Kestane mantarı son günlerde çok merak edilen mantar çeşitleri arasında yer alıyor. Beyaz kültür mantar ailesinden olan kestane mantarı yemeklere ayrı bir lezzet katıyor. Peki kestane mantarı nedir, nerede yetişir? İşte kestane mantarı tarifleri…
#Kestane Mantarı NedirAkşam için hem lezzetli hem de pratik bir şeyler arıyorsanız, tavuklu mantar sote tam da size göre. Mantar ve tavuğun nefis buluşması oldukça doyurucu. Peki tavuklu mantar sote nasıl yapılır? Evde pratik tavuklu mantar sote tarifi...
#Tavuklu Mantar SoteRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dördüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 26 Nisan Pazartesi, Ramazan'ın 14. günü için iftar menüsü...
#RamazanKültür mantarı; bilhassa Uzak Doğu taraflarında çok yaygın şekilde kullanılan ve şifa olması adına tüketilen besinler içerisinde yer almaktadır. Kendisine özgü bir tada sahip olmasının dışında, kültür mantarının yenip yenmemesi hakkında araştırmalar yapılmaktadır. Kültür mantarı; çok sık tüketilen ve tarifleri yapılan bir mantar çeşididir. Peki kültür mantarı nasıl pişirilir? Kültür mantar sote nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kültür MantarıEt yemeği denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de et sote oluyor. Kuru soğan, domates, yeşil biber ve baharatlardan oluşan et soteyi farklılaştırmak mümkün. Peki, nasıl? Standart et sote tariflerine bir alternatif arayanlar için enfes bir önerimiz var: Ispanak beğendili et sote. İşte, Ispanak beğendili et sote için gerekli malzemeler ve tarifi
#Ispanak Beğendili Et SoteUzakdoğu felsefesinde, bireyler hayatlarına son vermek istediklerinde harakiri yaparlar, çünkü yaşamın bağırsaklarda başladığını bilirler.Yemekler ağızdan içeri girdikten sonra, dışarı atılmaları, sadece 15-20 saat sürerdi. Oysa bugün değişen beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak 50-70 saat kadar sürebiliyor.
İsviçre’ye özgü fondü, çikolata ve saatten sonra ülkenin en ünlü ürünlerinden biri. İstanbul’da daha önce birkaç restoran, mönüsüne fondüyü eklemiş, denemeler pek başarılı sonuç vermemişti. Ancak otel restoranlarında bulmak mümkündü. Şimdi özellikle fondü servis etmek için açılmış bir restoranımız bile var.
Alarko-Leröy, "100 Somon Lezzeti" adında bir kitap hazırladı. Kitapta somon balığından yapılan yemeklerin tarifleri yer alıyor. Tarifler arasında, dünya mutfaklarında pişirilenlerin yanı sıra somon şiş, beğendili somon, somonlu keşkek, somon güveç gibi geleneksel damak tadımıza yakın olanlar da var. Yeni tatlar yaratmak isteyenlere yönelik detaylı yemek kitabından 2 bin adet basıldı ve 19 YTL’den satışa çıktı.