8. Bilkent Turizm Forumu Bilkent Otel'de gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

8. Bilkent Turizm Forumu Bilkent Otelde gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2019 11:46

Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nün organize ettiği Bilkent Turizm Forumları’nın sekizincisi, bu yıl 12 Aralık Perşembe günü Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde düzenlendi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları,Turizm sektöründe faaliyet gösteren çeşitli kuruluşlar ve turizm eğitimi veren yüksek öğretim kurumları arasındaki işbirliğini pekiştirmek amacı ile düzenlenen Bilkent Turizm Forumu, bu yıl “Gastronomi Turizmi – 5N1K” temasıyla gerçekleştirildi. 8. Bilkent Turizm Forumu’nun amacı, gastronominin destinasyon pazarlamasındaki hayati rolüne vurgu yapmak, bu alandaki uygulamalara dikkat çekmek ve gastronomiyi Türkiye’de turizm sektörünün geliştirilmesi stratejisinin bir unsuru olarak lanse etmekti. Forumda açılış konuşmaları, Bilkent Üniversitesi Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokul Müdürü Kamer Rodoplu, Bilkent Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Peru Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Campana Boluarte tarafından gerçekleştirildi.

8. Bilkent Turizm Forumu Bilkent Otelde gerçekleşti


FARKINDALIK YARATILMALI

Haberin Devamı

Ankara ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanları gastronomi turizminin geliştirilmesinde yerel yönetimlerin daha aktif rol almaları gerektiği, Türk mutfak kültürünün uluslararası bilinirliğinin artırılması için ürün geliştirme, sunuş biçimi ve UNESCO gibi örgütlerle doğru temas kurabilme yeteneklerini geliştirmeleri üzerinde durdular. Türkiye’yi ziyaret eden her turisti ülkenin “gönül elçisi” yapmak gerektiği, şehirler arasındaki yıpratıcı rekabet yerine bölgesel işbirliklerini geliştirmeye yönelmenin zorunlu olduğunu, gastro-festivalleri, engelsiz mutfak, mahalle mutfakları gibi uygulamalarla toplumda farkındalık ve ilgi yaratmanın gerekli olduğuna değindiler. Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Uygulama Restoranı Le Piment Rouge’un da tanıtıldığı forumda, ayrıca, Türkiye’den UNESCO somut olmayan kültürel miras listesinde yer alan, türk kahvesi Kuru Kahveci Mehmet Efendi ve mesir macunu Manisa’yı ve Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği katkılarıyla katılımcılara sunuldu.

8. Bilkent Turizm Forumu Bilkent Otelde gerçekleşti


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!