Koronavirüs tehlikesi nedeniyle bu bayramda da her ne kadar kalabalık sofralarda yan yana oturamayacak olsak da, özenle hazırlanacak menüler için planlar şimdiden yapılıyor. Ancak özellikle kırmızı et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda, porsiyon miktarlarından pişirme yöntemlerine kadar pek çok konuya dikkat edilmesi sağlık açısından büyük önem taşıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Gözde Akın, kurban eti tüketirken uymanız gereken kurallar hakkında önemli bilgiler verdi.
#Kurban BayramıKurban Bayramı ile et konusunda bazı detaylar da merak konusu oldu. Bunlardan biri de eti yumuşatma teknikleri... Sert eti, farklı işlemlerden geçirerek yumuşacık hale getirmek mümkün. Böylece lokum gibi ve tam kıvamında tarifler hazırlayabilirsiniz. Peki Et nasıl yumuşatılır? Yumuşacık ve lokum gibi bir et için ne yapılır? İşte eti yumuşatmanın püf noktaları…
#Et Nasıl YumuşatılırKurban Bayramı’nın değişmez ritüellerindendir kocaman bir sofrada kavurma yemek. İhtiyacı olanlara dağıtılan etten kalanlarla birkaç gün daha yaratıcı tarifler denenir. Hem kavurma için birkaç küçük öneri hem de kalan parçalar için marinasyon tarifleri hazırladım.
#EtSon zamanlarda kolajenin cilt güzelliğinden eklem sağlığına, kas-kemik gücünden saç ve tırnaklara kadar etkilerini çokça duyar olduk. Hazır Kurban Bayramı gelmişken kaynağını bildiğimiz kemiklerle elde edebileceğimiz ilikli sularla kolajen üretimini destekleyen, emilimini arttırmak için de bolca C vitamini içeren lezzetli tarifler yazdım.
#SağlıkYaz aylarının gelmesiyle, gıdalardan ve içme suyundan bulaşan 'salmonella' bakterisi, çeşitli enfeksiyonlara ve salgınlara neden oluyor. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Kurban Bayramı da geliyor, en büyük önerim aldığınız kurbanda 'salmonella' varmış gibi düşünün. Kestikten sonra mutlaka el temizliğine dikkat etmek lazım. Kullanılan aletleri hemen temizlemek lazım" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Mehmet CeyhanYaz aylarının gelmesiyle, gıdalardan ve içme suyundan bulaşan 'salmonella' bakterisi, çeşitli enfeksiyonlara ve salgınlara neden oluyor. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Kurban Bayramı da geliyor, en büyük önerim aldığınız kurbanda 'salmonella' varmış gibi düşünün. Kestikten sonra mutlaka el temizliğine dikkat etmek lazım. Kullanılan aletleri hemen temizlemek lazım" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Mehmet CeyhanÇeşit çeşit yemeklerin sıralandığı, tüm ailenin etrafında toplandığı sofralar bayramların en mutlu anları... Bugün Kurban Bayramı’nın ilk günü... Sevdiklerinize neler pişireceksiniz? Yazarımız Sahrap Soysal et yemeklerinin yanına bulgurun yakıştığını anlatıyor, beslenme uzmanı Berrin Yiğit hamurişi yerine bol bol salata yememizi öneriyor.
#Sahrap SoysalRamazan Bayramı kısıtlamaların gölgesinde geçti ama bu cuma başlayacak Kurban Bayramı’nda, tabiiki tedbirlerle, sevdiklerimize kavuşacağız. Belki başında uzun uzun oturamasak bile güzel bir bayram sofrası kurabileceğiz. Lezzetli bir bayram için şeflerden menü önerileri ve tarifler aldık.
#GazetehaberleriKurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bayramda kurban kesecekler için de et telaşı başladı. Etleri sağlıklı bir biçimde tüketmek çok önemli elbette ancak bu sırada lezzetten de vazgeçmemek gerekiyor. Sizin için kurban etlerinizle yapabileceğiniz çeşit çeşit tarifler derledik. İşte işkembe çorbasından kaburga dolmasına nefis bayram lezzetleri...
#Kurban Bayramı