Gökhan Kunt, sözleri Sezen Aksu’ya bestesi Onno Tunç’a ait “Kolay Değil” şarkısını dinleyicisinin beğenisine sundu. Sezen Aksu’nun “Çok özel bir sesin var” dediği Kunt, “Kendimin rakibiyim, sizlere daha iyisini sunmak için tüm gücümle çalışıyorum” açıklamasını yaptı.
#Gökhan KuntKadı, tarihte ve geçmiş zamanlarda İslam ülkelerindeki insanların arasında ortaya çıkan hukuki anlaşmazlıkları bir sonuca kavuşturmak, hukuka aykırı olan davranışların cezalandırılmasını ve bu cezaların bir hükme bağlanmasını sağlamak, verdikleri cezaları infaz etmek ile görevi olan devlet tarafından bu göreve atanan kişiler olarak bilinir. Kadılara mali, idari, dini, eğitim ve öğretim gibi işlevlerin verildiği de bilinir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kadı Nedir Ve Görevleri Nelerdir?Yeni tribün sosyolojisi, yeni bir içerik talebi yaratmış, yeni içerik de spor yazarı profilini değiştirmiştir. İngiltere’de futbol yazarları artık Oxford ve Cambridge’den mezun olmaktadır. Türkiye’de şu soru er veya geç sorulacaktır: Şu an basın tribününde kaç Boğaziçili, kaç ODTÜ, Koç, Sabancı mezunu var?
#Ertuğrul ÖzkökHayatta en sevdiğim yer hep İstiklal Caddesi oldu. Taksim’den aşağı kaptırdım mı, içimi heyecan kaplar, o hava, o renk cümbüşü kalp atışlarımı hızlandırırdı. Beyoğlu’nun karnavalımsı ortamında, insanlar kaybolur, eşitlenir ve her seferinde yeni bir maceraya atılırdı. Biliyorum, pek çoğunuz için de öyle, Beyoğlu canımızı yakan, kişisel bir mesele. 2000’lerin ortasındaki ‘altın yıllar’da burası Avrupa’nın en gözde semtlerinden biriydi. Newsweek dergisi “Cool İstanbul: Avrupa’nın en havalı kenti” kapağıyla çıktığında, kimsenin umurunda olmamıştı. Bundan şüphemiz yoktu ki... Ve başrolde Beyoğlu vardı. Peki sonra ne oldu? Sert bir düşüşe geçti. Sokaktaki masaların kaldırılması, sembol mekânların kapanması, Gezi olayları ve terör saldırılarından sonra bir süre hayalet şehre dönüştü. Batılı turist kayboldu, boşluğu Arap turist ve mülteciler doldurdu. Meyhaneler kebapçı, barlar nargileci oldu. Sokakta Türkçeden çok Arapça duyulmaya başladı. Ve ayağını kesen kesim, “Beyoğlu bitti, Ortadoğululaştı” noktasına geldi. Bu doğru mu? Yaşanan dönüşüm ne ve arkasında ne var? Açık bir kafayla gittik, haftalarca çalıştık... Esnafla, tarihçilerle, mimarlarla, sanatçılarla konuştuk. Ara Güler’e de kulak verdik, İranlı sokak müzisyenlerine de... Beyoğlu Belediye Başkanı’yla Tarlabaşı’ndaki lüks inşaatları da gezdik, tam dibindeki mültecilerin gecekondularına da konuk olduk...En önemli şey kulak vermek, anlamak ve şehir hakkına sahip çıkmak... Beyoğlu’nun kaderi Türkiye’nin de kaderi. Dört gün sürecek yazı dizimiz hafta içi Hürriyet’te devam edecek. Haydi, hep beraber Taksim’den aşağıya bir süzülelim...
#BeyoğluSerdar Gülgün, Osmanlı sanatı deyince akla gelen ilk isimlerden. Bu uzmanlığının yanı sıra, Vakko ile yaptığı kumaş tasarımları, dünyaca meşhur Macar Herend porselenleri için çizdiği desenler, antika alım satımındaki ve dekorasyondaki danışmanlıklarıyla da tanınıyor.
<B>KANAL D'</B>de <B>Uğur Dündar'</B>ın <B>'Seçim Arenası' </B>programında <B>Deniz Baykal'</B>ın, 8 ayrı konuda ceza mahkemelerinde yargılanan <B>Tayyip Erdoğan'</B>la ilgili bula bula <B>Ali Müfit Gürtuna </B>dönemini ilgilendiren bir ismi söyleyebilmesi programa ne kadar hazırlıksız katıldığını gösterdi.