İkiden sonra gelen üç (3), Roma rakamı olarak III şeklinde yazılır. Bu kelimeden türetilen birçok sözcük ve tamlama, spor, edebiyat ve geometri gibi farklı alanlarda terim anlamında kullanılır. Örneğin üç ayrı kitaptan ya da filmden oluşan eserlere üçleme denir. Basketbolda potanın 6.6 metre uzaklığından atılan sayılar ise ''üçlük'' olarak tanımlanır. Sonu üç ile biten kelimeler hangileri sizler için derledik.
#EğitimKONYA’da yaşayan ve yerel bir televizyon kanalında tarih programı yapan Cengiz Acar’ın yazdığı Twitter mesajı eski bir tartışmayı yeniden alevlendirdi. Rus edebiyatının en büyük yazarlarından Lev Tolstoy’u yanında siyah renkte kıyafetli bir kadınla gösteren fotoğrafın altına şu mesajı yazdı Acar: “Tolstoy İslam’la şereflenmiş güzel bir Müslüman’dı. Eşi de çarşafı ile İslam asaletini ruhunda taşıyan bir hanımefendiydi. Ancak İslam düşmanları bu görüntüleri hep sakladılar. Gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkmak gibi bir adeti olduğunu unuttular.”
#Lev TolstoyDünyanın nefeslerinin tutarak takip ettiği Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken bir yaptırım da 'Netflix'ten geldi. 'Netflix'in, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yanıt olarak Tolstoy'un eseri 'Anna Karenina' uyarlamasının çekimlerini durdurduğu iddia edildi. Bu gelişme ardından Anna Karenina’nın konusu bir kez daha gündeme geldi. İşte Anna Karenina’nın konusu…
#Anna KareninaPandemi, orman yangınları ve sel derken kaygı ve korkularımızda artış yaşanıyor. “Göğsüme öküz oturdu!”… “Nefes alamıyorum!”… “Sürekli aynı endişeyi yaşıyorum”, “Aklımdan çıkaramıyorum” gibi cümlelerle tarif edilen şikayetler, yüzyılın salgın hastalığı Covid-19 pandemisinin yol açtığı kaygı ve korku nedeniyle adeta patladı! Buna bir de ciğerlerimizi yakan orman yangınları ve sel felaketlerinin eklenmesi pek çok kişide travmaya yol açtı. Psikiyatri Uzmanı Dr. Emel Sönmez, aşırı korkuya karşı önerilerinden bahsetti.
#KaygıBu savaşta Gazi Ahmed Muhtar Paşa Doğu cephesinde, ama asıl Gazi Osman Paşa Plevne’de mağlup da olsa büyük bir askeri şahsiyet olarak sivrildi. İstihkâm düzeni tamamıyla yeniydi. Kuşatmaya direniş biçimleri sadece Türk tarihinde değil, Rusya tarihinde ve Balkanlar’ın tarihinde de unutulmaz yer etti. 5 asırlık hâkimiyeti mutantan bir biçimde hafızalarda saklayarak Bulgaristan’dan çekildi.
#YAZARMetinler üç temel unsurdan oluşur. Bu unsurlar sırasıyla konu, ana fikir ve yardımcı fikirlerdir. Yardımcı fikirler, yazarın öne sürdüğü görüşü destekler. Bununla birlikte konunun daha iyi anlaşılmasını sağlar. 8. sınıflar için Yardımcı Fikirler konusunu örnek metinlerle anlattık.
#8. Sınıf Türkçe Yardımcı Fikirler Konu AnlatımıSovyet bilimkurgu romanlarının babası olarak nitelendirilen Aleksey N. Tolstoy’un ‘Aelita’sı Dünyalı bir erkek ile Marslı bir kadın arasındaki imkânsız aşk üzerinden Mars’ta Ekim Devrimi benzeri bir isyanın liderliğine soyunan bir Kızıl Ordu mensubunun hikâyesini anlatıyor.
#Aleksey Nikolayeviç TolstoySektörde farklı konularda pek çok kitap çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan birisi de insan ne ile yaşar kitabıdır. Bu kitabı okumayan kişiler konusunu oldukça merak etmektedir. Peki İnsan ne ile yaşar kitabını kim yazmıştır? İnsan ne ile yaşar kitabı özeti, konusu ve karakterlerini sizlere detaylıca derledik.
#İnsan Ne İle Yaşar Kitabını Kim Yazmıştır?Bir kişi ya da topluluğun belli bir olay örgüsü içerisinde anlatıldığı kurgusal eserlere roman denir. Romanlar öykülerden daha uzundur ve anlatım daha detaylıdır. Başta ''tarihi'' ve ''biyografik roman'' olmak üzere birçok roman türü bulunmaktadır. 8. sınıflar için roman ve destan konusunu yazarları ve eserleriyle anlattık.
#8. Sınıf Türkçe Roman Ve Destan Konu AnlatımıDevlet Tiyatroları, Ayşe Emel Mesci’den sahnelemesini istediği ‘Martı’ oyununu önce ertelemiş, sonra hiçbir açıklama yapmadan ‘sessizce’ kaldırmış. Niye gösterilmiyor, bilmiyorum. Şimdi ise Devlet Tiyatroları’nın bu klasiği göstermek vazifesi. Bunun yorumundan ne sıkıntı veya gürültü bekliyorsunuz? II. Nikolay’ın bile rahatsız olmadığı bir oyunun kime ne zararı dokunabilir?
#Yazar