Dakika dakika LGS

Güncelleme Tarihi:

Dakika dakika LGS
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 02, 2024 08:46

Hürriyet Eğitim Servisi’nden Beyazıt Şenbük Beşiktaş Ali Yalkın Ortaokulu’ndan, Melike Çalkap da Bakırköy’de Hamdullah Suphi Tanrıöver İlkokulu’ndan LGS ile ilgili tüm gelişmeleri dakika dakika aktardı.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER SINAV HAKKINDA NELER SÖYLEDİ?

Dakika dakika LGS
Seyid Ahmet: Matematik bence aşırı kolaydı. Fen yarı yarıya kolay ve zordu. Sözel kısımda ise din en zoruydu. İnkılap ve İngilizce kolaydı Türkçenin ise yarısı kolaydı. Fen dersinde kimya konusuyla ilgili bir sorunun iki cevabı olduğunu düşünüyorum. Ondan emin olamadım. Türkçe de ise çelişkili birkaç soru vardı. Genel olarak sınav iyi geçti. 400 ve üzeri bir puan bekliyorum.
Dakika dakika LGS
Cemre Başaran: Sözel bölüm iyiydi çoğu mantık sorusuydu. Sayısalda ise matematikte yapılabilir soru çok fazlaydı. Fen çok zordu. Türkçede çelişkili sorular vardı. Şu an kendimi iyi hissediyorum, stresi attım.

Haberin Devamı

Aslı Zeynep Avcı: Çok fazla iki şık arasında kalmalı bir sınavdı. Türkçenin soruları kısa olmasına rağmen çelişkiliydi. Matematik ve fen kolaydı. Din dersinde alakasız konulardan soru çıkmıştı.

Dakika dakika LGS
Şahin Doruk Akyürek: Sözel sayısala kıyasla daha zordu ama genel olarak kolay bir sınavdı. 470 puan bekliyorum.
Dakika dakika LGS
Eymen Bolgün: Sözel basitti ancak orada Türkçe zordu çünkü çok fazla çelişkili soru vardı. İki şık arasında çok kaldığım soru oldu. Bir flüt sorusu vardı ve o gerçekten zorladı. Sayısalda matematik bir tık zordu. Tüm yılı düşündüğümde şu an kendimi oldukça rahatlamış hissediyorum.
Dakika dakika LGS
Nayla Gez: Sınavda sözel zor, sayısal kolaydı. Özellikle matematiğin bu kadar kolay olacağını hiç beklemiyordum. Sözeli genel olarak zorlamışlar. İnkılap tarihi birkaç soru dışında yapılabilirdi. Şu an mutluyum, üstümden bir yük kalktı. Kaç puan alırım bilmiyorum ama düşük beklemiyorum. Geçen yılki sınavlarla kıyaslarsam fen bu yıl daha kolaydı.
Dakika dakika LGS
Alper Akman: Sınav çok kolay değildi orta derece zordu. Bence çalışana basitti. Yani benim için basitti. Zor sorular olmasına rağmen önceki yıllara göre çok daha kolay olduğunu düşünüyorum. Fen, matematik ve inkılap bir tık zordu. Şu an çok rahatım.
Dakika dakika LGS

Nehir Dinçer: Sözel çok zordu özellikle Türkçede çok zorlandım ve kötü geçti. Sayısalda bir boşum var. Sınav boyunca ‘bu kadar zor sorulur mu’ dedim kendi kendime.
Dakika dakika LGS
Arda Hosaflıoğlu: Sınav benim için çok basitti. O yüzden sınavım çok güzel geçti. Sadece matematikte bir iki soru kafamı karıştırdı. 2 boşum var. Sayısal testine göre sözel daha zordu sözelin de en zor dersi İnkılaptı.
Dakika dakika LGS
Nil Kobal: Sınava girerken hiç umudum yoktu aslında ama çıkarken umutlandım. Ben  sayısal derslerime güvenmiyordum ama aşırı kolaydı. Sözel beklemediğim şekilde zor geldi. En zoru da İnkılaptı. Sorular hep iki şık arasında bırakan türdeydi. Fen testinde bir soru özellikle zordu. Mendel çaprazlamasıyla alakalı soruda iki şık arasında kaldım. Geçen senelere göre zordu ama çözdüğüm denemelere göre kolaydı.

