LGS nasıl yapılacak? Liselere giriş kapsamında sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek olan LGS sınavına haftalar kaldı. Söz konusu sınava kısa süre kala, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 20 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın nasıl gerçekleştirileceğine dair detayları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı. 2020 LGS konuları ve sınav yerleriyle ilgili açıklama yapan Bakan Selçuk, sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığı videoda, sınav görevlileri ve öğrencilere ücretsiz maske verileceğini söyledi. İşte, LGS sınavında maske takmak zorunlu mu? sorusunun yanıtı.
#LGS Nasıl OlacakMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında 'Bizim bazı illerimiz de hiç vaka yok. Bazı illerimiz de çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalışmamız var. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım. Eğer illere göre okulların açılımı olursa buna da hazırız' dedi.
#Ziya SelçukMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, haziran ayında düzenlenecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile ilgili değerlendirmeleri paylaştı. Sınava kısa süre kala öğrenci ve velilerin merak ettiği LGS nasıl düzenlenecek? LGS konuları değişecek mi? sorusunun yanıtını veren Bakan Selçuk, canlı yayıda yaptığı açıklamada, korona virüsü önemleri devam ederken yüz yüze uygulanacak olan LGS sınavı ilgili tedbir paketinin detaylarını bildirdi. Peki, LGS ertelenecek mi? İşte, LGS sınav tarihi ve LGS konularıyla ilgili merak edilen bazı bilgiler...
#Lgs KonularıDavranış bilimcilerin ‘fresh start effect’ yani ‘yeni başlangıç etkisi’ (YBE) olarak tanımladığı kavrama göre, yılın ilk ayı veya ilk gününde davranış değişikliğine gitme ve yeni kararlar alma olasılığımız artıyor. Koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmek için çok daha motive olduğumuz bu günlerde, uzmanlar özellikle sınava hazırlanan öğrencilere, ‘yelkenlerinizi yeni başlangıç etkisiyle doldurun’ diyor.
#Fresh Start EffectDeğerli arkadaşlar, LGS 2025 yolcuları; Tahmin ediyorum ki çoğunuz tatilin bitmesiyle birlikte yeni bir döneme girmenin heyecanını içinizde barındırıyorsunuz. Hedefinize ulaşmak için tamamlamanız gereken birçok görevle birlikte ortaya çıkan ve zihninizin kontrol merkezini ele geçiren “kaygı” ile nasıl baş edeceğinizi de ayrıca düşünüyor olmalısınız.
#Konuk YazarLise kayıtlarının ne zaman yapılacağı, LGS nakilleri ile birlikte velilerin yoğunlaştığı konulardan oldu. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ilk tercihlerin ardından, bugün nakil sonuçları ilan edilecek ve liselere yerleşen öğrenciler belli olacak. MEB açıklamasına göre son süreçte hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak. Gözler şimdi lise kayıt tarihlerinde. Peki, lise kayıtları ne zaman 2024, nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Lise Kayıt Tarihi 2024LGS taban puanları ve boş kontenjanlar listesi 2024 öğrenciler tarafından takip ediliyor. Sonuçların açıklanmasıyla LGS taban puanları 2024 günün öne çıkan konularından oldu. Lise taban puanları 2024, başarı sıralamaları ve boş kontenjanlar LGS tercih robotu ile birlikte gündeme geldi. LGS tercih sonuçları (Lise yerleştirme sonuçları) bugün yani 22 Temmuz Pazartesi günü "meb.gov.tr" üzerinden açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre 28 Haziran'da başlayan LGS tercihleri 17 Temmuz Çarşamba günü sona erdi. Lise LGS boş kontenjanlar ve taban puanları 2024, yerleştirme sonuçlarını bekleyen adaylar tarafından merak konusu oldu. LGS tercihleri 28 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında tamamlandı. MEB takvimine göre LGS tercih ve yerleştirme sonuçları da 22 Temmuz'da erişime açıldı. Yerleştirme sonuçlarıyla beraber öğrencileri hangi liseye gideceğini de öğrenecek. LGS Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi tercihleri, sınav sonuçlarına göre gerçekleştirildi. LGS yerleştirme sonuçları sonrasında da kayıt işlemleri başlayacak. Peki Lise taban puanları belli oldu mu? MEB LGS Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi boş kontenjanlar açıklandı mı? İşte MEB LGS Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi boş kontenjanlar ve taban puanları bilgisi...
