Eğitim dünyasının en önemli alanlarından biri olan meslek liselerinin tarihi 1800’lü yıllara dayanıyor. 157 yıllık İzmir Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bunlardan biri. Atatürk, okulu ilki Cumhuriyet’in ilan edildiği 1923’te olmak üzere 3 kez ziyaret etti.
#İzmir Mithatpaşa Mesleki Ve Teknik Anadolu LisesiYükseköğretimde uluslararasılaşma kapsamlı bir konu. Makaleye, hem dünyadan hem de ülkemizden kısa tarihsel bilgiler sunarak başlamak istedim… Yüksek öğretimde uluslararasılaşma kavramı üniversitelerin tarihi kadar eski. Literatürde 8’inci yüzyılda Endülüs, 9’uncu yüzyılda Bağdat, 13 ve 14’ncü yüzyılda Semerkant ve Buhara, daha sonra Roma ve İstanbul hep etkileyici eğitim merkezleri olarak anlatılır. Abbasiler döneminde Bağdat, Endülüs Emeviler döneminde, Kurtuba (Cordoba) en üst düzeyde değerlendirilen bilim merkezleri olarak sunulur.
#Konuk Yazar-Geçen ay 95. doğum gününü kutlayan ünlü ressam ve akademisyen, hocaların hocası, Anadolu’yu resmederken kullandığı renklere ünlü şairlerin dizeler döktürdüğü Prof. Dr. Turan Erol ile buluştuk…-Hayat hikâyesini dinlerken tıpkı resimlerindeki gibi Anadolu’nun dört bir yanına yolculuk ettik; Milas’tan başlayıp İstanbul’da Bedri Rahmi’nin atölyesine, Diyarbakır’dan bozkırın kalbi Ankara’ya…
#Turan ErolÖzellikle 19.yüzyıllık olan döneme kadar Osmanlı Devleti’nin esas ekonomi anlayışını oluşturan Hirfet sistemi esasında Orta ile Doğu Müslüman halklarının mevcut bir geleneği şeklinde ifade edilebilen ve daha çok toplumun faydasını ilk planda tutan bir sistem şeklinde tanımlanmaktadır. Hirfet sisteminin ne demek olduğunu, bu sistemin Osmanlı devletine olan etkilerini ve özellikleri sizin için derledik.
#Hirfet Nedir?KONYA'nın Hadim ilçesinde, 13 yaşında başladığı kunduracılığı 60 yıldır sürdüren Mehmet Emin Künter (73), 18 metrekarelik atölyesinde ayakkabı tamiri yapıyor. Bölgede kendisinden başka kunduracı olmadığını söyleyen Künter, "Bu mesleği beğenen yok. Zamanında mesleği öğretmek istediğim çocuklar vardı. Ben bu mesleğin son temsilcisiyim. Bir ben kaldım, arkamdan gelen de olmadı. Bu tezgahta çalışarak 3 kızımı okuttum. Şükür Allah'a mutluyum" dedi.
#KonyaMüslüm Gürses Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu nadide sanatçılardan bir tanesidir. Arabesk ve Fantezi müziğinin duayenlerinden bir tanesi olan Müslüm Baba bestelediği ve söylediği şarkıları ile binlerce kişinin kalbini fethetmiştir. Bu sayfamızda Müslüm Gürses kimdir sorusunun yanıtını bulmanıza yardımcı olacak olan Müslüm Gürses hayatı hakkında bilgiler ile birlikte, filmleri, sözleri, şarkıları, albümleri, babası, kardeşi ve gençliği hakkında tüm detayları bir araya getirdik. Bunlara ilave olarak çok sevdiği biricik eşi Muhterem Nur'un hayatı ve evlilikleri hakkında bilgilere de ulaşabilirsiniz.
#Müslüm GürsesArabesk müziğinin efsanelerinden olan Müslüm Gürses'in hayatı, kendi adını taşıyan Müslüm filminin ekranlara gelmesiyle merak konusu oldu. Gerçek ismi Müslüm Akbaş olan ve 'Müslüm Baba' olarak anılan sanatçı albümleri ve çıkardığı plaklarla rekora imza attı. Peki, Müslüm Gürses kimdir? Müslüm Gürses ne zaman ve kaç yaşında öldü? İşte, acı dolu hayatı ve başarılarla dolu müzik yaşamıyla hafızalara kazınan Müslüm Gürses'in hayatıyla ilgili ayrıntılar.
