Rusya'da buzların erimesiyle milyonlarca yıllık bir mamut kalıntısı ortaya çıktı. Bilim insanları kalıntıların incelenmesiyle artık nesli tükenmiş olan mamutlar ile ilgili yeni bilgiler bulmayı umuyor. Peki, mamut nedir? Mamutlar nasıl tükendi? İşte mamutların tükenişiyle ilgili bilgiler...
#Mamut NedirBuz Devri filmi, bir kez daha televizyonda izleyiciyle buluşuyor. 2002 yapımı animasyon filminin yönetmen koltuğunda Chris Wedge ve Carlos Saldanha oturuyor. Peki Buz Devri filminin konusu nedir, kadrosunda hangi isimler var? İşte Buz Devri filmi hakkında bilgiler...
#Buz DevriBilimsel adı Anserinae olan kaz, ördekgiller familyasında yer alan, ayakları perdeli bir kuştur. Çin ve Hindistan, dünya genelinde en fazla kaz yetiştirilen ülkeler arasında yer almaktadır. Ortalama yaşam süresi 15 - 20 yıl olan kazların yumurtası insan sağlığına birçok açıdan faydalıdır. Kemik gelişimini destekleyen kaz yumurtası, mide hastalıklarına iyi gelir? Kaz yavrusuna ne denir sizin için ayrıntılarıyla derledik.
Fil olayı (fil vakası), sadece İslam tarihinde değil, tüm dünyada eşine az rastlanır bir olaydır. Dinler arası ibretlik bir olay olması bakımından çok önemlidir. Fil olayının ne olduğunu öğrenip buna göre tarihinizi daha iyi kavrayabilirsiniz. Fil olayı ile ilgili detaylı bilgileri sizler için derledik.
#Fil Olayı Nedir?Mamut ağacı dünyada en çok yetiştirilen ağaçlardan bir tanesidir. Mamut ağacı özellikleri ve bakımı ile dikkat çekmektedir. Mamut ağacı yetiştirmek isteyenler özellikle internet ya da sosyal medya üzerinden bu ağaç hakkında araştırma yapmaktadırlar. Mamut ağacının Latince ismi de en çok araştırılanlar arasındadır. Peki mamut ağacı nedir? Mamut ağacı nerede yetişmektedir? Mamut ağacı nasıl yetişir? Mamut ağacı yapraklarını döküyor mu? Mamut ağacının hastalıkları nelerdir? İşte mamut ağacı ile ilgili tüm bilgiler.
Kariyerinin başındaki sanatçıların eserlerinin sergilendiği ve satışa sunulduğu Mamut Art Project bu yıl 27 Ekim-8 Kasım arasında sanatseverlerle buluşacak. Seçilen 400 eseri isterseniz internette, isterseniz pandemi koşullarına uygun olarak düzenlenen Yapı Kredi bomontiada’da görebilirsiniz.
#GazetehaberleriNeandertal, yaklaşık 200 - 250 bin yıl önce yaşamış olan insan türüdür. Bilimsel adı Homo Neanderthalensis'tir. Halk arasında ''Primat'' ve ''Mağara adamı'' olarak da bilinir. Merak edenler için Neandertal'lerin özelliklerini detaylı bir şekilde araştırdık.
#Neandertal Nedir?AWAKE Coffee&Espresso ile “En iyi kurumsal imaj reklam” ödülünü kazanan Ideart Ajans Başkanı Turusan Çiner, şöyle konuştu: “Bir matematik problemi çözer gibi, önce bu verilerimizi, yani vaadimizi tahtaya yazdık. Sonrasında farklı yerlerde kahve içen pek çok insanın yaşadığı bir durum geldi aklımıza... İsimlerinin yanlış yazılması. Herkes bu durumla karşılaşmıştır. Kimisi gülmüş, kimisi sinirlenmiştir. Kimisi belki de fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşmıştır. İsmim farklı olduğundan ben çok yaşadım mesela; İşte bu noktada iç görü devreye girdi. Görsel kompozisyonumuzu Mahmut Bey’in bardağı üzerine kurguladık ve kendisine dedik ki ‘Senin ismini daha doğru yazamayan bir yer, sana istediğin kahveyi nasıl verebilir? Biz seni dinliyor, sana özel olarak kahve demliyoruz.’ Bu da bizi ‘Seni anlamayan mutlu edemez’ başlığına yönlendirdi.”
#Turusan ÇinerHürriyet’in okuyucularının katılımıyla sürdürdüğü Soma’nın Hayalleri Var kampanyasında, Başkent durağı tamamlandı. Nadide, Sıla, Sümeyye, Şule, Halil, Anıl, Mahmut, Engin ve Atakan yıllarca süren savaşların ardından kurulan Cumhuriyet’in, yeni umutların simgesi olan Ankara’da tarihe, bilime, sanata, eğlenceye yolculuk yaptı. Anıtkabir’de aslanların üzerine çıktı; İlk Mecliste sıralara oturdu; akvaryumda köpekbalığını gördü; bilim merkezinde deneylerin heyecanını yaşadı; lunaparkta çarpışan otolarda coştu… TBMM’de gongu çaldı, kürsüye çıktı, ceylan derisi koltuklarda vekillik provaları yaptı… Havacılık müzesinde gökyüzüne; Harikalar Diyarında masallara daldı…
#Tbmmİslam dünyasının en itibarlı eğitim kurumlarından Mısır’daki El-Ezher Üniversitesi’nin Hadis Bölümü Başkanı Prof. İzzet Atiya, “Kadınlar, aynı işyerindeki erkekleri emzirirse, akrabaya dönüşür, tacize uğramaktan kurtulur” fetvası verdi. Bu şaşırtıcı fetva, İslam dünyasında tartışma yarattı.
250 yıldan bu yana kalem üreten Faber Castell’in sekizinci kuşak patronu olan Kont Anton Wolfgang von Faber-Castell’e göre, bilgisayar ve cep telefonları hiçbir zaman kalemi öldüremeyecek. Kont, sohbetimiz sırasında Orhan Pamuk’un kitaplarını elle yazdığını öğrenince Nobel ödüllü yazarımıza verilmek üzere kalem hediye etti. Kont’a göre elle yazmak bir büyük saygı ifadesi...