Makarna nasıl yapılır, makarna yapımında nelere dikkat etmeli? Öğrencilerin, bekar evlerinin ve çalışanların kurtarıcı yemeği olan makarnanın yapım aşamaları, özellikle yeni yemek yapmaya başlayanlar tarafından sık sık araştırılıyor. Çeşitli ek gıdalarla lezzeti katlanan makarnanın öncelikle sade tarifini deneyerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Peki evde makarna yapımında dikkat edilmesi gerekenler neler? Makarna nasıl yapılır? İşte, ilk kez yapacaklar için adım adım makarna tarifi
#MakarnaÇocuklar çoğunlukla ev işlerine direnirler. O işler yerine eğlenmek ve oynamak isterler. Çalışmak ve sorumluluk almak istemezler, keyifsiz işleri hep başkası yapsın isterler. Ama bu istek hayat boyu birçok görev üstlenecekleri, sorumluluk alacakları gerçeğini değiştirmez. İleriki yaşlarda kimse onlar yerine bir işi yapmayacak. Bu seferlik ben halledeyim demeyecek. Eğer çocuklar küçük yaşlardayken aile içinde sorumluluk bilinci kazanırlarsa, gelecekte oldukça rahat ederler. Eğer yetişkin olmadan önce bu bilinci edinemezler ise gelecekte özgüveni düşük, hep destek isteyen, çözüm üretemeyen bir birey haline gelirler.
#Ev İşiAraştırmacı şef, seyyah Ömür Akkor, "Son zamanlarda açılmış bir lokantayla pek işim olmuyor ve geleneksel yemek yapmayan hiçbir yerle ilgilenmiyorum. En gelenekselini bulmaya ve onu desteklemeye çalışıyorum." dedi.
#Gastronomi AtlasıÖğrenci evleri, kısıtlı imkânların hüküm sürdüğü ve karın doyurmanın lezzet karşısında her zaman galip geldiği yerlerdir. Ancak öğrenci bütçesini sarsmayan, zahmetsizce yapılan lezzetli tarifler de var. Bu tariflerle siz de yemek yelpazenizi genişletebilir, salçalı makarnaya talim etmekten kurtulabilirsiniz. İşte bu ekonomik ve pratik tariflerden birkaçı...
#Yemek Tarifleri20-26 Kasım’daki İtalyan Mutfak Haftası için buluştuk. Baktım yumuşak yüzlü, işin içine biraz mizah kattım. Başka ülke olsa diplomatik kriz çıkar. Fakat İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo öyle Akdenizli, öyle hayat dolu ve öyle zeki bir kadın ki pası aldı; sorumu diplomatça çevirip golü benim kaleme attı.
#Hypnos HallÇalışma hayatı koşturmacası malum. Ama insanın iyi yemek yemesi de önemli. YouTube kanalımda, öğrencilerle her zamankinden daha içli dışlı bir muhabbette olduğumdan beri görüyorum ki yeni jenerasyon okula, işe yemek götürmeyi ayıplamıyor. Aksine, sağlığına, formuna dikkat etmek anlamına geldiği için havalı buluyorlar. Buradan hareketle herkese dışarıda yanlarına alabilecekleri, sağlıklı yemek önerileri vermek istiyorum.
#İş Yerinde Sağlıklı BeslenmeAdana’nın Büyükçıldırım Köyü’nde yedi çocuklu bir ailenin kızı olarak doğdu. İmkanı yoktu ama Şükran Kondur rüyalarında bile gördüğü okul hayalinden hiç vazgeçmedi. 25 yaşına geldiğinde kendi çabasıyla yeniden eğitimine başladı, dışarıdan ilköğretim ve liseyi tamamladı ardından da üniversite sınavlarına girdi. Sonuç bir başarı öyküsü: 506 puan alarak Türkiye 328’inciliği!
Akciğer kanseri ve amfizeme bağlı ölümlerin yüzde 90’ından sigara sorumlu. Ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, mesane, prostat ve rahim ağzı kanserleri, kalp krizi, inme ve bacak kangreni riski sigara içenlerde daha sık görülüyor. Sigara içen erkeklerde iktidarsızlık, kadınlarda ise düşük yapma, erken doğum ve düşük ağırlıklı bebek doğurma riski de artıyor.
