Hiç şüphesiz ki evlerimizde en çok zaman geçirdiğimiz yerden biri de mutfaklarımız. Ayrıca şık ve düzenli mutfaklar, sağlıklı beslenmemiz ve daha keyifli bir hayat sürmemizde de bence kilit rol oynuyor. Eğer, siz de güzel bir enerjiyi mutfağınıza yansıtmak istiyorsanız, gelin şu anda trend mutfaklarda neler olduğuna bir göz gezdirelim.
#Süheyla BuyrukçuAğaç evde kalabilmek sadece çocukların değil küçükten büyüğe herkesin hayalidir. Bazılarımız hemen arka bahçesine bir ağaç ev yaptıracak kadar şanslıysa da diğerlerinin hayali bu kadar kolay gerçekleşmiyor. Belki de son yıllarda bungalov evlere ilginin artmasının sebebi de budur. İşte çocukluk hayalinizi gerçekleştirebileceğiniz dünyanın dört bir yanındaki ağaç evler….
#Ağaç Evlerde KonaklamaMutfaklarımız evlerimizde en kıymet verdiğimiz yerlerin başında geliyor. Dahası ne kadar büyük olursa olsun bize asla yetmiyor. Her zaman biraz daha büyük bir tezgahın, daha fazla dolabın hayalini kuruyoruz. Peki var olan alanı, küçük de olsa, daha verimli kullanmak için yapabileceklerinizden haberdar mısınız? İşte özellikle küçük mutfakları daha kullanışlı hale getirecek o püf noktaları...
#Küçük Mutfaklar İçin ÇözümlerMutfaklar evde en fazla zaman geçirdiğimiz yerlerden. Hepimizin hayali de şöyle geniş, kapıdan içeri adım atar atmaz içimizi ferahlatan mutfaklar. Ancak günümüzde özellikle apartman hayatı yaşayanlar bazen olanla yetinmek zorunda kalıyorlar. Bir de yaptığınız bazı hatalar var ki onlar mutfağınızın olduğundan daha da küçük görünmesine neden oluyorlar. İşte mutfağınızda daha ferah bir ortam yaratmak için acilen bir kenara bırakmanız gereken o hatalar…
#Mutfak DüzeniTarih boyunca hemen her kültürde saflığın, temizliğin ve sadeliğin sembolü olarak sayılmış beyaz, aynı zamanda her dönemde mutfaklarda en çok tercih edilen renklerin başında gelmiştir. Gerek mutfak dolaplarında, gerek zeminlerde, gerekse de tezgâhlarda yaygın olarak kullanılan beyaz, mutfaklarda adeta hijyen kavramının canlı hali olarak kabul edilir. Bu yazımızda sizler için birbirinden güzel beyaz mutfaklardan oluşan bir derleme yaptık. Her biri farklı özellikleriyle ön plana çıkan bu beyaz mutfaklarda siz de mutlaka kendinizden bir şeyler bulacak, kendi mutfağınız için yeni fikirler edineceksiniz.
#MutfakMutfağınızın küçük bir alanı varsa hem beyaz eşyaları hem ihtiyaçlarınızı hem yemek masasını sığdırmak ve üstelik tüm bunları sıkış tıkış olmayacak şekilde dizayn etmek oldukça zor bir iş. Ama merak etmeyin çünkü küçük mutfaklar için harika dekorasyon önerilerimiz var...
#MutfakUluslararası Züccaciye, Ev Dekorasyonu ve Hediyelik Eşya Fuarı Ambiente, 12-16 Şubat arasında, Almanya Frankfurt’ta yapıldı. 93 ülkeden 4 bin 500 firmanın katıldığı fuar, 133 bin ziyaretçi ağırladı. Ambiente’de, Türkiye’den de yüzden fazla firma vardı. Katılımcı sayısı bakımından, yüzde 37 artış ile Türkiye, en hızlı yükseliş kaydeden ülkelerden biriydi.
