Lokma Türkiye’nin farklı yörelerinde pişi, keçi ayağı, sirihta, kolaç gibi isimlerle de bilinen enfes bir mayalı hamur kızartması. Kahvaltı sofralarının ve beş çaylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan, kandil günlerinde de yapılarak konu komşuya dağıtılan lokma, şerbetle bir araya getirildiğinde de benzersiz bir tatlıya dönüşüyor. Puf puf mayalı hamurun bol yağda kızartılmasıyla elde edilen lokmanın hamurunu siz de evde hazırlamak istiyorsanız, lokma hamuru tarifimize bir göz atmalısınız.
#Lokma Hamuru Nasıl YapılırTürkiye’nin ilk ve tek vegan festivali Didim VegFest’in 4’üncüsü geçen hafta sonu düzenlendi. Biz de Vegan Kasap olarak oradaydık, katılımcılara ürünlerimizi sunduk. Çok sevilen bitkisel kıymalı gözlememizi ve yan standımızda sunulan balsız lokmayı sizler de evinizde deneyin.
#Lokma TatlısıNokul çok sevilen ve nasıl yapıldığı birçok kişi tarafından merak edilen bir hamur işi. Bafra, Sinop, Isparta gibi birçok farklı yöreye mal edilen nokulun lezzeti tüm Türkiye’yi etkisi altına almış durumda. Aralarında ufak tefek farklılıklar olsa da bütün yörelerin nokulu aşağı yukarı aynı şekilde yapılıyor. İşte “Nokul nasıl yapılır?” diye merak edenler için nefis bir nokul tarifi…
#NokulLokma nasıl yapılır sorusunun yanıtı tatlı yemeyi seven vatandaşlar tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Lokma, un, maya, tuz ve şekerle hazırlanan hamurun, sıvı yağda kızartılmasıyla hazırlanıp koyu kıvamlı şerbetle tatlandırılarak servisi yapılan bir Türk tatlısıdır. Peki, lokma nasıl yapılır? İşte tarifi.
#LokmaÇıtır çıtır lezzeti ve ağızları sulandıran şerbetiyle en sevilen hamur tatlılarından biri olan lokmanın yapılışı ve malzemeleri son günlerde vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Genellikle ev kadınlarının pek yapmadığı bunun yerine hazır almayı tercih ettiği bir tatlı olan lokma, özellikle düşük maliyetli olması sebebiyle de bir tercih sebebi. Peki, lokma nasıl yapılır? Lokma tatlısının malzemeleri neler?
#Lokma Nasıl Yapılır?