İspanyol kültürünü tanıtmayı amaçlayan Taksim’deki Cervantes Enstitüsü, 29 Mart-31 Mayıs arasında İspanyol yemekleri kursu düzenliyor. Kurs, Galata’daki İspanyol restoranı Venta Del Toro’da, mekanın aşçısı Ana Gomez tarafından verilecek. Gomez, tortilla, paella gibi ülke mutfağının ünlü tatlarının yanında tavuk, balık, kırmızı et gruplarından kolay yemekler ve İspanyol mutfağının vazgeçilmez soslarını yapmayı öğretecek.
Mutfak teknolojileri sürekli gelişiyor ve yeni trendler ortaya çıkıyor. Son yıllarda popülerlik kazanan airfryer'lar, sağlıklı pişirme yöntemleriyle dikkat çekerken, şimdi de slow cooker'lar ön plana çıkmaya başladı. Airfryer'lar hızlı ve az yağlı pişirme teknikleriyle kalp dostu tarifler sunarken, slow cooker'lar ise düşük ısıda uzun süreli pişirme yöntemiyle yemeğin lezzetini artırıyor ve besin değerlerini koruyor. Sağlıklı yaşam trendleri doğrultusunda, her iki cihaz da mutfaklarda vazgeçilmezi haline geldi.
#AirfreyerTeknolojinin sunduğu kolaylıkları sorgulayan gazeteci ve yazar Miranda Levy, 1950’lerdeki daha fiziksel ve sade yaşamı deneyimlemek üzere dikkat çeken bir deneye imza attı. İki hafta boyunca cep telefonları ve modern kolaylıklardan uzak duran Levy, 1950’deki insanlar gibi yaşadı, dönemin zorlukları ve bu farklı yaşam tarzının getirdiği fiziksel faydaları keşfetti. İşte Miranda Levy yaşadıkları…
#SağlıkErsin Uyanık (38) ve eşi Anne Pannier (35), bisikletle dünya turuna çıkarak sıra dışı bir yaşam sürmeye başladılar. 2018’de tanışıp 6 ay sonra evlenen çift, Ağustos 2022’de Almanya’dan yola çıkarak, Orta Asya, Uzakdoğu ve Afrika’da 20’den fazla ülke gezdiler, 23 bin kilometreyi geride bıraktılar. Yola çıktıklarında sahip oldukları hayal, sadece bisikletle seyahat etmek değil, aynı zamanda yolda insanlarla bağ kurmak ve dünyanın en güzel yerlerine ulaşmak oldu. Maceraları boyunca hırsızlık başta olmak üzere başlarına pek çok şey de geldi. Şu sıralar Tanzanya’da olan Ersin ve Anne ile bisikletle çıktıkları dünya turu maceralarını konuştuk.
#Dünya TuruMutfak trendleri her geçen gün sürekli değişim gösteriyor. Önceden bakır, çelik tencereler, düdüklüler kullanırdı, sonra teflonlar girdi hayatımıza. Son birkaç yıldır ise bir airfryer çılgınlığı başladı. Onun popülaritesi hâlâ devam ederken, hayatımıza slow cooker'lar da girdi. Son teknolojilerle kafamız iyice karıştı. Hangisi daha sağlıklı, tencerelerin neyi eksik? Bu yeni teknolojilerle üretilmiş ürünler tencerelerin yapamadığı neyi yapıyor?
#Mutfak TeknolojileriBir süredir İtalya’da dizileri çok izleniyor, orada da tanınıyordu. İtalyan yapımcıların dikkatini çekti. O şimdi Roma’da. Her hafta sonu TV’de yayımlanan bir dans yarışmasında 12 ünlü İtalyanla mücadele ediyor, “Neler yapabileceğimi kalbimde hissetmesem burada olmazdım” diyor. Furkan Palalı’yla Roma’ya gitme hikâyesini, orada yaşadıklarını, oyunculuğu ve dansı konuşuyoruz: “Vücudumun daha esnek olduğunu hissettim. Bunun oyunculuğa katkısının da olduğunu düşünüyorum.”
#Furkan Palalı3 yıldızlı İtalyan Dal Pescatore gibi lokantalar trend dışı mükemmelliyetçilik peşinde. Aynı yemeği 30 sene yapabiliyor ve sadece minik detaylarla oynuyorlar. Örneğin ‘tortelli di zucca’. Bu kadar basit gözüken bir hamurişi nasıl baş döndürücü bir başyapıta dönüşür?
#Dal Pescatore