Manisa Büyükşehir'den memurlara müjde

Güncelleme Tarihi:

Manisa Büyükşehirden memurlara müjde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 12:32

MANİSA Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile sözleşmeli personel ve memura ek zam yapılacak. Büyükşehir olunmasıyla birlikte bir oluşum içinde olduklarını ve sancılı bir süreç yaşadıklarını belirten MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2015 yılı itibariyle yeniden görüşme yapılabileceğinin de sinyalini verdi.

Haberin Devamı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Türk Yerel Hizmet Sen arasındaki toplu iş sözleşmesi, Belediye Meclis Salonu'nda imzalandı. İmza törenine Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Türk Yerel Hizmet Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Recep Varlıakman, Türk Yerel Hizmet Sen Şube Başkanı Mustafa Ali Algın ve Büyükşehir Belediyesi personeli katıldı.

DAVULLU ZURNALI KUTLAMA

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, yapılacak sözleşme ile memurun iş veriminin artacağını söyledi. İmzalanan toplu sözleşme töreninin ardından sözleşmeli personel ve memurlar davul zurnayla zammı kutladı. Toplu sözleşme töreninin ardından Türk Yerel Hizmet Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu ve sendika temsilcileri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü makamında ziyaret etti. Başkan Ergün de 2015 yılı başında yeniden bir görüşme yapılabileceğinin sinyalini verdi. Başkan Ergün, "Güncellemelere bakarız. Şuanda büyükşehire İl Özel İdaresi'nden bine yakın personel geçişi oldu. Bu personellerin norm kadro çalışmaları yapılıyor. Yapı bir otursun, ondan sonra nerede ne olacak görüşürüz. Ben geçtiğimiz dönemde 2 yıl yaşanan sıkıntının geride kalan 3 senede kapandığını düşünüyorum ve manen de çok huzurluyum. Bunu fazlasıyla kapattık. Çevre il ve ilçelere baktığımda böyle bir rakamı veren belediye benim kulağıma gelmedi" diye konuştu.

Haberin Devamı

DAİRE BAŞKANLARINA YÜZDE 100, MEMURA YÜZDE 90 ZAM

Konuşmaların ardından en yüksek memur taban maaş göstergesi üzerinden Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, Başkan Danışmanları ve Daire Başkanlarına yüzde 100, memur ve sözleşmeli personele de yüzde 90 sosyal denge tazminatını öngören protokole imzalar atıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!