Kolestrol haberleri sayfasında Kolestrol hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 698 Kolestrol haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yapılan son araştırmalar dünya üzerinden binlerce insanın kullandığı 'statin' isimli kolestrol ilacının Covid-19'dan ölme riskini azalttığını iddia ediyor. Bazı uzmanlar araştırmayı desteklerken bazıları ise şiddetli bir şekilde karşı çıkıyor.
#KoronavirüsGünümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi de kolesterol yüksekliğidir. Sağlık açısından kan kolesterol düzeyinin normal sınırlar içinde tutulması gerekir. Ancak bazı durumlarda bu denge sağlanamayabilir. Peki, kolesterol nedir, kolesterol nasıl yükselir?
#Kolestrol NedirDaha iyi bir yaşlılık için “evli biri olmak, yaşlılığı eşiyle birlikte karşılamak” mühim bir avantaj. Evlilere iyi bir haberimiz daha var: Yeni bir çalışma (İngiltere/Londra Tıp Koleji) evli çiftlerde yaşlılığa bağlı bunama riskinin daha az olduğunu bir kez daha net ve açık olarak gösterdi. “Bir kez daha” diyorum, zira bu zaten bilinen bir konuydu. Peki neden? Sanırım ilk 6 neden şunlar olmalı...
#Osman MüftüoğluSabri Ülker Merkezi’nde hücre içerisinde yükselen kolesterol seviyelerinde uyarı veren ve kolesterolün zararlı etkilerine karşı hücreleri savunan bir sistemin keşfi sağlandı. Bu keşif ile kolesterole bağlı hastalıklarla mücadelede yeni yöntemlerin geliştirilmesi öngörülüyor.
#KolestrolUzmanların 30 yıl boyunca 'Fazla tüketmeyin' uyarısında bulunduğu terayağının hiç de zararlı olmadığı ortaya çıktıktan sonra şimdi de ABD'den radikal bir hamle geldi. Amerikalılar için hazırlanan diyet rehberinde revizyona giden uzmanlar, 300 miligram olan kolesterol üst sınırını listeden çıkardı. Gerekçe ise şu: Yüksek kolesterollü besinlerin kalp krizi ya da felç riskini artırdığına dair elde herhangi bir kanıt yok!
#Canan KarataySevgili Hürriyet okurları... Yaz aylarına yavaş yavaş veda edip sonbahara ‘merhaba’ dediğimiz bugünlerde dikkat etmemiz gereken konulardan birisi de beslenme. Bazı besinlerle doğa gerçekten bize çok cömert davranıyor. Her meyvenin, sebzenin ve yiyeceğin ayrı bir yararlı yönü var. Bu hafta Dr. Sevil Özkan’a yararlı besinleri sordum. Hem yararlarını hem de farklı kullanımlarını anlattı. İşte verdiği bilgiler.
#Şenol KalyoncuYemekleri pişirme yöntemi en az tükettiğimiz besinler kadar önemli çünkü tercih ettiğimiz yöntem yediğimiz besinin kalitesini etkiliyor. Peki hangisi en sağlıklı? Başka bir deyişle hangisi daha az sağlıksız? Haşlama, ızgara, fırın gibi klasik yöntemlere alternatif olarak piyasaya çıkan yeni ürünler aklımızı bu konuda iyice karıştırıyor. Biz de son teknolojik pişirme yöntemleri ile klasik pişirme yöntemlerini mercek altına aldık.
#YemekProstat kanseri riskinin yaşla birlikte arttığı bilinse de, daha erken yaşlardaki görülme oranını hafife almamak gerekiyor. 50 yaş öncesi her 350 erkekten biri bu hastalıkla tanışıyor. 50-60 yaş aralığında 52 erkek, 65 yaş üstünden sonra her iki erkekten biri tanı alıyor. Erken teşhisin bu hastalıkta çok önemli olduğunu söyleyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural, ailesinde prostat kanseri olanların 40 yaşından itibaren kontrollere başlaması gerektiğini vurguluyor.
#Prostat KanseriGreyfurt, tropikal bir narenciye meyvesi olarak bilinmektedir. Ekşi ve hafif acımsı bir tadı olan greyfurt oldukça faydalı bir meyve olmasına rağmen bazı ilaç gruplarıyla etkileşime girebilmektedir. Greyfurt tüketmek; kalp sağlığı için fayda sağladığı gibi bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Aynı zamanda vücut için birçok farklı faydası da bulunmaktadır. Ancak bazı kişilerin greyfurt tüketmemesi gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#GreyfurtYağ bezeleri, vücutta herhangi bir soruna yol açmayan iyi huylu kistler şeklinde bilinir. Yağ bezesi, pek çok insanın karşılaştığı bir sorundur. Yağ bezeleri herhangi bir tehlikesi bulunmayan ve genellikle deri altında çıkan iyi huylu kistler şeklinde bilinir. Yağ bezesi pterjium kendiliğinden geçer ve iyileşir mi sizler için derledik.
