Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında çeşitli soğutuculara ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun için de çoğu zaman kuru buza ihtiyaç duyulmaktadır. Kuru buz ise bitkilerin taze tutulmasında ve kauçuk sektöründe kullanılır. Kuru buz nedir ve nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Kuru Buz Nedir?"Bakliyatlarla aranız nasıl?" diye sorsam çoğunuzun "Seviyorum fakat şişkinlik, gaz yapıyor diye yiyemiyorum" dediğinizi duyar gibiyim. Besleyicilik değeri çok yüksek olan baklagillerin bu tür sıkıntılara sebep olduğu bir gerçek. Buna sebep olan nedir, ne yaparsak bu istenmeyen etkilerinden kurtulabiliriz ve vücudumuz için biyoyararlılığını nasıl artırabiliriz sizlerle önce bunları paylaşıp arkasından besleyicilik değeri yüksek, lezzetli ve yapımı çok kolay baharatlı nohut çerez tarifini ve bunu nerelerde kullanabileceğinizi sizlerle paylaşacağım.<br><br>Instagram: @dilekcifttci
#NohutSICAK havaların, özellikle de güneşle kontrolsüz buluşmaların yaratabileceği bazı sağlık sorunları var ve bir bölümü hayatı tehdit edici olabiliyor. İşte bu nedenle, Dokuz Eylül Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı’ndan, Akademik Acil Tıp ve Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, “Herkes İçin Acil Sağlık Derneği” Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Ersoy’un açıklamaları çok önemli. Şöyle diyor Ersoy;
#1Ankara'da yaşanan sağanak sonrası meydana gelen selde 3 kişi hayatını kaybetmişti. AFAD’ın çalışmaları sonrası kayıp olan arıcı Ramazan Gök'ün (66) cansız bedenine de ulaşıldı, böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. Prof. Dr. Orhan Şen ise sele neden olan olan bulutu göstererek, 'Neden öğle saatlerinde başlıyor? Çünkü güneş ışığının öğlene doğru yeri ısıtması, ısınan yerin düşey hareketi meydana getirmesi. Bu önemli. İşte bu yağışlar bundan kaynaklanıyor.' ifadelerini kullandı. Ankara'nın Akyurt ilçesinde ise yaşanan sel sırasında bir sürücü zor anları kameraya yansıdı.
#AnkaraMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.. Bahçeli, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e tepki göstererek "Klasik ve klişeleşmiş bir CHP üslubu tekrar nüksetmiştir. Dinimize laf söyletmeyiz. Bu saygısız ve edepsiz sözden dolayı CHP Genel Başkanı'nın aziz milletimizden derhal özür dilemesini bekliyoruz" dedi. Bahçeli, İBB'ye terör iltisaklı personel teftişine ilişkin "İşe alınanlardan en üste kadar herkes sorumludur. Suç sabit görülürse İBB Başkanı bir saniye bile olsa makamını işgal edemez, etmemelidir" ifadelerini kullandı.
#MHPSüblimleşme kelimesi hem günlük hayatta hem de birçok yerde karşılaşılabilen kelimeler arasında yer almaktadır. Süblimleşme ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Süblimleşme nedir ve nasıl olur? Süblimleşme ısı alır verir mi, endotermik yoksa ekzotermik midir? Siz de süblimleşme ile ilgili olarak ve ne anlama geldiğini detayları ile derledik.
Aşılarını tamamladığı halde Covid-19 testleri pozitif çıkanları son dönemde daha sık duymaya başladık. Bu konuyla ilgili kamuoyundaki tartışmalar da kuvvetlenmeye başladı. Biz de aşılı olup da Covid'e yakalananlara ilişkin akıllardaki tüm soruları uzmanlarla birlikte mercek altına aldık...
#COVID-19Buz çiçeği denildiğinde akla ilk olarak kış çiçeği olduğu gelir. Fakat bir kış çiçeği gibi algılanan bu bitkiler; esasında güneş ışığının dolgun yapraklarına vuran pırıltısının buz taneciklerine benzetilmesi sebebiyle bu ismi almıştır. Sizin için Buz çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Buz çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını detaylarıyla derledik.
#Buz ÇiçeğiTıpkı çiçeklerle bezenmiş bir halı deseni gibi, Acem Halısı çiçeği de bahçelerinizi kaplayan çiçek türlerinden biridir. Oldukça güzel görünümü ve kokusuyla bahçelere ayrı bir zarafet kazandırır. Pek çok kişi bakım kolaylığından ve güzelliğinden dolayı bahçesinde ya da saksıda bulundurmak ister. Acem Halısı çiçeği hakkında geniş kapsamlı bilgiler vererek, özellikle ekimi, çoğalması ve bakımı ile ilgili bir konu derlemesi yaptık.
