ABD’deki Cleveland Clinic'te görevli bilim insanları merak uyandıran bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Yapılan araştırmada, uyku hormonunu düzenleyen melatonin hormonunun koronavirüsün bulaşmasını engellediği hatta koronavirüs tedavisinde etkili olabileceği öne sürüldü.
#Melatonin HapıABD’de Cleveland Clinic'te yapılan bir araştırmada, bilim insanları uyku sorunlarını gideren melatonin hapının koronavirüsü engellediğini öne sürdü. Heyecan yaratan araştırma sonrası melatonin nedir, ne işe yarar, daha fazla melatonin için neler yapmalıyız gibi sorular merak konusu oldu. İşte melatonin ile ilgili merak edilenler…
#MelatoninGenelde uyku sorunu yaşayanların kullandığı melatonin hapı gündemdeki haberlerle bir kez daha merak konusu oldu. Melatonin beynin hemen altında bulunan pineal bez ya da diğer adıyla epifiz bezi tarafından salınır. Melatonin bebeklerde uyku düzenini sağlar. Bağırsak mikrobiotasını düzenler ve bağırsak kaslarını gevşeterek infantil koliğe engel olur. İşte melatoninin faydaları...
#MelatoninSonbahar aylarında günlerin kısalması ve sıcaklıkların belirgin bir şekilde düşmesi duygu durumunda dalgalanmaları beraberinde getirebiliyor. Dr. Aşkın Nasırcılar, beslenmemizde yapacağımız küçük değişiklikler ile sonbahar depresyonuyla başa çıkmanın yollarından bahsetti.
#SonbaharSonbahar aylarında günlerin kısalması ve sıcaklıkların belirgin bir şekilde düşmesi duygu durumunda dalgalanmaları beraberinde getirebiliyor. Dr. Aşkın Nasırcılar, beslenmemizde yapacağımız küçük değişiklikler ile sonbahar depresyonuyla başa çıkmanın yollarından bahsetti.
#Sonbahar DepresyonuHayatınızda yapmaya çalıştığınız her türlü olumlu değişiklik uykuyla başlar. Uyku, bedeninizin kendini onarabildiği zaman dilimidir. Yeterince uyumayan kişiler kalp-damar hastalığı, diyabet ve obeziteye karşı risk taşır. İşte gece rahat uyumanızı kolaylaştıracak birkaç basit adım...
#DoktorGeçtiğimiz günlerde intiharıyla kaybettiğimiz Bayburt Üniversitesi Rektörü, dünyanın önemli atom fiziği bilim insanlarından Prof. Gökhan Budak’ın ölümü, gözleri tekrar, sürekli uyarılarda bulunduğumuz ‘ot-çöp hapları’na çevirdi. Muhtemelen dört dörtlük bir ‘SEROTONİN SENDROMU’ söz konusu...
Bütün gün yudum yudum içilen kahvenin, sabahları uyanmak için içilen büyük bir fincan kahveden daha etkili olduğu belirtildi. Chicago'daki Rush Üniversitesi'nde görevli bilim adamları, gün boyu yudum yudum kahve içildiği zaman kafeinin beyindeki uyku merkezlerine daha güçlü etki yaptığını tespit ettiler.