'Kurban Bayramı'nda ne pişirsem?' diye düşünmek yerine nefis tariflerimize bir göz atın
Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bayramda kurban kesecekler için de et telaşı başladı. Etleri sağlıklı bir biçimde tüketmek çok önemli elbette ancak bu sırada lezzetten de vazgeçmemek gerekiyor. Sizin için kurban etlerinizle yapabileceğiniz çeşit çeşit tarifler derledik. İşte işkembe çorbasından kaburga dolmasına nefis bayram lezzetleri...
Kelle paça çorbası tarifi
Kelle paça çorbası genellikle çorbacılarda içilir ama Kurban Bayramı gibi zamanlar, bu enfes lezzeti mutfağınızda misafir etmek için uygun bir fırsat olabilir. Biraz zahmetli bir süreç ama denediğinizde pişman olmayacağınızı düşünüyoruz.
Sura tarifi
Ege mutfağının lezzet çeşitliliğini herkes bilir. Sizin için Ege'nin güzel şehri Manisa mutfağına ait bir bir Kurban Bayramı klasiği olan suranın tarifini hazırladık. Kaburgayla yapılan ve kendi pilavıyla birlikte servis edilen suranın görüntüsü de lezzeti de benzersiz. Mutlaka siz de denemelisiniz.
Kuzu kavurma tarifi
Kavurma genellikle Kurban Bayramı ile özdeşleştirilen bir yemektir ancak bu lezzetin tadına varmak için bayramı bekleyeceksiniz diye bir kural da yok. Özellikle kuzu etiyle yapacağınız kavurma, yılın her günü et severler için doyumsuz bir tat olacaktır. Kuzu kavurma tarifimizi aşağı bırakıyoruz, yanına hangi pilavı yapacağınız konusunu ise size bırakıyoruz. Afiyet olsun…
Hünkar beğendi tarifi
Et yemeklerine en çok yakışan sebzelerin başında hiç şüphesiz patlıcan geliyor. Patlıcan-et ikilisinin en muhteşem eseri de hünkar beğendi olmalı. Beşamel sosuyla karışmış közlenmiş patlıcanın üzerindeki kuşbaşı etlerin damağınızda bırakacağı iz ve sizde yaratacağı mutluluk vazgeçilmezlerinizden olacak. Mutlaka deneyin!
Fırında kuzu kol tarifi
Çok sayıda kişi önyargılı olsa da kuzu eti mutfağımızın geleneksel malzemelerinden biri ve doğru şekilde pişirildiğinde lezzetine doyum olmuyor. Bunların başında da kuzu kolla yapılan tandır geliyor. Tandır deyince “Kuyu mu kazacağız?” diye düşünmeyin. Fırında da çok nefis kuzu kol tandır yapabilirsiniz. İşte nefis tarifimiz…
Kuzu külbastı tarifi
Kuzu etinin lezzeti tartışılmaz. Hele bir de etin doğru parçaları doğru şekilde pişirilirse lokum gibi lezzetine doyum olmaz. Sizin için etin en güzel hallerinden biri olan kuzu külbastının tarifini hazırladık. Yanında közlenmiş soğan, domates ve biberlerle servis ettiğinizde kimsenin hayır diyemeyeceği kuzu külbastı tarifi huzurlarınızda…
İşkembe çorbası tarifi
İşkembe çorbası mutfağımızın en benzersiz lezzetlerinden biridir. Kimilerinin hiç sevmediği kimilerinin de bayıldığı bir çorbadır. Eğer siz de seven taraftaysanız, biraz zahmetli olsa da bu çorbayı evde yapmayı mutlaka deneyin. Çünkü tarifimiz ilk kez yapanların bile başa çıkabileceği kadar pratik...
Kokoreç tarifi
Sokak lezzeti denince Türkiye’de akla ilk gelenlerden biri olan kokoreci çok seviyor fakat temizlik kaygıları nedeniyle bu enfes lezzetten uzak duruyorsanız sizin için güzel bir haberimiz var. Kokoreci evde kendiniz yapabilir, gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. İşte işinizi kolaylaştıracak püf noktalarıyla kokoreç tarifi...
Kekikli pirzola tarifi
Pirzola kuzu etinin en lezzetli parçalarından biridir. Çocukların da çok sevdiği pirzola tavada, ızgarada ya da fırında kısa sürede pişirilebilir. Özellikle kekikle bir araya geldiğinde tadına doyum olmayan pirzolayı aşağıda yer alan tarifimizle yaptığınızda kısa süre içinde çok doyurucu ve protein deposu bir yemek elde edeceksiniz. Mutlaka deneyin!
Mutancana tarifi
Osmanlı mutfağı denince ilk akla gelen et yemeği tariflerinden biri olan mutancana, lezzeti ve bol malzemesiyle göz dolduran lezzetlerden. Biz bu tarifimizde kuzu eti kullandık ancak dana ya da tavukla da muhteşem bir mutancana yapabilirsiniz. İşte adım adım mutancana tarifi…
Kuzu rosto tarifi
Pişirmesi biraz uzun ve zahmetli, dolayısıyla her gün yapılacak bir yemek değil kuzu rosto. Ancak lezzeti öylesine benzersiz ki özel günlerde mükellef bir sofra kurmak isteyenler için çok uygun. Üstelik görüntüsü de muhteşem. Masaya getirdiğinizde alkışlarla karşılanmamanız için hiçbir sebep yok. Öyleyse gelsin enfes kuzu rosto tarifi...
Ciğer şiş tarifi
Ciğer en yaygın tüketilen ve en besleyici sakatatların başında geliyor. Arnavut ciğeri, ciğer kavurma, Edirne ciğeri gibi çok çeşitli tariflerde kullanabileceğiniz ciğeri, şişte kebap gibi de pişirebilirsiniz. Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi illerimizde kahvaltıda tüketilen bu kebabı mutlaka deneyin.
Elma soslu antrikot tarifi
Yemek yapmak için çok fazla zamanınızın olmaması, çok nefis lezzetlerden mahrum kalacaksınız, farklı tarifler denemeyeceksiniz anlamına gelmiyor. Buna örnek olarak sizi aşçılıkta farklı bir noktaya ulaşmanızı sağlayacak, kendinize güveninizi getirecek bu tarifi gösterebiliriz. Elma sosuyla birleşen antrikota bayılacaksınız. Hele etinizi önceden marine soruna yatırırsanız lezzeti daha da katlanacak. Mutlaka deneyin...