Haberin Devamı

Ekin Pehlivanoğlu: Sınavdan çıkınca çok rahatlayamadım çünkü daha iyi bir sınav bekliyordum. Süreyi iyi kontrol edemedim, yetiştiremedim. Bu beni paniğe sürükledi. İki oturum arası molada kafamı dağıtmak için çok kimseyle konuşmadım. Sözel zordu sayısalda matematik özellikle çok kolaydı. Sorular anlaşılırdı, hedefim Beşiktaş Anadolu Lisesi. Sınavın kolay olmasındansa zor olması sıralamada avantajlı olabilir.

12.50 SINAV SONA ERDÄ°
Sınav ikinci oturumun da tamamlanmasıyla sona erdi. Adaylar, 155 dakikalık sınav süresi boyunca eğitim hayatlarının bundan sonraki aşamasını belirleyecek soruları yanıtladı. Sınavda Türkçe, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce, matematik ve fen bilimleri dersleri için toplam 90 sorudan sorumlu tutulan adaylar, yavaş yavaş sınav salonlarını boşaltmaya ve velileriyle bir araya gelmeye başladı.

Haberin Devamı

12.35 ERKEN ÇIKARLARDAN İLK YORUMLAR
Sınavdan ilk çıkanlar aileleriyle buluşmak için hızlıca okuldan ayrıldı. Sınavın önceki yıllara göre daha kolay olduğunu dile getiren öğrenciler şöyle konuştu:

Dakika dakika LGS

Mert Alim Ürün: Sözel kısım kolaydı ancak sayısalda çok yeteneğim olmadığı için orada biraz boş bıraktım. Önceki yıllara göre bir tık daha kolaydı bence. 400 ve üstü alırım diye düşünüyorum.
Dakika dakika LGS
Baran Fidan: Sözel kısım sayısaldan daha kolaydı. Sayısal biraz zorladı. 350-400 arası bir puan bekliyorum.
Dakika dakika LGS
Muhammed İshak Karagüney: Sınavdan birkaç dakika erken çıktım. 7-8 soruyu boş bıraktım. Sözel kolaydı özellikle din ve İngilizce basitti. Matematik de çok zor değildi ama ben çok başarı olamadım. Geçen yıllara göre özellikle 2023’e göre daha zordu. İnkılap tarihi zora yakındı.
Dakika dakika LGS

Şevket Furkan Yeşil: Sınavım güzel geçti ama en çok matematikte zorladım. 17 boşum var toplamda. Sözel alanım sayısala göre daha iyi gelecek.
Dakika dakika LGS
Hamza Çınar: Türkçe beni çok zorladı ama en iyisi İngilizce’ydi. İnkılap testinde çok zor sorular vardı. Toplamda 3 soru boş bıraktım.

Haberin Devamı

Dakika dakika LGS
Minel Özalp: Sınavdan çıkınca kendimi çok rahatlamış hissettim. Geçen yılın sorularını çözmüştüm bu yıl daha zordu. En çok boşu İnkılp testi ve matematikte bıraktım. Şimdi güzelce dinleneceğim.

Dakika dakika LGS
Agop Çavuşan: Sınavım ortalama geçti. Ne çok güzel ne çok kötüydü. Sözelim çok iyiydi. İngilizce de hepsini doğru yaptım, Türkçe de birkaç yanlışım vardır. İnkılap tarihi zordu çünkü sene başındaki konulardan bile soru vardı. Matematik de zordu, fen bilimleri ise orta derece zordu. 400 ile 450 arası bir puan almayı bekliyorum. 

