Alsancak restoranları yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Alsancak restoranları yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 13:36

Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin birlikte düzenlediği, 2012 Ege Mutfağı Yemekleri Yarışması'nda yemekler hem gözleri hem damakları şenlendirdi.


Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin birlikte düzenlediği, 2012 Ege Mutfağı Yemekleri Yarışması'nda yemekler hem gözleri hem damakları şenlendirdi.
Alsancak Şenliği kapsamında bu yıl 4'ncü kez gerçekleştirilen yemek yarışması Remax, Pınar ve Kristal Zeytinyağları'nın desteğiyle Alsancak % Yüz Restoran'da yapıldı. Hayli çekişmeli geçen yarışmaya Alsancak'ta hizmet veren 14 restoran katıldı. Leziz yemeklere görselliğin de katılmasıyla göz zevkine hitap eden aşçılar, ana yemek, zeytinyağlı ve tatlılarla iştah kabarttı.
Jo Kohen'in başkanlığında Sancar Maruflu, Ceren Ağca, Necdet Polar, Nevzat Peker, Hayrettin Meydan, Hüseyin Aktar, Anita Angelisanti Paola Micaleff, Kutlu Özemrak, Tülin Alevok'tan oluşan jüri Ana Yemek kategorisinde % Yüz Restoran'ı, Zeytinyağlı Yemek kategorisinde Mia Bylove Restoran, Tatlı Kategorisin de ise Allience restoran'ı birinciliğe layık gördü.
SEÇİM YAPMAKTA ZORLANDIK”
Yemeklerin hepsinin çok leziz olduğunu ve seçim yapmakta çok zorlandıklarını belirten jüri üyesi Kaya İzmir Termal & Convention Otel’in Aşçı başı ve İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Nejdet Polat zorlu bir seçim olduğunu söyleyerek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da seçim yapmakta çok zorlandık. Çok emek verilerek yapılmış. Amacımız Alsancak'ta hizmet veren restoranlara hareket getirmek, kalitesini yükseltmek. Eğlencesi ve heyecanı da bu işin güzel tarafı. Katılan ve kazanan tüm aşçı ve mekan sahiplerini kutluyorum” dedi.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da, Alsancak Şenliği'nin her geçen yıl daha da büyüyerek renklendiğini söyledi.
KUZU ETLİ ŞEVKETİ BOSTAN BİRİNCİ
Ana yemekte geçen yılın da birincisi olan % Yüz Restoran bu yıl da birinciliği kimseye bırakmadı. Kuzu Etli Şevketi Bostan ana yemeği ile birinci olan aşçı Mustafa Elibüyük, tatlı kategorisinde de Vişne Soslu İncirli Sakız Muhallebisi ile ikinciliği elde ederek yarışmanın en başarılı aşçısı oldu. Ana yemek ikicisi; Alaşehir Kapaması yemeği ile Nicci Restoran, Domates Dolması yemeği ile de Miko Ouzeri üçüncü oldu.
Zeytinyağlı kategorisinde Mia Bylove; Zeytinyağlı Kuzu Göbeği Mantar dolması ile birinci, Sakız Alsancak Restoran; Hindistan Cevizi Yatağında Portakal Soslu Erikli Enginar yemeği ile ikinci, Hisar Restoran; Sübye ile üçüncü oldu.
Tatlı kategorisinde Alince; Balkabaklı Kadayıfa Sarılı Sakız Dondurmalı İncir tatlısı birinci, % Yüz Restoran; Vişne Soslu İncirli Sakız Muhallebisi ile ikinci, Damla Restoran; Ispanak Tatlısı ile üçüncü oldu.
Dereceye girenlere törenle plaketleri, teşekkür belgeleri ve Konak Belediyesi'nin çeşitli hediyeleri sunulurken, yarışmaya katılan tüm katılımcılara da sponsor firmaların çeşitli hediyeleri ve teşekkür belgeleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!