#Acem Halısı Çiçeği“Meşrubatsız yapamam, olmazsa olmazım” diyorsanız bu yazımı mutlaka okuyun derim. Bu haftaki yazımda, özellikle çocuklarımızı zararlı gazlı içeceklerden vazgeçirecek ve o içecekleri aratmayacak bol baloncuklu probiyotik su kefirinin sağlığa olan faydalarından, evde su kefirinin nasıl yapılacağından ve yapımında nelere dikkat etmemiz gerektiğinden bahsedip son olarak da farklı su kefiri yapımları için kullanabileceğiniz temel su kefiri tarifini sizlerle paylaşacağım.
#Su Kefiri Nasıl YapılırGünlük yaşantınızda birçok hava olayına şahit olmaktasınız. Bunlar bazen içinizi açan güneşli havalar olabilirken bazen de can yakıcı dolular da olabilmektedir. Dolu yağışları tarlalardaki ekinlerden sokaklardaki arabalara kadar zarar verebilmektedir. Sizler için dolu hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
#Dolu Nedir?4 Nisan’dan beri sokağa çıkamıyorlar. Eğitimleri evden sürüyor, arkadaşlarını ve sevgililerini çok özlüyor, görüntülü konuşmayla hasret gideriyorlar. Kimi anne-babasıyla daha çok sohbet ettiğini söylüyor, kimi de onlarla kurduğu iletişimin gittikçe zorlaştığını... Önceden de zaten ailesiyle dışarı çıkan 11-14 yaş ve kendi başına dışarı çıkan 15 yaş üstü gruplardan 26 gence ulaştık; “Sizi yakından tanımak istiyoruz” dedik.
#20 Yaş AltıOlumlu olumsuz her durumdan etkilenen cildimiz hepimizin en hassas noktası. Cildimizin yaşlanmasına neden olan dış faktörlere karşı korumanın en etkili yolu ise ancak düzenli cilt bakımlarıyla olabilir. Dermatolog Dr. Justine Hextall ile cilt bakımında merak edilenleri konuştuk.
#Cilt BakımıYeni doğum yapmış anneler, emzirme döneminde nelere dikkat etmelidir? Annenin sütü az geliyorsa neler yapılmalıdır? Anneler bu süreçte nasıl beslenmelidir? Anne sütü nasıl saklanmalıdır? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, lohusalık döneminde en çok merak edilenleri açıkladı.
#LohusaAşerme, yani bazı gıda maddelerine aşırı istek duyma, erken gebelik döneminin normal bir belirtisi olarak kabul edilir. Çoğu kadında 6. hafta civarında ortaya çıkan ve birinci trimester, yani gebeliğin ilk üç aylık döneminin bitiminde ortadan kalkan bu durum bazı anne adaylarında daha ileri gebelik haftalarına kadar devam edebilir.
#Aşerme NedirMağaralar her zaman hep ilgimi çekmiştir. Türkiye’de de birçok mağarayı keşfe çıkmıştım. Yalnız bu seferki biraz farklı… Olağanüstü sarkıt ve dikitlerle kaplı, duvar damlataşları, sulu damlataş havuzları ve gölcükleri, el değmemiş yapısıyla gerçek bir doğa harikası Ayvaini Mağarası… Üstelik mağara yer altında 5,5 km gidiyor. Bunu kaçıramazdım, çok ilginç şeyler yaşadım. Hadi başlayalım…
#Ayvaini MağarasıKAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMSTO), Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak şehrin en önemli simgelerinden ve markalarından olan Maraş Dondurması’nı aldı. Oda Başkanı Serdar Zabun, bundan sonra dünyaca ünlü markalar da dahil herkesin her dondurmayı ’Maraş dondurması’ diye satamayacağını belirterek, "Bu konuyla ilgili denetim kurullarımız olacak, cezai haklarımız var" dedi.
#Maraş DondurmasıDünyanın en yaşanılabilir şehirleri listesindeki üst yerini senelerdir kimselere bırakmayan Viyana, resim, heykel, müzik neredeyse her konuda kendini geliştirmiş dolu dolu bir şehir. Bu hafta katıldığım üç günlük 'Viyana Gurme Turu' sonrasında Viyana’nın gastronomi açısından da ne kadar gelişmiş olduğunu fark ettim. Sokak lezzetinin vazgeçilmezi meşhur sosisleri, Viyana şnitzelleri, sacher tatlısı, elmalı strudelları ve daha nicesi.. Sır gibi saklanan Viyana usulü şnitzel ve elmalı strudelin püf noktalarını da sizlerle paylaşacağım. Eskiden Viyana denilince aklıma opera geliyordu şimdi ise yemek!
#Viyana2 bin kilometrelik bir demiryolu... Memleketin bir ucunu ötekine bağlıyor. Durakları Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars...Aslında bu hat 70 yıldır var. Ta 1949’dan beri! Ama nedense son iki yıldır patlama yaptı. Kış aylarında bilet, yataklı vagon bulmak neredeyse imkânsız. Gerçi esas hikâye bu değil. (Haber: Çınar Oskay - Fotoğraflar: Sebati Karakurt ve Levent Kulu)
#Kars