Almanya’nın Köln kentindeki toptancı halinde çalışan esnaf ve personeli, iftarda mangal yaptı. Kuru bakliyat, yaş sebze, meyve ve içecek toptancılarının bulunduğu Köln Mark Caddesi çalışanları, “Amacımız, mübarek Ramazan ayı sayesinde birlik ve beraberliğimizi kaynaştırmak” dediler.
#AVRUPADAN HABERAvrupa’da gıda sektöründeki herkesin tanıdığı ‘Hilmi Baba’ lakaplı Hilmi Selçuk’u önceki gün yaşadığı Frankfurt’ta kaybettik. Tanıyanların ve sevenlerin başı sağ olsun demek isteriz. Faruk Şen, Halit Çelikbudak, Kerem Çalışkan ve Hüseyin Adalı ile yakın dosttu. Frankfurt’tan onu görmeden, pastırmasını ve işkembesini almadan yurda dönemezdik. Almanlar bile bu özgün gıdalara alışmıştı. Türkiye’de aynı tadı alamazdık diye söylersek ayıp sayılmamalı. Türk bakkalların en önemli gıda ürünü sayılırdı. Hem üretir hem de Türklerin yoğunlukta olduğu kentlere gider, servis ederdi.
#Hilmi SelçukKüresel vaka sayısı 7 milyona koşuyor. Yaklaşık 400 bin insan hayatını kaybetti. Ancak bazı ülkelerdeki rakamların inişe geçmesi normalleşme adımlarının atılmasını sağladı. Paris’te sokaklar tıklım tıkış! Rotterdam’daki parklar kalabalık akın edince kapatıldı. İngiltere’de gençler sosyal hayata COVID-19 sanki hiç yaşanmamış gibi atıldı.
#Gazetehaberleri“Türkler göçebe millettir” denir ya, Cumhuriyet döneminin en büyük göçünü gerçekleştirmeye başladığımız tarihin üzerinden tam 50 yıl geçti. 1961’deki ilk ‘konuk Türk işçisi’nin ardından milyonlarca erkek ve kadın ‘acı vatan’a gitti. Başta hepsi 1-2 yıllığına diye niyetlendi ama çoğu geri dönmedi. Orada evlendiler, çocuk sahibi oldular, iş kurdular, yaşlandılar ve öldüler. En büyük zorluğu ‘Alamancı’ olarak anılan ilk nesil çekti. Ne Almanya’da Alman ne de Türkiye’de Türk olabildiler. Hep yabancı gibi yaşadılar. Ama onların çocukları ve torunları, bugün Alman toplumunda her alanda söz sahibi. Üçüncü nesil, kendini iki ülkenin ve kültürün karışımı olarak tanımlıyor. Aralarından dünyaca ünlü yönetmenler, yazarlar, oyuncular, sporcular, bilim insanları ve siyasetçiler çıkıyor