Kaşıntılı meme uçlarına birçok şey neden olabilir. Göğüs ucu genellikle kadın vücudunda duyarlı bölgelerden biridir. Sürtünme, egzama, emzirme veya hamilelik nedeniyle tahriş olabilirler. Bazı durumlarda kaşıntılı meme uçları daha ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Peki, göğüs ucu niye kaşınır, nasıl geçer? İşte göğüs ucu kaşıntısının olası nelenleri ve çözüm önerileri...
#Göğüs Ucu Neden KaşınırMeme kanserinin görülme sıklığı her geçen gün artıyor. Dünyada her yıl 1 milyon kişinin yakalandığı meme kanserine karşı yapılan kontroller büyük önem taşıyor. Meme kanserine bağlı oluşan sonuçları %40 azaltan rutin kontroller önce kişinin kendi muayenesi ile başlıyor.
#Meme Kanseri1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı. Yüzde 33 oranla Türkiye’de kadınlarda en çok görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu belirten Doç. Dr. Uğur Deveci, "Meme kanseri korkulacak değil, tedavisi olan bir durumdur. Önemli olan erken dönemde saptamaktır. Gelişmiş cerrahi yöntemlerle hem hayatınız hem memeniz kurtarılabilir.” diyor.
#MamografiKulak delinirken kullanılan delme tabancası yanı sıra doktorların kullandıkları başka steril aletlerin de bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Öncel Koca, önemli olanın hijyen kurallarına uymak olduğuna değiniyor ve yaşanabilecek sağlık sorunları hakkında bilgi veriyor.
#SağlıkKadınları bilinçlendirmek ve meme kanserinde erken teşhisin önemini iyi bir şekilde anlatmak için önemli çalışmalar yapılıyor. Erken teşhisin hayat kurtardığı bu rahatsızlıkta kadınların düzenli olarak yılda bir kez klinik muayeneye gitmesi, mamografi çektirmesi ve en önemlisi de her ay kendi muayenelerini yapması çok önemli.
#Meme Kanseri TeşhisiDünyada her yıl on milyon kadında görülen meme kanseri, ölüme en çok neden olan kanser türleri arasında yer alıyor. Özellikle geç anne olan, bebeğini emzirmeyi kısa sürede bırakan kadınlarda daha sık görülen meme kanserinin önüne geçebilmenin tek yolu ise düzenli kontrollerden geçiyor.
#Meme KanseriANTALYALI iş kadını Songül D. (58), İstanbul’da özel bir hastanede yaptırdığı meme küçültme ameliyatı sonrasında iyileşmeyen yaralar nedeniyle sol memesini kaybettiğini iddia etti. Ameliyatı yapan plastik cerrahi uzmanı Dr. S.M. hakkında maddi ve manevi tazminat davası açan D., "Göğsümü kesip kadınlığımı çalan doktorun cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
#ANTALYAMeme kanseri hastalığı kadınlara özgü değil. Her 100 meme kanserinden 1’i erkeklerde görülüyor. Burhan Aslan da ilk meme kanseri tanısı konduğunda 29 yaşındaydı. Tam tedavinin üzerinden 5 yıl geçip, doktoru “Tamam bitti” demişti ki bir hafta sonra meme kanseri ikinci kez hayatına girdi. Aslan şimdi deneyimlerini diğer hastalarla paylaşıyor.
#Meme Kanseri- Plastik rekonsrüktif ve estetik cerrahı Prof. Dr. Kutlu: - "Erkekler meme bölgesiyle ilgili rahatsızlıklardan söz etmekten çekinir. Oysa erkek memesi kitleleri zannedildiğinden daha sık karşımıza çıkıyor" - "Memede kitle bir kanser işareti olabilir. Böyle bir oluşumla karşılaşıldığında mutlaka doktora başvurup tıbbi değerlendirme alınmalı"
Her ilaç, iki ucu keskin bir bıçak gibidir; dikkatli kullanılmadığında faydadan çok zarar verebilir. Kısacası, ‘Hapı yutmak, bazen hapı yutturabilir!’ Her ilacı yutmadan önce ciddi biçimde sorgulayıp, “Bu hap olmadan da olabilir mi?” sorusuna yanıt aramak, mutlaka kullanılacaksa da bazı temel kurallara uymak lazım. Neler mi? Buyrun...