#MEB LGS Boş KontenjanlarLGS tercih ve yerleştirme sonuçları 2024 tarihi MEB duyurusu ile belli oldu. Liselere yerleşmeyi bekleyen adayların katılımı ile gerçekleşen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonrası, tercih maratonu başladı. İlk tercihler 28 Haziran'da başladı ve 17 Temmuz tarihinde sona erecek. Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi tercihlerinin sonuçları, MEB tarafından temmuz sonunda ilan edilecek. LGS tercihlerinin sona ermesinin ardından ise LGS tercih sonuçları ve boş kontenjanlar, meb.gov.tr üzerinden yayınlanacak ve sonrasında ikinci tercihler başlayacak. Gözler şimdi 'LGS tercih sonuçları açıklandı' duyurusunda. Peki, LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, bu hafta belli olacak mı? İşte, o konular hakkında bilgiler.
#LGS Tercih SonuçlarıLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtlayan Ünsal, “Liselerle ilgili ön yargı taşımasınlar. Bir lisenin puanı veya yüzdelik dilimi yüksekse o lise daha iyidir, puanı biraz daha düşük olanın daha kötüdür şeklinde bir algı doğru değildir. Puan veya yüzdelik dilim üzerinden bir algı ile tercih yapmak çok doğru olmayabilir” dedi.
#Salim ÜnsalLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtlayan Ünsal, “Liselerle ilgili ön yargı taşımasınlar. Bir lisenin puanı veya yüzdelik dilimi yüksekse o lise daha iyidir, puanı biraz daha düşük olanın daha kötüdür şeklinde bir algı doğru değildir. Puan veya yüzdelik dilim üzerinden bir algı ile tercih yapmak çok doğru olmayabilir” dedi.
#Salim ÜnsalLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtlayan Ünsal, “Liselerle ilgili ön yargı taşımasınlar. Bir lisenin puanı veya yüzdelik dilimi yüksekse o lise daha iyidir, puanı biraz daha düşük olanın daha kötüdür şeklinde bir algı doğru değildir. Puan veya yüzdelik dilim üzerinden bir algı ile tercih yapmak çok doğru olmayabilir” dedi.
#Eğitim Uzmanı Salim Ünsal2 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) resmi internet sitesinde açıklandı. 352 aday tüm sorulara doğru cevap vererek şampiyon oldu. Tercihler 28 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.
#LGSMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gebze'de bir lisenin kız öğrencilerinin kıyafetleri uygun olmadığı için mezuniyet törenine alınmadığı iddiasına ilişkin, "Olayın başlangıç noktasında okul müdürü, öğrencilere mezuniyet töreninin yapılacağı alanın büyüklüğü kadar kontenjan veriyor. Burada formu da var, her öğrenciye 4 kontenjan veriyor ve 'Kiminle beraber geleceksin?' diye soruyor. Arkadaşlarımız, listede yazdığının iki katı kadar misafirle gelmek isteyince okul müdürü doğal olarak 'Biz bu listedeki isme göre bir organizasyon yaptık. Önce listedeki isimleri alalım. Yer kalırsa sizi de alırız' dedi, diye tartışma başlıyor ve arzu etmediğimiz bir boyuta ulaşıyor" dedi.
#Milli Eğitim BakanıYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün Türkiye genelinde, Lefkoşa’da ve Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de toplam 245 sınav merkezinde düzenleniyor. 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu TYT, saat 10.15 itibarıyla tüm sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek ve adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Yaklaşık 1 milyon kişinin görev aldığı sınavda adaylara Türkçeden 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikte 40, fen bilimlerinde 20 soru sorulacak. Toplam 120 sorunun yer alacağı sınavda süre 165 dakika olacak. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabacı Dil Testi (YDT) ise yarın gerçekleşecek. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi, Yeşilköy Anadolu Lisesi ve Kadıköy Anadolu Lisesi’nden izleyecek. YKS’ye ait tüm gelişmeleri bugün ve yarın saati saatine sitemizden aktaracağız.
