Kulakta meydana gelen enfeksiyonlar, kulak tıkanıklıklarına neden olabilmektedir. Bu durum genellikle kendiliğinden geçse de bazen düzelmediği durumlar da olabilmektedir. Kulak tıkanıklığı nasıl açılır? Kulak tıkanıklığı kendiliğinden geçer mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Kış aylarında yoğunlukla olmak üzere yılın her dönemi görülebilen nezle, alerjik, kısa süreli ve kronik olarak çeşitlenebilmektedir. Ayrıca nezleye burun akıntısı, öksürük ve kulak tıkanıklığı gibi şikayetler de eşlik edebiliyor. Nezleye iyi gelen doğal ve bitkisel yollar sayesinde evde çözüm üretmek mümkün. Peki nezle geçer? Evde nezleye ne iyi gelir? Nezle ve kulak tıkanıklığı nasıl geçer? Grip ve nezleyi birlikte en hızlı ne giderir? Nezle ve öksürük nasıl geçer? İşte nezleyi en hızlı gideren öneriler...
#Nezleye Ne İyi GelirGribal enfeksiyon, kulak enfeksiyonları ya da farklı nedenlerle ortaya çıkan kulak tıkanıklığı günlük yaşam kalitesini düşüren nitelikte bir problem. Kulaktaki dolgunluk hissi ile ortaya çıkan kulak tıkanıklığı sorunu, genellikle kış aylarında artan soğuk algınlığı ile beraber daha sık gözlemleniyor. Peki, kulak tıkanıklığı nasıl geçer? İşte, kulak tıkanıklığı için alternatif yöntemler ve merak edilenler.
#Kulak Tıkanıklığı Nasıl Geçer?Kış aylarında soğuk havalar kalp damarlarının büzüşmesine neden olarak kalp krizi riskini artırıyor. Bu nedenle özellikle kış aylarında kalp hastalıklarında artış yaşanıyor. Peki soğuk hava kalbimizi nasıl etkiliyor? Neden kış aylarında kalp krizi daha çok yaşanıyor? Kimler risk altında? Soğuklarda kalp sağlığımızı korumak için ne yapalım? İşte 11 soruda soğuk havalarda kalbimizi koruma rehberi…
#Kalp SağlığıSoğuk havalar kalp damarlarında büzüşmeye yol açarak kalp sağlığını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kalp krizi geçirme riski soğuklarda artıyor. Özellikle yaşlıların ve kalp rahatsızlığı olanların soğuk havalarda çok daha özenli ve dikkatli olması gerekiyor. Biz de soğuk havalarda kalp sağlığını korumak için yapılması gerekenleri Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Macit Bitargil ile konuştuk.
#Kalp SağlığıBaş ağrısı, yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da sıkça karşılaşılan bir durumdur. Bu ağrının en önemli nedenleri arasında başta gelen migrenin, küçüklerde yüzde yaklaşık olarak 3-10 oranında görüldüğü bilinir. Çocuklarda baş ağrısı neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukHavaların soğumasıyla birlikte geniz akıntısı, burun akıntısı gibi belirtiler korona (Covid-19) belirtileriyle karıştırılmaya başlandı. Soğuk algınlığı, grip gibi nedenlerde rastlanan geniz akıntısı sorunu yaşayanlar, koronada geniz akıntısı olur mu araştırmaları içerisindeler. Peki, geniz akıntısı koronavirüs belirtisi mi yoksa grip mi? İşte grip ve koronavirüs belirtileri ve arasındaki farklar...
#Geniz AkıntısıAlerji durumunda vücut bir besine veya maddeye karşı tepki verir. Toplumda pek çok kişi bu sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Ayrıca besin alerjisinin aynı sıra özellikle mevsim geçişlerinde polen ve bahar alerjisi de görülmektedir. Alerjiye iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde çözüm üretilebilir. Peki alerji nasıl geçer? Evde alerjiye ne iyi gelir? İşte alerjinin nedenleri ve evde alerjiye iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemler...
#Alerjie Ne İyi Gelirİnek sütü alerjisi, inek sütünün içerisinde bulunan protein yapısının immünolojik mekanizma ile meydana gelen reaksiyonlara verilen addır. İnek sütünün içerisinde insanların antikor üretmesine sebep olan 20 tane protein çeşidi yer alır.
#İnek Sütü Alerjisi“Bebeklerde ve çocuklarda burun tıkanıklığı nasıl geçer?” sorusu ebeveynlerin en çok sorduğu soruların başında geliyor. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve rahatsızlık veren bir durum olan burun tıkanıklığı hakkında uzmanlar önemli bilgiler veriyor.
#Burun TıkanıklığıBahar ayları, polenlerin artması ile birlikte alerjik sorunları da beraberinde getiriyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar, sık sık bahar alerjisinden muzdarip. Peki polen alerjisi nedir? Bahar alerjisi nasıl geçer?
#Polen AlerjisKoku alma gibi yaptığı pek çok görev yanında solunan havayı filtre eder, nemlendirir ve sonuçta akciğerlere tertemiz ideal havayı gönderir.Ortamın sıcaklığına, kirliliğine ve nemine göre vaziyet alarak yapar. Prof. Dr. Suat Turgut konuyla ilgili görüşlerini aktarıyor.
#Burun EtiMikropların yaşamasına izin vermiyor gibi görünen soğuk hava nasıl oluyor da bizi hasta ediyor? Bu sorunun yanıtını Hisar Intercontinental Hospital Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Seyhan Alkan’la birlikte aradık…
#Boğaz HastalıklarıSonbahar ve kış aylarını genellikle yatakta griple boğuşarak geçiriyorsanız, önümüzdeki hastalık sezonu için vücudunuzu güçlendirmek sizin elinizde. Uzmanlar bu virüsten korunmanın en etkili yolunun aşı olduğunu söylüyorlar. Siz siz olun, aşı için ekim ve kasım aylarını kaçırmayın.