“Şöyle bulaşık makinesinin minyatürü gibi bir sebze-meyve yıkama makinesi yapılsın. Yıkaması zor ne kadar şey varsa hepsinin hakkından geleyim” ya da “Üff, yine tenceredeki çorba taştı, şu tencerelerin kenarına takacağım bir portatif mazgal yapsalar, çorba taşınca oraya aksın ocağı da kirletmesin, ateş de sönmesin” gibi Zihni Sinir projeleriniz varsa, işte bunları endüstriyel tasarımcılar gerçekleştiriyor.
Kadim bir Çin öğretisi olan Feng Shui, ev dekorasyon stilleri arasında hâlâ büyük bir ilgi görüyor. Yaşam alanımızdaki eşyaların doğa ile denge kuracak şekilde yerleştirilmesi temeline dayanan bu öğretinin negatif enerjiyi arındırdığı ve insanların duygu durumlarını olumlu yönde etkilediği düşünüyor.
#Süheyla BUYRUKÇUPek çok kişi artık eskisi kadar dışarıda yemek yemiyor. Sebep elbette restoranlardaki fiyatlar. Değil mükellef sofralar kurdurmanın, basit bir tabak çorbanın, makarnanın, salatanın fiyatı bile aldı başını gitti. Müşteriler şikâyetçi, restoranlar savunmada… Mekân sahipleri malzeme, işletme, personel ve sabit giderleri sebep gösteriyor. Peki, tüm bunlar her gün biraz daha artan fiyatları açıklamaya yetiyor mu? Gastronomi alanından isimlere sorduk.
#YemekSağlıklı yaşamın yolu mevsimin sebze-meyvelerini bolca dahil ettiğimiz dengeli tabaklardan geçiyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit; brokoli, karnabahar, pırasa, lahana, kereviz ve ıspanağın karaciğeri desteklediğini, pancarınsa yüksek antioksidan değere sahip olduğunu söylüyor.
#SebzeCumhuriyetimizin 100’üncü yılında, kurucusu olduğu BigChefs’in 100’üncü şubesini açarak ve otobiyografisini yazdığı ‘Ateşle Oynayanlar’ kitabını çıkararak attığı her adımda ve aldığı her kararda adanmışlığı, başkalarına faydayı ve ‘ilk’leri gözeten iş insanı Gamze Cizreli ile dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdim. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Konuşurken o coşkuya şahit olmak bile insana bambaşka bir ivme katıyor. Kendinden çoğalanların muazzam ışığı var kendisinde... Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yılmayan, düşüşlerde bile büyüyerek çıkan Gamze Cizreli’nin ders niteliğinde geçen röportajımızdan keyif almanız dileğiyle...
#YüzdeyüzCumhuriyetimizin 100’üncü yılında, kurucusu olduğu BigChefs’in 100’üncü şubesini açarak ve otobiyografisini yazdığı ‘Ateşle Oynayanlar’ kitabını çıkararak attığı her adımda ve aldığı her kararda adanmışlığı, başkalarına faydayı ve ‘ilk’leri gözeten iş insanı Gamze Cizreli ile dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdim. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Konuşurken o coşkuya şahit olmak bile insana bambaşka bir ivme katıyor. Kendinden çoğalanların muazzam ışığı var kendisinde... Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yılmayan, düşüşlerde bile büyüyerek çıkan Gamze Cizreli’nin ders niteliğinde geçen röportajımızdan keyif almanız dileğiyle...
#1Michelin Rehberi 9 Kasım’da düzenlenecek törenle 2024 yılının yıldız alan ve tavsiye listesine giren restoranlarını açıklayacak. Bu yıl İzmir ve Bodrum’un da dahil edilmesiyle heyecan daha yoğun. Gastronomi sektörünün uzman isimlerine tahminlerini sorduk. Kimler yıldız alır, kimler mutlaka almalı, neler değişmeli, fikirlerini aldık…
#Michelin RehberiYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakBoğaz’ı, Tarihi Yarımada’sı, balıkçı, meyhane, ocakbaşı ve çarşılarıyla İstanbul turistler için gerçek bir cazibe merkezi.Manzarası, yemekleri ve servisiyle öne çıkan seçenek çok, seçmek zor. Biz de jürimize sorduk; konuklarını nereye götürüyorlar, şehri ve mutfak kültürümüzü hakkıyla yansıtanlar hangileri?
#Misafir