#Temel Yeterlilik TestiMillî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran Pazar günü iki oturumda yapıldı. İyi bir lisede eğitim almak isteyen adaylar, geçen seneden farklı olarak yıl boyunca öğretilen tüm ünitelerden sorumlu olarak sınava girdi. Sınavın, MEB’in yayımladığı örnek sorular ve çalışma kitabı sorularıyla genel anlamda uyumlu olduğunu belirten uzmanlar soruları derslere göre yorumladı.
#Uzmanlar LGS Sorularını YorumladıLGS sınav yerlerinin açıklanacağı tarih MEB kılavuzu ile belli oldu. 2024 LGS sınav belgesi sorgulama ekranı e-Okul üzerinden yayınlanacak. İki oturum hâlinde çoktan seçmeli 90 sorunun sorulacağı söz konusu sınav öncesi adaylar LGS sınav giriş belgesini temin edecekler. Liselere geçiş sistemi kapsamında 2024 LGS sınav belgesinde sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Sınavda birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak. Peki, 2024 LGS sınav belgesi nasıl alınır, yayınlandı mı? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler.
#LGS Sınav Belgesi SorgulamaKendi sınav senemde bu zamanlarda, eminim sizin de şu anda deneyimlediğiniz gibi, stresli ama bir o kadar da keyifli bir LGS maratonu sürecinden geçiyordum. Bu uzun maratonda önüme çıkan engelleri birer birer aşarak yıllardır hayalini kurduğum lise için bitiş çizgisine varmayı dört gözle bekliyordum.
#Konuk YazarLGS sınav belgesi sorgulama ekranı e-Okul üzerinden erişime açılacak. Milli Eğitim Bakanlığı sınav takvimine göre 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) kısa süre kala, sınav yerleri için beklentiler arttı. İki oturum hâlinde çoktan seçmeli 90 sorunun sorulacağı söz konusu sınav öncesi adaylar LGS sınav giriş belgesini temin edecekler. LGS sınav belgesinde sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Sınavda birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak. Peki, LGS sınavı ne zaman? 2024 LGS sınav giriş belgesi yayınlandı mı, nasıl alınır? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler.
#LGS Sınav Yerleri 2024Öğretim programları çocukların neyi, neden, nasıl ve ne zaman öğrenmesi gerektiğini açıklayan metinler. Önemsiz şeyler için zaman ve para harcamamak için hazırlanırlar. Oluşturulan komisyonlar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin dayandığı kuramsal yapıya ve değerlere uygun olarak öğretim programlarını geliştirdiler. Programlar, genel müdürlüklere bağlı komisyonlardan Talim ve Terbiye Kurulu’na onaylanmak üzere gönderildi. Süreç görüşlerin alınması, Talim ve Terbiye Kurulu’nun incelemeleri, değişiklikler ve onaylama ile devam edecek.
#Konuk YazarMilli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ adıyla hazırlanan yeni müfredat taslağı getirdiği pek çok değişiklikle beraber tartışmalara da neden oldu. Yeni müfredatın koordinatörlük görevini üstlenen Prof. Dr. İlker Cırık ve eğitim uzmanları taslağı Hürriyet’e değerlendirdi.
#Milli Eğitim BakanlığıFen bilimleri derslerin amacı öğrencileri günlük ve iş hayatına hazırlamaya çalışmak. Öğrencilerin bu süreçte kazanması gerektiği düşünülen yetkinlikler fen okuryazarlığı olarak tanımlanıyor. Öğrenciler fen bilimlerindeki bilgi, beceri ve duyuşsal özellikleri günlük yaşamda karşılaşılan durumlarda kullanabiliyorsa fen bilimleri eğitimi açısından günlük ve iş hayatına hazır demektir. Fen okuryazarı öğrenciler; temel fen bilimleri konu ve kavramlarını bilir, bilimin ve araştırma sorgulamanın doğasıyla ilgili doğru bir anlayış geliştirip bilimsel yöntemleri, düşünme ve süreç becerilerini günlük hayatta karşılaştıkları sorunların çözümünde kullanabilir. Ayrıca bu öğrenciler fen bilimleri hakkında olumlu duygu ve düşüncelere sahiptir.
#Konuk Yazar