GeriMutfak Tüyoları Yumurtalı biber sapı kavurması nasıl yapılır? İşte gerekli malzemeler ve yapılışı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yumurtalı biber sapı kavurması nasıl yapılır? İşte gerekli malzemeler ve yapılışı

Yumurtalı biber sapı kavurması nasıl yapılır? İşte gerekli malzemeler ve yapılışı

Kahvaltı tariflerine bir yenisini eklemek isteyenler için enfes bir önerimiz var: Yumurtalı biber sapı kavurması. Mantar ve biber sapları zeytinyağıyla kavurulup yumurtayla buluşuyor, tadına doyum olmuyor. İşte, yumurtalı biber sapı kavurması tarifi

YUMURTALI BİBER SAPI KAVURMASI

Malzemeler:

10 adet dolmalık veya sivri biber sapı
2-3 adet yumurta
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
10 adet mantar sapı
1 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Biber kapaklarındaki tohumları ovalayarak temizleyin. Kalan etli kısmı doğrayıp kenara alın.

Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.

Jülyen doğranmış soğanı ekleyip rengi dönene dek karıştırarak soteleyin.

Biber ve jülyen doğranmış mantar ilave edip yumuşayana dek ara sıra karıştırarak pişirin.

Ayrı bir yerde süt ve yumurtaları çırpın. Tavanın bir kenarına gezdirip pişirin.

Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın.

 

MANTARLARIN ŞAPKALARINI DA AŞAĞIDAKİ TARİFİMİZDE KULLANABİLİRSİNİZ

False