BALIKESİR’in Savaştepe ilçesi Kurudere mevkisinde dün İstanbul yönüne giden Emir Er’in (35) kullandığı TIR, aynı istikamete giden Tayfun Daran yönetimindeki koyun yüklü kamyona arkadan çarptı. Yoldan çıkan kamyon sulama kanalına devrildi. TIR ise sulama kanalına girerek, durabildi.
#BalıkesirYaptığım en keyifli, en uzun ve bitmesini istemediğim sohbetlerden oldu. Televizyoncu, müzisyen, denizci, gurme ve hayatında en önem verdiği ‘merak’ı ile yaşam gustosu olan bir Ayhan Sicimoğlu. Hayat deneyimi ve algısı ile kendisine değil bir sayfa, kitaplar çıksa yetmez. Dolu dolu geçen röportajımızı Çeşme’nin güzel havasında gerçekleştirdik. Kışın kapımıza dayandığı bu soğuk günlerde görsellerle, sohbetimizle umarım içinizi ısıtırız. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bu hafta yaşamı, entelektüelliği, içi dolu tarzı ile çok renkli bir isim olan Ayhan Sicimoğlu’nu ağırladık. Sizlere ilham olması dileğiyle...
#1Yaptığım en keyifli, en uzun ve bitmesini istemediğim sohbetlerden oldu. Televizyoncu, müzisyen, denizci, gurme ve hayatında en önem verdiği ‘merak’ı ile yaşam gustosu olan bir Ayhan Sicimoğlu. Hayat deneyimi ve algısı ile kendisine değil bir sayfa, kitaplar çıksa yetmez. Dolu dolu geçen röportajımızı Çeşme’nin güzel havasında gerçekleştirdik. Kışın kapımıza dayandığı bu soğuk günlerde görsellerle, sohbetimizle umarım içinizi ısıtırız. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bu hafta yaşamı, entelektüelliği, içi dolu tarzı ile çok renkli bir isim olan Ayhan Sicimoğlu’nu ağırladık. Sizlere ilham olması dileğiyle...
#1Coğrafi işaretli, küçük ama leziz kestanelerinin yanı sıra pide ve börekleri de ünlü Aydın’ın. Hemen her ilçesinde ya hamuru ya harcındaki farklılıktan ötürü özel bir pide var. Paşalara layık böreği, kaymaklı pideleriyle tam bir lezzet üssü Aydın’ı gezelim...
#GastronomiPapaz koyu nerede, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan koylar arasındadır. Bu bakımdan Papaz koyu nerede öğrenebilir ve kolaylıkla gidebilirsiniz. Papaz koyu nerede? Nereye bağlı? Papaz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır tüm detaylarıyla derledik.
#Papaz KoyuŞehrin gürültüsünden uzak sessiz ve sakin bir yerde zaman geçirmek isteyenler için alternatifler oldukça fazla olmaktadır. Kişiler tercihlerini yemyeşil bir doğadan yana da kullanabilirler ya da mavi ve yeşilin bir arada olduğu deniz kıyılarından yana da kullanabilmektedirler. Denizi tercih edenlerin son zamanlarda koylara daha fazla gittikleri belirtilmektedir. Kadırga koyu da bu anlamda ele alınan bir yer olmaktadır. Peki, Kadırga koyu nerede? Nereye bağlı? Kadırga koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.
#Kadırga Koyu NeredeTurizm bir ülkenin en önemli gelir kaynaklarından biri olarak ifade edilmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin en fazla uğradıkları mekanlar ise deniz kıyısında yer alan tatil beldeleri olmaktadır. Özellikle yaz mevsiminde soğuk ülkelerden sıcak ülkelere denize girmek için gelen turist sayısı hayli fazla olmaktadır. Peki, Ayı Balığı koyu nerede? Nereye bağlı? Ayı balığı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılmaktadır detayları ile derledik.
#SeyahatSadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin en ikonik restoranlarından... Kimileri bademli gridasının, kimileri oğlak köftesinin, kimileri kabak tatlısının müptelasıdır. Akdağ ailesinin okulu, restoranları ‘7 Mehmet’in mutfağı olmuş hep... Öğretmenleriyse restoranı açan babaları, ustaları ve Akdeniz malzemeleri... ‘7 Mehmet’in hikâyesini anlatan kitabı, genç şefler ders niyetine mutlaka okumalı.
#7 MehmetHÜRRİYET Ege’nin ev sahipliğinde, 1 Haziran Dünya Süt Günü’nde, süt ve süt ürünleri sektörünü masaya yatırdık. Toplantıya katılan kamu ve özel sektör temsilcileriyle birlikte İzmir’in süt üretim, sanayi ve ihracatında nasıl bir vizyona sahip olması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Aslında bu uzun zamandır üzerinde düşündüğümüz bir projeydi.
#1Balıkesir'in Balya ilçesinde Ali Osman (58) ve Ekliman Değirmenci (57) çiftinin 27 koyunu damdan çalındı, kuzular anasız kaldı. Jandarmanın yaptığı çalışmayla koyunlardan 21’i bulunarak, Değirmenci çiftine teslim edildi. Koyunlardan birinin çalındıktan sonra dünyaya getirdiği 2 haftalık kuzunun da jandarmanın bayram hediyesi olduğunu söyleyen Değirmenci çifti, "Koyunların kuzularıyla buluşma anı tarif edilemez, harika bir duyguydu. Jandarma bize bayramı erken yaşattı" dedi.
#BalıkesirSağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta şiddet tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. "Salgının dehşet saçtığı günlerde sağlık çalışanlarına Sağlık Ordusu adını verdik" diyen Bakan Koca, "Hiçbirimiz, şimdi bunun göz ardı edilmesine izin veremeyiz. Bize yakışan bu doğru tarife halel getirmeyelim. Biri milletini düşmana, biri milletini hastalıklara karşı koruyan iki ordumuz var. Ordu-millet olan bu toplum, bu iki orduyu ayıramaz" ifadelerini kullandı.
#Fahrettin KocaTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Son 19 yılda toplam küçükbaş hayvan sayımızı yüzde 80 artışla 57,4 milyon başa çıkardık. Gururla söylüyorum ki Türkiye, küçükbaş hayvan varlığında Avrupa’da 1’inci sırada yer alıyor" dedi.
#Küçükbaş Hayvancılıkİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıAdana Kebabı Adana mutfağının geleneksel tariflerinden biridir. Adana kebabını diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özellik ise, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça et ile olmasıdır. Gelinim Mutfakta’ da gelinlerden istenen Adana kebabı ile yeniden gündeme gelen bu eşsiz lezzetin yapılışı malzemeleri haberimizde…
#Adana KebabıAdana kebap yemesi sevap... Sevmeyen kaç kişi olabilir ki? Dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen turistlerin ilk merak ettiği şey kebap. Kebabın ana vatanı ise bilindiği üzere Adana. Kabul ediyorum orada kebabı bir başka yapıyorlar. Bunun en büyük nedeni, orada yetişen hayvanın eti. Türk mutfağında lezzetlerimiz arasında 65’inci sırada yer alan bu kebapta kullanılan et , doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş koyunlardan elde ediliyor. Kebabı yaparken salça, sebze, karabiber, içyağından başka bir şey konulmaz. Salata ve yeşillikle hele hele iyi bir ustanın elinden yerseniz tadına doymazsınız. “Peki bunu yemek için illa Adana’ya mı gideceğiz” diyeceksiniz... Açık söyleyeyim imkanı olan varsa tabi ki gitsin. Kesin olarak şunu söylüyorum; Adana ve diğer iller diye ikiye ayırıyorum bu lezzeti. “Gidecek ne zamanım ne imkanım” var diyenlere, Adana’yı aratmayacak 3 kebapçı öneriyorum...
#Adana Kebap