12.10 VELİLERİN HEYECANLI BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
İkinci oturumun başlamasıyla öğrenciler sınav salonlarında, veliler de okul kapısının önünde yerlerini aldı. 45 dakikalık mola sırasında okul çitlerinin ardından çocuklarıyla iletişim kurmaya çalışan velilerin bazılarının yüzü gülerken bazıları da stres ve kaygıyı yaşamaya devam ediyor. Çocuklarından ilk oturumun biraz zor olduğunu duyan veliler şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Dakika dakika LGS
Ebru Şahin: Oğlum içerde ve Türkçe dersinden gelen sorularda pek zorlanmadığını söyledi. Ancak T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersinde zorlanmış. Fakat buna rağmen motivasyonunu koruyordu pek stresli değildi. Sabah heyecanlıydı ama soruları görünce biraz rahatladığını fark ettik. Şu an biz de biraz daha iyiyiz. Dua ediyoruz.

Levent Şahin: Belli bir sürecin sonuna geldik. Çocuklar çalışacakları kadar çalıştılar. Bu sınav her şeyin sonu değil ama bazı şeylerin başlangıcı. O nedenle umutla sınavın sona ermesini bekliyoruz.

Dakika dakika LGS
Melih Boğgün: Oğlumun keyfi yerindeydi, neşeliydi. Zaten çok stresli değildi. İyi çalıştı, karşılığını alacak. Sınavın nasıl geçtiğini sormak istemedik ama yüzü gülüyordu başarılı olacağını düşünüyoruz.

Hilmiye Boğgün: Heyecanımız devam ediyor. Diğer veliler zor geçtiğine dair yorumlar almış ama biz iyi geçtiğini düşünüyoruz. Beklemeye devam ediyoruz.

Dakika dakika LGS
İlknur Ceylan: Kızımla konuştuk. Sınava girerken pek heyecanlı değildi ama ilk oturumun sonunda onu soğuk terler dökerken gördüm. Çok kitap okumasının Türkçe dersinde fayda sağladığını söyledi. İngilizce de de pek zorlanmamış. Ancak T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersi bir tık zorlamış. Ben de ona ikinci oturumun daha iyi geçmesi için motive edici cümleler kurdum. Umarım işe yarar. Heyecanla bekliyorum.

Zehra Tokalak (Anneanne): Çok heyecanlıyım. Sabah 05.00’da uyandım. Torunuma dua ediyorum. 

11.30 Ä°KÄ°NCÄ° OTURUM BAÅžLADI
Birinci oturumun ardından 45 dakikalık araya çıkan adaylar, yeniden sınav salonlarında yerini aldı. Bu bölümde matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soruyu çözecek olan adayların ikinci oturumda sınavı tamamlamak için 80 dakika süreleri olacak.

11.10 Ä°LK OTURUM SONRASI MOLADA BULUÅžTULAR
Saat 10.45 itibarıyla birinci oturum sona erdi. Adaylar için 11.30’da başlayacak ikinci oturuma kadar sürecek 45 dakikalık mola başladı. Okul önünde bekleyen veliler, molada çocuklarının yakınında olmak için okul kapısının önünde toplandı. Çocuklarına yiyecek ve yemek alması için para veren veliler, okul demirlerinin ardından çocuklarıyla konuşuyor. Çocuklar da sınav hakkındaki ilk değerlendirmelerini de bu süre zarfında velileriyle paylaşıyor.

Dakika dakika LGS
Sermet Alkım: Molada çocuğumla bu çitler üzerinden iletişim kurdum. İlk oturumu iyi geçmiş, ona arada bir şeyler yiyip içmesi için harçlık vermiştim. Yüzü gülüyordu buna sevindim.