Kardiyovasküler; Kalp ve damar hastalıklarının genel adıdır. KVH şeklinde ifade edilen kardiyovasküler hastalıklar bütün dünyada ölüm nedeni olarak ilk sıralarda yer almaktadır. Kardiyovasküler sistem, vücudun kan ve damarlarını etkileyen hastalıkların tamamını kapsamaktadır. Kardiyovasküler nedir? Beliertileri nelerdir? Hastalığın tanısı ve tedavi yöntemleri konularını detaylarıyla derledik.
#Kardiyovasküler NedirRinga balığı; bir tür yem balığıdır. Clupeiae (Hamsigiller) familyasına aittir, Kuzey Pasifik – Kuzey Atlantik Okyanusları sığ bölgelerinde ve Baltık Denizi sularında bulunmaktadır. Güney Amerika’nın batısında bulunan balıkçı bankaları çevrelerinde yaşam döngüsünü sürdürmektedir. Taze olarak tüketilebileceği gibi tuzlama olarak da yapılmaktadır. Boyu 30cm kadar basık karınlı, sırtı gri mavidir. Ringa balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Ringa balığı faydaları ve özellikleri hakkında detaylarıyla derledik.
Türk mutfağında çokça tüketilen bazı besinlerin özellikle sağlığa faydaları ile de ön plana çıktıkları görülmektedir. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen turp ve turpun yararları da merak konusu olmakta ve araştırılmaktadır. İşte bu bağlamda ilgiyle okuyacağınız siyah turpun faydaları, siyah turpun neye iyi geldiği ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
İnsanlar yemekte tükettikleri yiyeceklerin kaç kalori ettiğini bilmek istemektedir. Sporcular veya diyet yapan insanlar için kalori hesabı oldukça önemlidir. Bu yiyeceklerden bir tanesi de antrikottur. Antrikot kaç kaloridir? Izgara Antrikot kaç kaloridir? Antrikotun besin değerleri kaçtır? Sizler için antrikotun kaç kalori olduğunu ve besin değerlerini detayları ile derledik.
#Kaç KaloriYapılan son araştırmalar dünya üzerinden binlerce insanın kullandığı 'statin' isimli kolestrol ilacının Covid-19'dan ölme riskini azalttığını iddia ediyor. Bazı uzmanlar araştırmayı desteklerken bazıları ise şiddetli bir şekilde karşı çıkıyor.
#KoronavirüsBesinlerin vücuda sağladığı pek çok fayda bulunuyor. Özellikle de tahin, en faydalı besinler arasında yer alıyor. Doğru tüketildiği zaman çok faydalı bir besin haline geliyor. Bu gıdalar, hem vücudu onarır hem de bazı organlardaki deformeleri iyileştirici güce sahiptir. Tahin yağının faydaları nelerdir, ağrılara iyi gelir mi sizler için derledik.
#FaydalarıBaş dönmesi ve denge sorunlarına sebep olan vertigo, günlük yaşamı kabusa çevirebilir. “Vertigo ile gelen hastanın yakınmalarını iyi değerlendirmek gerekir” diyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kaan Akacun; vertigo belirtileri, vertigo tedavisi, vertigo teşhisi ve vertigo tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.
#VertigoHalk arasında ‘şah damarları’ olarak bilinen ‘karotis arterler’in boynun her iki yanında yer alan ve beyne oksijence zengin kanı ulaştıran damarlar olduğunu belirten kalp ve damar cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Tevfik Güneş, beyin ile birlikte yüz, boyun ve saçlı derideki dokuların kan dolaşımının önemli bir bölümünün şah damarları aracılığıyla sağlandığını söyledi.
#İzmirKemik suyu, her yaş grubundakiler için bağışıklığı koruyan etkili bir besin. Zararlı etkenlere karşı bağışıklığı güçlü tutan bu kaliteli besin kaynağının sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Peki kemik suyu nelere iyi gelir ve nasıl kullanılır? İşte detaylar...
#Kemik SuyuKalp ve damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Özalp Karabay, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde kardiyovasküler hastalıkların ölüm nedenleri arasında açık ara ilk sırayı aldığını belirterek, kalp hastalıklarından ölümlerde son 20 yılda kadınlarda belirgin bir şekilde artma eğilimi görüldüğünü açıkladı.
#İzmirVertigo; tek başına bir hastalık değil, belirtidir. Vücuttaki birçok sistemden kaynaklanacağı gibi birçok hastalığın belirtisi olarak da karşımıza çıkar. Vertigo, denge kaybı ve sersemlik hissi olarak tanımlanır. Peki, vertigo neden olur, vertigo belirtileri nelerdir, vertigo teşhisi nasıl olur, vertigoyu neler tetikler? İşte konuyla ilgili tüm detaylar…
#VertigoVegan diyetlerinin vazgeçilmezi olan besin mayasının tüketiminin son dönemde arttığını söyleyen Uzman Diyetisyen Eda Balcı, “Besin mayası, zengin vitamin, mineral, aminoasit ve antioksidan kaynağıdır. Aynı zamanda B12 deposudur” dedi, önemli bilgiler verdi.
#Besin Mayası