alanında inovasyon aracılığıyla değer yaratma misyonumuzla, yerel üretim projesini hayata geçirdik. Böylelikle diyabet, merkezi sinir sistemi ve kardiyovasküler hastalık alanlarında yenilikçi ilaçlarımızı Türkiye’de üretmeye başlayacağız. Tip 2 diyabet alanında yerelleştirme portföyümüz ile milyonlarca hastanın ihtiyacını doğrudan karşılamayı hedefliyoruz. Yerelleşme çalışmaları tamamlandığında önümüzdeki 5 yıl içinde toplamda yaklaşık 700 binin üzerinde hastanın ihtiyaç duyduğu ilacın üretiminin Türkiye’de gerçekleşmesini ve insan sağlığı portföylerinde her 2 kutu ilaçtan 1’inin Türkiye’de üretilmesini planlıyoruz. 

Önümüzdeki dönemde de, Tip 2 diyabet hastalığındaki konumumuzu sürdürürken, global stratejimizle uyumlu olarak hastalığın tedavisine odaklanmaya devam edeceğiz. Yenilikçi ilaçlarımızı hastalarla buluşturmak amacıyla kritik ürünlerimiz ile sektörde söz sahibi olmayı sürdüreceğiz. Hastalığın ciddiyeti ve tedaviye devam etmenin öneminin yanı sıra Tip 2 diyabeti önleme konusunda atılacak adımlarla ilgili hasta ve potansiyel hastaları bilinçlendirmek odak noktalarımız arasında olacak. Diyabetin en önemli komplikasyonlarından biri olan kardiyovasküler hastalıklar ve diyabete bağlı komplikasyonları alanlarındaki çalışmalarımız da ana konularımız arasında yer alacak.”

Diyabete karşı adım at

Diyabet farkındalığına yönelik ne gibi çalışmalarınız var?

“Tip 2 diyabet hastalarına geleceğin tedavilerini sunmak için Ar-Ge odaklı çalışmaya devam ederken, bu hastalık konusunda farkındalığı artıracak projeler hayata geçiriyoruz. Bu projelerimizle “Diyabete Karşı Adım At” diyor ve toplumu diyabete karşı önlem almaya davet ediyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızdan biri olarak; gönüllü çalışanlarımızdan oluşan Boehringer Ingelheim Koşu Takımımız, 2019 yılından beri çeşitli yarışlara katılarak diyabete karşı farkındalık yaratmaya devam ediyor. 

Bu sene 14 Kasım Diyabet Günü’nde yine önemli çalışmalara imza attık. Öncelikle, diyabetin rengine ithafen başlattığımız Mavi Challenge’ımız ile sosyal medyada geniş kitlelere ulaşarak diyabet farkındalığı oluşturmayı hedefledik. Challenge kapsamında, hem tüm çalışanlarımızı hem de tüm takipçilerimizi mavi bir kıyafet veya obje ile sosyal medyada paylaşım yapmaya davet ettik. Yanı sıra, diyabet hakkında merak edilenleri içeren bilgilendirme videolarımızı da sosyal medya hesaplarımızda yayına aldık.”

Diyabete karşı adım at

Detaylı bilgi için
TIKLAYINIZ

İlandır 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!