korunma yöntemleri haberleri sayfasında korunma yöntemleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1079 korunma yöntemleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Herkese merhabalar! Doğum kontrolü yöntemleri ile ilgili belki de en sık aldığım soru, ileride bir gebelik planlandığında bu yöntemlerin herhangi bir olumsuz etkisi olup olmayacağı yönünde. Bildiğiniz gibi gebeliği önlemenin birden fazla yolu var. Bu yöntemlerin seçiminde biz jinekolog hekimler olarak danışanlarımızın yaşı, beklentilerini ve tıbbi durumunu değerlendirerek onlara yol gösteriyoruz. Bu yöntemlerden en sık kullanılanları ve gebelik potansiyeli ile olan ilişkilerini aşağıda sizin için özetledim:
#Korunma YöntemleriGeri çekilme yöntemi, cinsel ilişki sırasında en yaygın korunma yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bazıları bu yöntemin riskli olduğunu söylerken, bazıları ise yeterince güvenli olduğunu düşünüyor. Peki geri çekilme yöntemi gerçekten güvenli mi?
#Geri Çekilme YöntemiYapılan bazı araştırmalara göre kanser vakalarının %20 kadarının, Epstein-Barr virüsü ve hepatit B gibi bulaşıcı ajanlara bağlı olduğunu gösteriyor. Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği'nin yakın tarihli bir raporu, dünya genelindeki kanser vakalarının yüzde 13'ünün enfeksiyonlara bağlı olduğunu, bazı tahminlerin yüzde 20'ye kadar çıktığını açıkladı. Yani enfeksiyonların neden olduğu kanserler düşündüğümüzden çok daha yaygın. Peki hangi enfeksiyonlar kansere yol açabilir?
#KanserOkulların açılmasıyla birlikte çocuklar, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadele ederken, Covid-19 vakalarında da kayda değer bir artış gözlemleniyor. Acil servisler, son bir iki haftadır yoğun bir hasta akınıyla karşı karşıya. Ayrıca uzmanlar, özellikle Avrupa'da Covid-19'un yeni 'XEC' varyantının da hızla yayıldığına dikkat çekiyor. Prof. Dr. Ahmet Güzel ile koronavirüsün neden bir anda güçlendiğini, en sık görülen belirtileri ve XEC varyantının etkilerini konuştuk.
#SağlıkABD'de yaşayan 18 yaşındaki genç John Procter, önce baş ağrısı ve baş dönmesi şikayetiyle daha sonra kusma ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gitti. Hastanede yapılan testleri negatif çıkan John, felç oldu. Solunum cihazına bağlanan John'a, 10 kişiden 8'inde hiçbir belirti göstermeyen Batı Nil Virüs'ü teşhisi konuldu.
#Batı Nil VirüsüSon günlerde adından sıkça söz ettiren virüs türlerinden birisi olan Doğu At Ensefaliti Virüsü, bulaş riski dolayısıyla merak edilen virüs türleri arasında yer alıyor. Ölümcül risk barındırması nedeniyle pek çok vatandaş tarafından tüm riskleri ile araştırılan Doğu At Ensefaliti Virüsü, araştırılmaya başlandı. Peki, Doğu At Ensefaliti Virüsü nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir ve virüsten nasıl korunulur?
#Doğu At Ensefaliti VirüsüHava sıcaklıklarının artmasıyla bayram tatilini fırsata çeviren vatandaşlar, sahillere ve plajlara akın etti. Kavurucu sıcaklarda güneşin dik geldiği saatlerde fazla güneş ışığına maruz kalarak güneş çarpması durumlarında da artış yaşandı. Genellikle; hava sıcaklığının 32 derece, nem doygunluğunun yüzde 60’ın üzerine çıktığı durumlarda görülmeye başlayan güneş çarpması acil tedavi gerektiren, çok ciddi, hayatı tehdit edici bir tablodur. Peki, Güneş çarpması nasıl geçer, ne iyi gelir? Güneş çarpması belirtileri nelerdir? İşte, güneş çarpmasından korunma yöntemleri ve ayrıntılar.
#Güneş ÇarpmasıSiber suçlar tüm dünyada kişiler, kuruluşlar ve devletler için risk oluşturmaya devam ediyor. Teknoloji günden güne geliştikçe de dolandırıcıların yöntemleri değişiyor. Bazı siber güvenlik firmalarının raporlarına göre 2023'te gerçekleşen saldırılar, bir önceki yıla göre yüzde 30’luk artış gösterdi. Uzmanlar ise oranın 2024’te daha da artacağı konusunda uyarıyor. Daily Mail de bu doğrultuda 2024’te dikkat edilmesi gereken beş dolandırıcılık yöntemine dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Ali Murat Kırık, bu yöntemleri ve alınacak önlemleri hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#TeknolojiÇevremizde grip olanların sayısı artıyor. Sadece yaygınlığı değil, ağır geçirilmesi de bir diğer sorun. Oysa ondan korunmak için yapabileceklerimiz var. Prof. Dr. Çağrı Büke ile alabileceğimiz önlemleri ve grip aşısını konuştuk.
#Gripİçişleri Bakanlığı, 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olan 2023- 2024 eğitim- öğretim yılının birinci döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi adına 81 il valiliğine asayiş ve trafik tedbirleri konulu genelge gönderdi. Buna göre, okul servis şoförlerine yönelik eğitimler ve denetimler artırılacak, yaya öncelikli yollar için denetimlere devam edilecek, uyuşturucu ve uyarıcı maddelere yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.