10.45 BÄ°RÄ°NCÄ° OTURUM TAMAMLANDI
Saat 09.30’da başlayan sınavın ilk oturumu sona erdi. Adaylar, saat 11.30’da başlayacak ikinci oturuma kadar sınava 45 dakika boyunca mola verecek. Bu süre zarfında okul bahçesinden çıkamayacak olan öğrenciler, yemek yiyip yürüyüş yapabilecek ve kendi aralarında sohbet edebilecekler.

Dakika dakika LGS

10.15 VELİLERİN HEYECANLI BEKLEYİŞİ BAŞLADI
Adaylar, geleceklerini belirleyecek kritik dakikaların içindeyken veliler de okul önlerinde sabırla çocuklarını beklemeye başladı. Öğrenciler içerde ter dökerken, ebeveynler de onların istediği başarıyı elde etmesi için dışarıda dua ediyor. Sınav bitene kadar okul kapısının önünde çocuklarını bekleyeceklerini dile getiren veliler şunları söyledi:

Dakika dakika LGS
Derya Yılmaz: Heyecanlıyım ancak kızım benden daha heyecanlıydı. Deneme sınavlarında gayet rahattı ama okula gelince strese girdi. Genel olarak kızım iyi bir hazırlık süreci geçirdi. Kamp sandalyeleriyle geldik çünkü diğer kızımı da böyle beklemiştik.
Dakika dakika LGS

Ali Uysal: Şu an telefonda oyun oynuyorum yoksa vakit geçmez. Gayet rahatım çünkü oğlum çok rahattı. Sınava girerken pek heyecanlı değildi.
Nuray Uysal: Hazırlık süreci sıkı bir tempodaydı. Hem dersaneye hem okula gitti. Başarılı olacağına inanıyoruz. Sandalyesiz gelmiştik buraya sandalyeyle gelenleri görünce biz de gittik aldık.

Dakika dakika LGS
Asuman Unutkan: Kızımız içerde. Dersaneye gitti ve özel ders aldı. Stresini yönetebilen bir çocuk. O yüzden şanslıyız. Kendine güveniyordu. Büyük bir kızımız daha var o da haftaya YKS’ye girecek. O çok stresli. Ablası kardeşinin stresini de yaşadı bu sabah. Ev test kitabı dolu, kitaptan geçilmiyor. Ben oldukça heyecanlıyım, kızım içeri girince ağladım. 

Berkan Unutkan: Bir anne baba için heyecanlı olmamak mümkün değil. Ancak çocuğumuzun başaracağına inanıyoruz. Bu nedenle hem bir baskı hissediyor bir yandan da rahat olmaya çalışıyoruz. Farklı duygular içindeyiz.

Dakika dakika LGS
Burcu Göçener (Veli): Çok yorucu bir hazırlık döneminin ardından şimdi stresli bir bekleyiş içindeyiz. Oğlum Ulaş sınava rahat girdi. Bekleyiş sırasında psikoloji ve pedagojiye yönelik videolar dinliyorum ki molada ve sınav sonrasında ona en doğru yaklaşımı gösterebileyim.

9.30 SINAV BAÅžLADI
Adayların aylarca süren hazırlık maratonu sona erdi. Sınavın birinci oturumunun saat 09.30 itibarıyla başlamasıyla, adaylar sınav salonlarında emeklerinin karşılığını almak için yerini aldı. Bu oturumda öğrenciler Türkçe, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce derslerine ait toplam 50 soruyu 75 dakika içinde yanıtlayacak.

09.15
Adayların sınav salonlarında yerini almasıyla okul bahçesindeki veliler de dışarıya çıkıyor. Bahçenin sakinleşmesinin ardından bahçe kapıları artık kapatılırken, adaylar ise salonlarda sınav için son dakikaları sayıyor.

