Ispanak yatağında küşleme

Güncelleme Tarihi:

Ispanak yatağında küşleme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2012 12:10

Yaz aylarında piknikte bile yapabileceğiniz enfes bir tarif!

Haberin Devamı

Malzemeler

1 parça koyun küşleme
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
200 gram ıspanak
2 diş sarımsak
Pilavı için
1 su bardağı pirinç
10 adet mantar
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Koyunun en iyi etidir küşleme. Etin hası da derler bu et için sinirsiz löp ettir. Lokum gibidir yani. Hazırlamak için kasabınızdan aldığınız eti akşamdan zeytinyağı ve baharatlarla terbiyeye yatırın. Sadece ızgara ya da yağsız tavada pişirmeniz yeterli olacaktır. Ispanakları yıkayıp irice doğrayın ve zeytinyağında sarımsakla birlikte çok kısa bir şekilde kavurup hazırlayın. Bu arada yanında pilav verecekseniz mantarlı çok yakışıyor. Mantarları Teremyağnda sote edip pirinçleri üzerine ekleyin. Suyunu verip pişmeye bırakın. Pilav pişince ıspanak sote ve pişirdiğiniz harika etlerlebirlikte servis yapın.

Haberin Devamı

Izgara kebap tarifi için tıklayın!

BAKMADAN GEÇME!