Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çorba tarifi olan düğün çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait merak ediliyor. Düğünlerin vazgeçilmezi olan bu sağlıklı çorba aynı zamanda eskiden köylerdeki çetin soğuktan korunmanın da etkili bir yoluymuş. Şimdilerde yeniden mutfaklarımıza konuk olan düğün çorbası tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde...
#Düğün ÇorbasıTunceli'nin yöresel yemekleri, et yemekleri, hamur işleri, çeşitli mezeler ve salatalar da dahil olmak üzere zengin bir yelpazeden oluşuyor. Tunceli'nin yöresel yemeklerinin içinde genellikle et yer alıyor. Aynı zamanda yemekler bol baharatla tatlandırılıyor. Tunceli’nin meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tunceli YemekleriOnu yıllardır ekrandan tanıyorduk. Ama bu sene bir anda hayatımızın merkezine oturdu. Önce ‘Yargı’ dizisindeki karakteri, ardından ‘Afara’ müzikali dillere dolandı. Şimdi de Kanal D’de başlayan ‘Afara’ programıyla karşımızda. Uğur Aslan’la buluştuk, Hatay’dan İstanbul’a uzanan hikâyesini, evliliğini ve gelen şöhreti konuştuk: “İnsan aslında yaşadıklarının toplamı. Bir gün, o heybeye topladıklarınızı hayat bir şekilde getirip karşınıza koyuyor.”
#Uğur AslanŞef Şerife Aksoy, Beykoz’daki çiftliğinde sebze-meyvesini kendi yetiştiriyor, ‘sıfır atık’ felsefesinin izinde gübresine varıncaya kadar kendi üretiyor. ‘à la Şerife’ adlı yeni yemek programına başlayan Aksoy’u çiftliğinde ziyaret ettik, sağlıklı bir mutfağın izini sürdük.
#Şef Şerife AksoySahurda ve iftarda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, uzun saatler süren oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu nedenle ramazan ayında ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. Çorbadan ana yemeğe, hamur işinden tatlıya kadar her gün farklı lezzetlerle iftar hazırlamak isteyenler için alternatifleri bir araya getireceğiz. İşte, tarifleriyle 8 Mayıs iftar menüsü...
#İftar MenüsüEskiden köylerin makarna yerine tükettikleri sağlıklı bir ürün olan erişteyi evinizde de kolayca yapabilir, değişik tariflerini deneyebilirsiniz. Özellikle mevsimden bağımsız olarak tüketilebilen erişte çorbası, büyük-küçük herkes tarafından seviliyor. Peki erişte hamuru ve çorbası nasıl yapılır?
#Erişte HamuruYaz geldi, teknenizi güneye indiriyorsunuz ya da Fethiye, Hisarönü, Gökova üçgeninden sıkıldınız, yeni bir coğrafya, farklı lezzetler arıyorsunuz. Size önerim Cunda ve çevresindeki adalarda bir hafta geçirmeniz. Haziranda okullar da kapanmamışken, yani henüz ortalık tenhayken Cunda’nın sokaklarına da, denizlerine de, mezelerine de doyum olmaz.