Memur toplu sözleşme zammı 2023, son gelişmeler ile takip ediliyor. 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Kamu Görevlileri Toplu Sözleşme Görüşmeleri 1 Ağustos tarihinde başladı. Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 7'nci Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında zam oranı netlik kazanacak. Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, geçtiğimiz hafta toplantı öncesi yaptığı açıklamada, 2024 yılına yönelik 1'inci 6 ay için yüzde 40 artış talep ettiklerini belirterek, "Bununla beraber yüzde 10'luk refah payı ilave edilmesini talep ediyoruz. 2'nci 6 ay için de yüzde 30'luk artış talep ediyoruz. Bu yıla yönelik taleplerimizin toplamı yüzde 110,2'ye tekabül ediyor." ifadelerini kullanmıştı. Sürecin ağustos sonunda tamamlanması bekleniyor. Peki, 7'nci Dönem Kamu Toplu Sözleşme zammı ne zaman belli olacak? 2. toplantı ne zaman? İşte, o konular hakkında bilgiler...
#Toplu Sözleşme Zammı 2023SEKİZ yıllık zorunlu kesintisiz eğitim, özellikle ülkemiz kız çocuklarına verilmiş bir yaşam şansı ve gelecek umudu idi. Çünkü kızlar 15 yaşına kadar eğitim sistemi içinde kalacak, lise ve üniversiteye devam olanağını kazanıp meslek sahibi olabilecekler, ekonomik bağımsızlıklarını kazanabileceklerdi.
Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayacak olan zam için gözler hakem heyetine çevrildi. Peki hakem heyeti ne kadar zam yapacak, tahminler neler? SGK Uzmanı Özgür Kaya hükümetin teklifine göre en düşük memur aylığı için zam hesabı yaptı. İşte detaylar...
#Memur ZammıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen HAK-İŞ Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, "En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar otomatik olarak emeklerine de yansıyacak. Bakanımıza yasal tarih olan temmuz ayına kadar bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatı verdim" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanYaklaşık 5 milyon memur için toplu sözleşme görüşmeleri bugün başladı. Görüşmelere Hükümet, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK temsilcileri katılıyor. Sözleşme masasına Memur-Sen imza yetkisi ile oturuyor, imza yetkisi bulunmayan Türkiye Kamu-Sen ile KESK ise toplu iş sözleşmesi masasında kamu çalışanlarının daha fazla hak alabilmesi için mücadele edecek. Görüşmelerde memurlar ile hükümet yetkilileri arasında tartışma çıkınca, basın mensupları salondan çıkarıldı.
#MemurÖnceki gece Meclis Genel Kurulu’na gönderilen torba yasada yok yok. Bucakları kapatan, vergi ve SGK borçlarını yapılandıran, patrona kasa affı, evde çalışana kuponlu sigortalılık getiren, kiralık memurluğa vize veren düzenlemeleri şimdi de Meclis sınavı bekliyor. Tasarı Salı'dan itibaren görüşülecek.
MANİSA Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile sözleşmeli personel ve memura ek zam yapılacak. Büyükşehir olunmasıyla birlikte bir oluşum içinde olduklarını ve sancılı bir süreç yaşadıklarını belirten MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2015 yılı itibariyle yeniden görüşme yapılabileceğinin de sinyalini verdi.
YALAN söylemeyin, her şeyi dert edinmeyin, kötüler gitmeyecek hiç diyerek kendinizi strese sokmayın, dinden ve yoksuldan geçinenlere oy vermeyin, birkaç kişinin düşündüğü ve birçok kişinin peşinden gittiği gezegenimizde (ille de ülkemizde), birkaç kişi gibi düşünebileceğini aklına getir, çakallara ödün verme, başkalarının doğrularıyla hareket ederken, kendinin de doğruları olduğunu unutma, haldır huldur, paldır küldür götürenleri trene bakar gibi seyretme, çünkü senin evini soyuyorlar, ekmeğini çalıyorlar.
Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) her yıl hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen konferanslarının 102'incisi 5-20 Haziran 2013 tarihleri arasında Cenevre’de yapıldı. Ancak bu toplantıdan Türkiye'ye kötü haber geldi; Türkiye, ILO aplikasyon komitesinde "kara listeye" alındı. Bunun anlamı şu; Türkiye, geçen Kasım ayında çıkarılan 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'na rağmen, dünyada "işçi haklarına saygı duymayan ülkeler" listesine dahil edildi. Listede Türkiye dışında göze çarpan ülkeler arasında, Pakistan, Kamboçya, Mısır, İran ile, son dönemde büyük ekonomik kriz içindeki Yunanistan da yer alıyor.
ATATÜRK’ün din konusuna yaklaşımı daima tartışma konusu olmuştur. TRT’nin emekli yapımcısı Nazmi Kal, görgü tanıklarına dayanarak Atatürk’ün dini konulara yaklaşımını gösterir bazı tanıkların söylediklerini “Atatürk’den Duymadığımız Anılar’ (nazmikal@yahoo.com) adıyla kitaplaştırmış. Bize de kitabından alıntılar göndermiş; bazılarını yerimiz yettiği oranda nakledeceğiz.
Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen, 6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Cumhuriyet tarihinin en büyük “borç kolaylığı”nı içeren Torba Yasa, önceki gece TBMM’den geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayından sonra yürürlüğe girecek yasadan son anda sendikaların tepkisini çeken esnek çalışmayı içeren maddeler çıkarıldı. Torba yasa tasarısında işçi ve memur kesimini ilgilendiren bir çok düzenleme yapıldı.
İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 3 bin 500 memuru kapsayacak toplu sözleşme yapma kararı aldı. Sözleşme, AK Parti'nin memurlara toplu sözleşme yapılması için 12 Eylül referandumuna ‘Evet’ propogandasına karşı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kararıyla referandum öncesinde imzalanacak. Kocaoğlu, belediyeye çalışan taşeron şirket işçilerini de belediye şirketlerinde istihdam edeceklerini açıkladı.