Amerika’ya geldiğim günden beri ülkemiz, kültürümüz ve geleneklerimizin tanıtımı için çaba sarf ediyorum. Türk-Amerikan ilişkilerine katkılarımdan dolayı Anadolu Aslanları İş İnsanları (Askon USA) Amerika temsilcisi Ayhan Özmemik bana “Değer Katanlar” ödülünü takdim etmek istediklerini iletince geçtiğimiz günlerde New York’a gittim.
#Barbaros TapanTürkiye’nin farklı lokasyonlarından incili restoranları ve yüzlerce lezzet noktasını buluşturan İncili Gastronomi Rehberi 2023, düzenlenen muhteşem bir etkinlik ile tanıtılarak raflardaki yerini aldı! Bu özel gecede, 2023’ün incileri de ödül töreni ile sahiplerini buldu. Peki, bu yıl inci kazanan restoranlar hangileri oldu? İncili Gastronomi Rehberi’ne bu yıl, geçen yıldan farklı olarak hangi yenilikler eklendi? İşte detaylar…
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. 4 ve 5 İnci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan, ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle hayata geçen, 4 ve 5 inci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#İncili Gastronomi RehberiTürkiye ekonomisine katma değer sağlayan, başarı hikayeleriyle Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunan markalar ve isimler '4. Değer Zirvesi ve Türkiye'ye Değer Katan Markalar Ödül Töreni'nde ödüllendirildi. Törende konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, "Geçen sene Türkiye'ye 51 buçuk milyon turist geldi, 46 milyar dolar turizm geliri elde ettik. 2023 hedefimiz 60 milyon turist, 56 milyar dolar turizm geliri. Turizm bakanımız açıkladı, her geçen gün bir adım daha ileri gidiyoruz" dedi.
#Türkiye‘Yaşarken eseri en yüksek fiyata satılan sanatçı’ Jeff Koons geçen hafta İstanbul’daydı. Şehrin tarihine, kültürel yapısına, mimari eserlerine hayranlığını dile getiren Koons ve eşi Justine’le İstanbul’da sıradışı bir tur yaptık. Perşembe Pazarı’nı da Perili Köşk’ü de gezdik, Çinili Hamam’a da girdik, Çukurcuma’ya da uğradık, Valens Su Kemerleri’nin altından da geçtik... Gittiğimiz her yerde bolca fotoğraf çeken Koons, tarih ve sanat dolu bu geziden çok keyif aldı. Yakın zamanda da Türkiye’de bir sergi yapmayı arzu ediyor.
#Saffet Emre Tonguçİstanbul’un kalbidir Tarihi Yarımada… Camileri, çarşıları, sarayları… İnsanı adeta bir zaman yolculuğuna çıkarır. Her sokakta başka bir sürprizle karşılar ziyaretçilerini. Nostaljik dokusuyla yabancı turistlerin uğrak noktası. Bahar ara tatilinde ailece İstanbul’u gezmeyi planlayanlara jürimizin önerileriyle 10 adımlık bir rehber hazırladık.
#İstanbulİstanbul’un kalbi Tarihi Yarımada’da gezecek görecek yer ne kadar çoksa lezzet adresi de o kadar çok. Size en sevdiğim yemek ve alışveriş noktalarını vermeden önce belirtmeliyim ki normal koşullarda omuz omuza kalabalığa girmemek için pek uğranmayan bölge bugünlerde oldukça sakin ve davetkâr.
#Tarihi YarımadaKahve bir tutku, bir alışkanlık.. Kahve dostluk, sohbet, keyif... Kahveler sunumuyla içimiyle renklendi, kokulandı, çeşitlendi... Tatlılar, pastalar, kekler, çikolatalar da kahveyle buluşup içtiğimizin yanı sıra yediklerimizde kahvelendi. Bu haftaki sayfama önce kahvenin hikayesi; sonra Türk kahvesinin özellikleri ve kahveli bir tatlı tarifiyle geldim..
#Kahveli İrmik TatlısıParis'te devam eden Uluslarrası Gıda Fuarı Sial'de ziyaretçilerin beğenisine sunulan Türk ürünleri tam not aldı. "Türkiye" yazılı standlar ve yöresel gösteriler organizasyona renk katarken Avrupalı Türk şirket temsilcileri "Sial yeni pazarlara açılma açısından önemli bir buluşma merkezi" dediler.
Ha Leyla ile Mecnun, ha elma ile tarçın... Bir baharatla bir meyvenin belki de en güzel birlikteliğini temsil ediyor bu ikili. Bir çiftin en ideal hali. Bir arada olduklarında ahengi bol ve nefis bir tat çıkıyor ortaya. Üstelik elmanın da, tarçının da benliği korunuyor. Bu hafta bu ikiliden bahsetmek istiyorum
Biri bir gün çıkıp, ‘Avrupa Birliği yolunda Türkiye’nin önündeki en büyük engel olan koskoca Fransa’nın sponsoru bir Türk manav olacak’ dese kim inanırdı. Ama aynen öyle oldu. Ankara’da bir manavı Fransızların milli gün kutlamalarının resmi sponsoru olarak tarihe geçti.