Eylül ayı mantar ayı. Sonbahar yağmurları ve ılık havada bollaşan mantar çeşitleri sofralarımızda misafir olmayı bekliyor. Sizin için mantarla yapabileceğiniz nefis yemek tarifleri derledik. Bununla birlikte uyarmayı da ihmal etmeyelim, güvenliğinden emin olmadığınız mantarları kesinlikle tüketmeyin…
#Mantar YemekleriKök sebzelerin hepsi doğanın bize sunduğu bir hediye gibi. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ekim ayıyla birlikte tezgâhlara gelen bu sebzeler içerdikleri vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlarla oldukça sağlıklı seçimler.
#Kök SebzeGünümüzde yemek yapmak için birbirinden farklı besinler kullanılmaktadır. Özellikle de mantar farklı lezzeti ve eşsiz tadı ile yemeklerde ön plana çıkmaktadır. İstiridye mantarı ise en çok merak edilen besinlerin başında geliyor. İstiridye mantarı nasıl temizlenir? Nasıl pişirilir? İstiridye mantar kavurma nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Istiridye MantarıFener balığı, kültürümüzde çok fazla kullanılmadığından, ilk duyduğunuzda fener balığı yenir mi sorusu akıllara gelebilir. Dünyanın en çirkin balığı olarak bilinen fener balığı kolay pişmesi ve piştikten sonra bile dağılmayan dokusuyla mutfaklarınıza farklı bir sunum getirebilir. Peki fener balığı nasıl pişirilir? İşte fener balığı kavurma detayları...
#Fener BalığıBuğdaygiller ailesine mensup olan siyah pirinç; isminde olduğu gibi oldukça siyah renkli olmasından ve kuvvetli antioksidan özelliklerinden ötürü ‘’süper gıda’’ şeklinde isimlendirilmektedir. Beyaz pirinç kullanan ve tüketen herkes, siyah pirinci görünce çok şaşırtmaktadır. Siyah pirinç; içeriği açısından beyaz pirinçten daha sağlıklıdır. Peki, siyah pirinç nasıl pişirilir? Siyah pirinç kaç dakikada pişer, faydaları nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Siyah PirinçKültür mantarı; bilhassa Uzak Doğu taraflarında çok yaygın şekilde kullanılan ve şifa olması adına tüketilen besinler içerisinde yer almaktadır. Kendisine özgü bir tada sahip olmasının dışında, kültür mantarının yenip yenmemesi hakkında araştırmalar yapılmaktadır. Kültür mantarı; çok sık tüketilen ve tarifleri yapılan bir mantar çeşididir. Peki kültür mantarı nasıl pişirilir? Kültür mantar sote nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kültür MantarıYemek yapmak herkes için oldukça rahatlatıcı ve keyif vericidir. Taze seçilen ürünler ile birbirinden lezzetli yemekler yapılabilir. Kanlıca mantarı da besin değeri yüksek olan besinlerden biridir. Kanlıca mantarı nasıl pişirilir? En güzel taze kanlıca mantarı nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Kanlıca MantarıAntrikot İngilizceden çevrilmiş bir sözcüktür. Fransızcada ise bu kelime sığır eti kesiminden yapılan biftek için kullanılan terimdir. Kaburga bölgesinden gelen dana antrikot da tüm dünyada sevilerek yenilen et çeşididir. Elbette ki bu etin pişirilme teknikleri bulunmaktadır. Dana antrikot nasıl pişirilir, nasıl terbiye edilir, en güzel dana antrikot nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.
#Dana AntrikotGelincik mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Gelincik mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Gelincik mantarı yenir mi? Gelincik mantarının zararları var mıdır? Sizin için gelincik mantarı hakkında detaylı bilgileri derledik.
#Gelincik Mantarı NedirKuzu göbeği mantarı, bahar aylarında ortaya çıkan şifalı, doğal ve besleyici bir mantar çeşididir. Bu mantarlar, tek tek küçük mantarlar olarak yetiştirilir. Genellikle de kuzugöbeği mantarı; Akdeniz, Karadeniz ve Ege kıyılarında Mart ve Mayıs aylarında yetiştirilir. İşte Kuzu göbeği hakkında merak edilen tüm detaylar.
#Kuzu Göbeği Mantarı Nedir?Trança balığı, eti beyaz ve iri olmasıyla tanınmaktadır. Büyük olması nedeniyle iki ya da üç parçaya bölünerek satılan trança balığı, sinarit isimli balığın büyük olanına verilen isimdir. Genellikle çorbası yapılan trança, aşırı lezzetli olarak tanımlanmaktadır. Peki, trança balığı nasıl pişirilir? İşte, trança balığı hakkında bazı bilgiler
#Trança BalığıMuğla'nın Dalaman İlçesi'ndeki 120 metrekarelik çadırda kütükte istiridye mantarı yetiştiren Yakup Sabar, bu ürünün besin değerinin daha fazla olması nedeniyle hem üreticiye hem tüketiciye kazandırdığını belirtti.
#Mantarİçinde bulunduğumuz günler mantar toplamak için en uygun günler. Mantarların lezzetinin farkında olan bir grup da geçen haftasonu Belgrad Ormanları’nda bir mantar avı düzenledi. Yemek ve içki kültürü meraklılarını buluşturan iyiyemek.com tarafından düzenlenen bu ava, mantar uzmanı Jilber Barutçiyan rehberlik yaptı. 4 saat süren av sonrasında toplanan ganimet ise şef Didem Şenol’un ellerinde birbirinden özel lezzetlere dönüştü.