Türkiye genelinde pazar ve marketlerde 6-7 liraya kadar yükselen kuru soğan fiyatlarının, temmuz başından itibaren yıllık 100 bin tonun üzerinde üretimin yapıldığı Eskişehir başta olmak üzere Amasya ve Polatlı'da başlayacak hasatlarla düşüşe geçmesi bekleniyor.
#Kuru SoğanŞüphesiz Sarıyer’deki Balıkçı Kahraman ülkedeki en pahalı lokantalardan biri. İçki hariç kişi başına 200 euro’yu (7.500 lira civarı) bulabilirsiniz. Pahalı mı? Hem evet hem de hayır. Evet, çünkü ülkemizdeki gelir düzeyine göre dudak uçuklatan fiyatlar bunlar. Öte yandan kullanılan malzemenin kalitesi ve yaratılan değeri dikkate alırsanız mekânın çektiği fiyat anormal değil. Amiyane tabirle Balıkçı Kahraman iyi fiyat çekiyor ama Allah için adama ‘Kazıkçı’ demek de haksızlık olur.
#BalıkYaz hasadı tezgâhlara indi ama sebze ve meyvede fiyatlar düşmedi. Bazı ürünlerin kilogram fiyatının 100 lirayı aşması dikkat çekiyor. Hürriyet’e konuşan ziraat uzmanlarına göre tabloda küresel ısınmanın da payı var. Uzmanlar aşırı sıcaklıkların tarladaki sebze ve meyveleri yaktığını; dolayısıyla daha fazla sulama ihtiyacı nedeniyle maliyetleri artırdığını söyledi. Buna mazot ve nakliye fiyatları da eklenince vatandaşın yüksek fiyatlarla karşılaşmasının kaçınılmaz olduğunu belirten uzmanlar fiyatların bir ay sonra düşmeye başlayacağı görüşünde.
#Sıcak HavaAK Parti Bingöl Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, CNN Türk ekranlarında soruları yanıtladı. Yılmaz "Türkiye kalkınmakta olan ve gelişmiş olma ülke iddiasını ortaya koymuş durumda. Alt gelirden üst orta ligine yükseldi Türkiye. Katma değeri yüksek sektörlerde atılım yaparak ihracatı köklü şekilde değiştirerek, kişi başına geliri 13 bin doların üzerine çıkarınca gelişmiş, yüksek gelirli ülkeler ligine atlamış oluyorsunuz" dedi.
#Cevdet YılmazAK Parti Bingöl Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, CNN Türk ekranlarında soruları yanıtladı. Yılmaz "Türkiye kalkınmakta olan ve gelişmiş olma ülke iddiasını ortaya koymuş durumda. Alt gelirden üst orta ligine yükseldi Türkiye. Katma değeri yüksek sektörlerde atılım yaparak ihracatı köklü şekilde değiştirerek, kişi başına geliri 13 bin doların üzerine çıkarınca gelişmiş, yüksek gelirli ülkeler ligine atlamış oluyorsunuz" dedi.
#Cevdet YılmazEn popüler yemekleri yemek, en ‘trend’ kafeleri görmek ve en çok beğeni alacak fotoğrafları çekmek isteyenlerin adresi Akaretler. Üstelik bu sadece İstanbullular için de değil… Akaretler’in ana hattı Süleyman Seba Caddesi, Time Out dergisi tarafından dünyanın en havalı caddelerinden biri seçildi. Bir çekim merkezi haline gelen bu bölgede nerede ne yenir, ne içilir, nerede eğlenilir? Şöyle bir hava almaya Akaretler’e çıkmadan rehberimize göz atın.
#AkaretlerPandemiye rağmen Burgazada’nın demirbaş lokantaları pek fire vermemiş, sahildeki lokantalara gidenlerin genelde memnun kaldıklarını görüyorum. Biz pek dışarıda yemiyoruz ama sevdiğim yerler var. Kardeşler Büfe’nin kuru fasulyesi, Vural’ın çorbaları gayet iyidir. Fincan Cafe’de Canan Hanım dört yeni yemek hazırlamış, özellikle iki salata beni çok etkiledi. Gittiğinizde midye dolma ve midyeli pilav bulursanız kaçırmayın çünkü buranın midyesine güvenebilirsiniz. Adayı ziyaret edecekler için önerilerim var...
#BurgazadaTarım Kredi Kooperatifi marketlerinde bulunan 30'un üzerinde üründe bugünden geçerli olmak üzere indirimler başladı. Et ve Süt Kurumu da ilerleyen günlerde et fiyatlarındaki indirimli ürünleri piyasaya sürecek.
#Tarım Kredi KooperatifiEskiden esnaf lokantalarının menüsünde olan beyinli Beykoz kebabı, Hicaz pilavı, irmik çorbası gibi pek çok yemek artık günümüz lokantalarında bulunmuyor; haliyle gençler bunların adını bile duymuyor. Unutulmaya yüz tutmuş bu tatları hatırlatmak için yazmaya karar verdiği ‘Esnaf’ kitabı vesilesiyle bir araya geldiğimiz şef Mehmet Yalçınkaya’ya göre esnaf lokantaları ‘aşçılığın kalesi ve şehrin kalbi’... Yalçınkaya ayrıca “Çağlalı enginarımı yemeden kimse ölmesin” diyor.
#Mehmet Yalçınkaya