#Müslüm Gürses KimdirMüslüm Akbaş olan Müslüm Gürses'in vefatının ardından 6 yıl geçti. 2013'de aramızdan ayrılan efsane isim, geride onlarca unutulmaz şarkı ve çarpıcı bir yaşam öyküsü bıraktı. Peki, Müslüm Gürses kimdir? Müslüm Gürses ne zaman ve kaç yaşında öldü?
#Müslüm Gürses Kimdir?Tekirdağlı ayakkabı ustası Ahmet Çuhacı, Güney Afrika’nın Cape Town şehrindeki hastanede dünyanın ilk kalp naklini yapan Prof. Dr. Chris Barnard’a 1968 yılında bir mektup gönderdi. Çuhacı mektubunda Barnard ve ekibini tebrik edip bu büyük başarılarından dolayı kendisine bir çift kundura göndermek istediğini belirterek ayakkabı numaralarını sordu. Hastane yönetiminin arşive aldığı İngilizce mektup, hastanenin 2007’de müzeye çevrilen bölümüne konuldu. Hürriyet, Ahmet Usta’nın 51 yıllık mektubunun izini sürdü...
#Fatma ÇuhacıKariyer hayatı boyunca birçok başarılı albüme imza atan arabesk müziğinin önemli isimlerin Müslüm Gürses, 2013 yılında hayata gözlerini yumdu. Usta sanatçının ölümünün ardından, 40 gün sonra son albümü yayınlandı. Peki, Müslüm Gürses'in vefatının ardından yayınlanan son albümünün adı nedir?
#Müslüm GürsesŞarkıları farklı sanatçılar tarafından yeniden seslendirilen, 'Müslüm Baba' olarak anılan sanatçı Müslüm Gürses, vefatının 6. yılında anılıyor. Hayatı 'Müslüm' filmiyle beyaz perdeye uyarlanan Müslüm Gürses, 2013 yılında aramızdan ayrılmıştı. İşte, 'Arabeskin Babası' Müslüm Gürses'in bilinmeyenleri
#Müslüm GürsesKONYA’da evli ve 2 çocuk babası 38 yaşındaki B.Ç., otobüs ve tramvaylarda özellikle üniversite öğrencisi kızları fiziki taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Son iki ayda 500’ün üzerinde otobüs ve tramvaya bindiği saptanan B.Ç., polise verdiği ilk ifadesinde, "Bu iş bende hastalık oldu. Sürekli yapıyorum. Yapamadan duramıyorum" dediği öne sürüldü.
- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Trabzon ziyaretinde tanıştığı kunduracı Alpaslan Bakır'ı ziyaret etti - Kunduracı Bakır: "Toplumda çok fazla yer kaplamıyoruz ve bir toz tanesi kadar fakirhane iş yerimiz var. Bir Başbakanın gelip ziyaret etmesi bizi mutlu etti ve onurlandırdı"
Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Ahmet Davutoğlu'nun Malezya’dan yakın arkadaşı. Özcan, Davutoğlu ile Malezya anılarını anlatırken ''Çok okur ve hiç unutmaz. Birlikte Singapur’a gittik. O arabayı kullanıyordu. Ben de haritaya bakıp yol tarif ediyordum. Bundan sıkıldı. Arabayı kenara çekip, ‘Şu haritaya bir bakayım’ dedi. Haritaya birkaç dakika baktı. Sonra ‘Tamam tarif etmene gerek yok’ dedi. Haritaya bir daha bakmadan gitti modem alacağımız dükkanı buldu'' demişti.
#BaşbakanlıkKONYA'da 5 yaşındaki Havva Nur Sürer'e, markete ekmek almaya giderken ablası 10 yaşındaki Büşra Sürer'in elini bırakıp, demiryolunun karşısına geçmek isterken gelen yolcu treni çarptı. Çarpmayla yolun soluna savrulan Havva Nur, olay yerinde yaşamını yitirdi.