#İçişleri BakanlığıGit gide artan sıcaklıkların bugün en yüksek seviyelere ulaşması bekleniyor. Çarşamba ve Perşembe günleri tüm Yurtta etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına bağlı olarak; Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgeleri’nde mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor. Uzmanlar ise özellikle kronik hastalıkları olanları güneş çarpması konusunda uyarıyorlar. Peki, Güneş çarpması nasıl olur, belirtileri nelerdir? Yetişkinlerde ve çocuklarda güneş çarpmasına ne iyi gelir? İşte güneş çarpmasından korunma yöntemleri...
#Güneş ÇarpmasıSon günlerde sıcakların artacağına yönelik Meteoroloji'den ve uzmanlardan peş peşe uyarılar yapılıyor. Yüksek sıcaklıklara bağlı olarak oluşabilecek sıcak çarpması durumuna karşı bir uyarı da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. ,Koca, kronik rahatsızlıkları olanların risk grubunda olduğunu ifade etti. Güneş çarpması güneş altında uzun süre vakit geçirerek, vücut ısısını ayarlayan mekanizmaların bozulmasına sebep olan klinik bir sonuçtur. Hava sıcaklarının birden bire yükselmesi ile beraber güneş çarpması şikayetlerinin de yoğunlaştığı görülür. Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıkların 44 dereceye kadar yükselebileceği uyarısında bulundu ve güneş çapmasından korunmanın yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Peki, sıcak çarpması nedir, belirtileri nelerdir? Güneş çarpmasına ne iyi gelir? İşte güneş çarpmasından korunmanın yolları...
#Güneş ÇarpmasıKoronavirüs, grip ve RSV birlikte büyük bir solunum yolu hastalıkları dalgası yaratmış durumda. Hastaneler dolup taşarken, hastalıklar birbirine karışıyor çünkü semptomların birçoğu ortak… Peki hastalığımızın ne olduğunu nasıl ayırt edebiliriz? Uzmanlar yanıtladı…
#SağlıkSoğuk ısırması, kış şartlarını hissettiren durumlardan birisidir. Soğuk ısırması, burun, el ve ayak gibi organların aşırı soğuğa maruz kalması durumunda cilt ve yüzeysel dokuların donmasıyla oluşmaktadır. Peki, soğuk ısırığı belirtileri nelerdir ve korunma yöntemleri nasıl sağlanır? İşte, o detaylar
#Soğuk IsırmasıProf. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, son dönemde solunum yollarında 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen rinovirüs, Respiratuvar Sinsitiyal Virüs (RSV) ve influenza ile ilgili uyarılarda bulundu. Sipahi, "Altta yatan hastalık, daha önce özellikle yakın zamanda hastalıkla karşılaşmış olmak, aşı durumu ve yaş gibi değişkenlere bağlı olmak üzere bu üç virüs de ölüme neden olabilmekte. RSV ve influenzanın solunum yollarında yarattığı hasar ise rinovirüse göre daha uzun sürebilmekte" dedi.
#VİRÜSİçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş/Trafik Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre öncelik dereceliler başta olmak üzere okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkarılması amacıyla okullara kurulan güvenlik kameralarının çalışabilirliği kontrol edilecek ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegrasyonu tamamlanacak.
#İçişleri BakanlığıYaz aylarında en sık karşılaşılan durumlardan biri güneş lekeleridir. Bu lekeler ile beraber yanık izleri de cilt üzerinde oluşabilmektedir. Güneş lekeleri gün içerisinde kişilerin aralıksız güneşe maruz kalması sonucunda oluşmaktadır. Bu durum kimi zaman tehlikeli bir durum haline gelebilmektedir. Bazı güneş lekeleri kalıcı şekilde cilt üzerinde yerleşmektedir. Bu nedenle kişiler güneşe çıkmadan öne mutlaka önlem alması gerekmektedir. Güneş lekesi nedir, neden olur ve kendiliğinden geçer mi, güneş lekesi nasıl geçer, tedavisi nasıl sorularının yanıtlarını sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamEv sahibiniz aradı, “Elimde tahliye taahhüdün var evi boşalt” dedi. İşte bu sorun son dönemde kiracıların korkulu rüyası haline geldi. Şunu unutmayın tahliye taahhütnamesini boş imzalamakla boş senede imza atmanın hiçbir farkı yok. Peki, kiracı ne yapacak? Merak etmeyin kiracının da kendine göre hakları ve korunma yöntemleri var…
#KiraciHamilelik döneminde kadınlar için bağışıklık sistemini güçlü tutmak çok önemlidir. Bu dönemde grip olmamak için dikkatli ve özenli olmak gerekir. Hamilelikte gribe ne iyi gelir ve gribi atlatmanın yolları nelerdir? Gebelikte iyi gelen yiyecekler ve doğal çözümler nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Cinsel ilişki sırasında korunma yöntemlerinin neler olduğu merak edilmektedir. Erkek ve kadın için kullanılacak farklı korunma yöntemleri bulunmaktadır. Her bir yöntemin artı ve eksi yanları vardır. Tıp ilerledikçe yeni yöntemler bulunmaktadır. Kişiler yöntemlerin yan etkilerini araştırarak, sağlık durumlarını da göz önüne alarak yöntemleri seçebilirler. Bu noktada doktorlara danışmak etkili olmaktadır. İşte, en iyi korunma yöntemleri hakkında detayları derledik.
#Cinsel İlişkiÇeşitli yollarla bulaşabilen Salmonella bakterisi, gıda zehirlenmelerine yol açabiliyor. Gıda kaynaklı olan bu bakterinin önlenmesi için çok dikkatli olmak gerekiyor. Aksi takdirde ciddi sonuçları beraberinde getiriyor. Peki Salmonella nedir, nasıl bulaşır? Salmonella belirtileri, tedavisi ve korunma yöntemleri...
#Salmonella