Dakika dakika LGS

09.00
Sınavın başlamasına yarım saat kala okul bahçesinde öğrenciler ve veliler son konuşmalarını gerçekleştiriyor. Yapılan anonsta sınava giriş belgelerinin son kez kontrolü istendi. Beşiktaş Ali Yalkın Ortaokulu’nda öğrenciler sınava girecekleri salonları, asılı olan panoda kontrol ettikten sonra içeri girmeye başladı. Adaylar salona üst araması ile birlikte sadece kurşun kalem ve etiketi sökülmüş su şişesi ile girebiliyor.

Dakika dakika LGS

08.45
Veli ve öğrenciler sabahın erken saatlerinde okula gelmeye baÅŸladı. Sınav öncesi okul bahçesinde yerlerini alan ebeveynlerle çocukları, heyecanlarını yatıştırmak için kendi aralarında sohbet ediyor ve kısa yürüyüşler yapıyor. Uzun hazırlık maratonunun sona ermesiyle rahatladıklarını dile getiren veli ve öğrenciler şöyle konuÅŸtu:Â

Dakika dakika LGS
Rabia Esendemir (veli): Oldukça heyecanlıyız. İnşallah umduğumuz gibi geçer. Sınav boyunca oğlumu bekleyeceğim. Sabah da okula erkenden geldik. Geç kalma riskini almak istemedik. Ayrıca önceki yıllarda çocuklar kendi okullarında sınava giriyordu ancak bu yıl okul değiştiği için erken gelip biraz adapte olmak istedik. Oğlumun farklı okulda sınava gireceğini de bu sabah öğrendik. O nedenle sabah saatleri bizim için normalin dışında stresli geçti.

Mahmut Can Esendemir (öğrenci): Hazırlık sürecim iyi geçmesine rağmen bugün çok heyecanlıyım. Stresli bir süreci geride bıraktım. Anadolu lisesinde okumayı hedefliyorum.
Dakika dakika LGS

Betül Demirtaş (veli): Umutluyuz ve rahatlama yaşıyoruz. Çünkü bir senedir bugünün gelmesini bekliyorduk. Bu nedenle gevşedik. 

Hakan Cemil Talı (öğrenci): Hiç heyecanım yok gayet rahatım. Kendimi sınava çok hazır hissediyorum. Sınavda da elimden geleni yapacağım, çok iyi bir sonuç bekliyorum. Yaşar Acar ya da Münir Alkan Fen Lisesini istiyorum. İlerde uçak ya da kimya mühendisi olmak istiyorum.

Dakika dakika LGS
Kuzey Çelik: Sınav öncesi çok rahatım. Soruların zor olmasını bekliyorum ama benim için sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Türkçe ve matematikte güveniyorum. Soruların orta zorluk düzeyinde olacağını tahmin ediyorum. İstanbul Erkek Lisesi ya da Alman Lisesi hedefliyorum.

Didem Kavcı (Veli): Heyecan ve stres olmadığı sürece başarı gelecektir diye düşünüyorum. Hedeflerini kendi belirledi. Biz de en doğru şekilde desteklemeye çalıştık.

Dakika dakika LGS

Egemen Sönmezer: Sınav öncesi son hazırlıkları yapıyorum ve LGS 2022 Türkçe sorularını çözüyorum. Çünkü çok soru çözsem de yeteri kadar çözmediğimi düşünüyorum. En çok matematikte kendime güveniyorum. Sözel alanda zor sorular geleceğini tahmin ediyorum.

Dakika dakika LGS
Elif Eski: Çok heyecanlıyım çünkü bir sene boyunca buna hazırlandım. Hazırlık dönemi hiç bitmeyecek gibi geliyordu. LGS’de gerçekten çok başarılı olmayı ve tam puana yakın almayı hedefliyorum. Denemelerim de iyi geliyordu. Hedefim Alman Lisesi. Türkçe testinde kendimi güçlü hissediyorum. Fen ve Türkçe, matematiğe olan korkuyu azaltmak için daha zor olacaktır.

Neslim Eski (Veli): Onların heyecanını ve motivasyonunu artırmak için aslında olayı büyütüyoruz ama onlar ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar zaten.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!