Sonbahar gelip de yağmurlar bastırınca doğanın bize bahşettiği en güzel şeylerden biri de lezzetli yabani mantarlar oluyor. Bilinçsiz kişiler tarafından kesinlikle toplanıp tüketilmemesi gereken bu mantarlar, doğru şekilde pişirildiğinde enfes yemeklere dönüşebilir. En nefis mantarların başında da melki ya da Kanlıca mantarı olarak da bilinen çıntar gelir. Peki çıntar nasıl pişirilir? İşte cevabı...
#ÇıntarDünya Vejetaryen Günü’nü tüm dünyayla birlikte 1 Ekim’de kutluyoruz. Böyle günlerin bitki temelli beslenme biçimleri hakkında bilgi edinmek ve farkındalık yaratmak için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Denemek isteyenler için birbirinden lezzetli vejetaryen tarifler hazırladım…
#DENİZ YOLDAÇKültür-sanat kurumları yeni sezon programlarını açıklamaya başladı. Salon İKSV bugün müzikseverleri Agar Agar konseriyle karşılıyor. Babylon’un iki günlük açılış programı kapsamında bu akşam Artz&Bugy izlenebilir. 32’nci kez müzikseverlerle buluşmaya hazırlanan Akbank Caz Festivali’nin biletleri satışa çıktı. Bisiklet tutkunları Adalar Müzesi’ndeki ‘Bisiklet Sergisi’ni ve Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nu kaçırmasın.
#DANSMantar, protein ve demir açısından çok zengin bir besin... Uzmanlar et tüketmeyen bireylerin besleyici yönü dolayısıyla mantar yemesi gerektiğini tavsiye ediyor. D vitamini deposu olan mantar düşük kalorili yiyecekler arasında yer alıyor. Peki, mantarın faydaları neler? Mantar alırken nelere dikkat etmeliyiz? Gelin bu soruların yanıtlarını uzmanlardan öğrenelim.
#MantarŞırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Hilal beldesinde yaşayan Nizam Kara, hobi olarak bir kütük ve bir torba ile istiridye üretmeye başladı. Kısa sürede hobisini işe dönüştüren Kara, evinin alt katını istiridye üretim merkezi haline getirdi.
#İstiridye MantarıNormalleşme adımlarıyla beraber sosyalleşmek için açık alandaki aktiviteler daha çok tercih edilir oldu. Bunlardan belki de en önemlisi yazın vazgeçilmezi mangal. Bu keyfinize keyif katacak lezzetleri ünlü şeflere sorduk: Püf noktaları neler? Şu sıra hangi malzemeler revaçta? Kendi bahçemiz yoksa nerelere gidebiliriz? Başkalarını rahatsız etmemek için nelere özen göstermeliyiz?
#GazehaberleriKahvaltı tariflerine bir yenisini eklemek isteyenler için enfes bir önerimiz var: Yumurtalı biber sapı kavurması. Mantar ve biber sapları zeytinyağıyla kavurulup yumurtayla buluşuyor, tadına doyum olmuyor. İşte, yumurtalı biber sapı kavurması tarifi
#Yumurtalı Biber Sapı KavurmasıPirinç yemeklerinin en sevilenlerinden biridir zeytinyağlı biber dolması. Biber dolması için önce biberler ayıklanır. İç malzemesi karıştırılıp biberlerin içi doldurulur. Daha sonra üstünü domates vb. yiyeceklerle süslemek mümkündür ve kısık ateşte ocağa konulup pişirilir. İşte, zeytinyağlı biber dolması için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları
#Biber DolmasıDünyanın sağlık gündemine yön veren yazarımız Dr. Mehmet Öz’le İstanbul’da buluştuk. Hem çok faydalı tüyolar aldık hem de danışmanı olduğu ABD BaşkanıTrump’ın dedikodusunu yaptık: “Onunla çalışma konusunda çok tereddüt ettim ama zaten bana söz hakkı verilmedi. Ivanka aradı, ‘Sizi konseye koymak istiyoruz, halka yarın söyleyeceğiz’ diye haber verdi. ‘Hayır’ desem ayıp olurdu.”
#Mehmet ÖzAtlas’ın aralık ayında tüm okurlarına hediye ettiği “Avrupa’dan Anadolu’ya 20 Şehir, 20 Proje, 20 Yemek” kitabında, Hollandalı şef Wilco van Herpen ve ünlü yönetmen Yüksel Aksu, Anadolu’nun 20 ilini ziyaret ediyor. AB desteğiyle hayata geçirilen 20 projeyi tanıtırken, Wilco’nun yöresel malzemelerle yorumladığı 20 yemek tarifi veriyor.
#Atlas Dergisi