Normal seyrinde sağlıkla ilerlemeyen gebelikleri sonlandırmak için yapılması gereken kürtaj, nedir, nasıl yapılır merak ediliyor. Hamilelikte oluşan keseciğin büyümemesi, bebeğin kalp atışlarının duyulmaması gibi nedenlerle sağlık açısından yapılması gereken kürtaj ne zaman, hangi durumlarda yapılmalı? İşte kürtaj hakkında merak edilenler...
#KürtajNormal bir hamilelikte yumurta, fallop tüplerinde spermle buluşur ve döllenme tüplerde olur. Döllenmeden sonra 3-5 gün süren bir yolculukla embriyo tüpün içinden geçerek yerleşeceği ve büyüyeceği yere yani anne rahmine iner. Buna “normal gebelik”, yani olması gerektiği gibi rahme tutunmuş gebelik; “iç gebelik” denir. Dış gebelikte ise embriyo rahim dışında bir yere tutunmuştur. Tüm gebeliklerin yaklaşık %1-2'sini dış gebelik oluşturur.
#Dış GebelikKürtaj işlemi eğer istenmeyen veya normal seyrinde gitmeyen gebeliklerin sonlandırılması için yapılıyorsa, buna tıbbi tahliye denilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hilal Karahan kürtaj ile ilgili merak ettiğiniz sorular yanıtlıyor.
#Kürtaj İşlemi Ne Kadar SürerBin 200 doğumda bir gerçekleşiyor, nedeni tam olarak bilinmiyor. Bebeğin el ve ayak parmaklarının kopmasına, ilerlemesi halinde bebeğin ölümüne bile sebep olabiliyor. Nadir görülen bir hastalık olsa da amniyotik bant sendromu (amniotic band), hamileleri ve anne adaylarını endişelendiriyor. Peki tedavisi var mı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Çağlar Helvacıoğlu, amniyotik bant sendromunun teşhis ve tedavi yöntemlerini anlatıyor.
#Anne Karnında AmeliyatSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Boppie’ler yaşları otuz civarında olan genç portföy yöneticileri, broker ve dealerlardan oluşuyor. Deli dolu bir yaşam tarzları var. İşleri gereği portföy yönetiminin yanı sıra, özel olarak anlaştıkları birkaç kişinin fonunu da yönetiyorlar. Ufak çaplı da olsa kendi portföyleri var. Risk almayı seviyorlar. Hayatlarını hisse senetlerine adıyorlar. Günlük hayatta kullandıkları dil farklı...