Mezeler sofralarımıza her zaman renk ve lezzet katıyor ancak özellikle yaz aylarında daha hafif ve serinletici lezzetler arayanlar için mezeler birebir. Sizin için humustan Çerkez tavuğuna çeşit çeşit mezenin tariflerini derledik. Özel günlerde sofralarınızı donatmanıza yardımcı olarak bu listeyi bir yere mutlaka kaydedin.
#Meze TarifleriUskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Trigladae familyasının en popüler üyeleri arasında kırlangıç Balığı yer alan alır. Avcılığın zevki, lezzetli beyaz eti ve genellikle de iri balık bir olması nedeni ile kırlangıcı amatörler tarafından en çok aranan balık yapmıştır. Kırlangıç Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Yılbaşı sofrası deyince akla görkemli hazırlanmış yemekler, süslenmiş kırmızılar ve yeşiller içinde bir masa, elbette birbirinden lezzetli mezeler gelir. Sizlere bu özel yılbaşı sofrasında sevdiklerinizle paylaşabileceğniz çeşitli meze tarifleri hazırladık. Peki yılbaşı sofrasında neler yapılır? İşte yapımı kolay 2022 yılbaşı menüsü mezeleri...
#Yılbaşı Sofrasında Neler YapılırRaflara yeni giren ‘Nathalie’nin Mutfak Hikâyeleri’ Beyaz Fırın’ın beşinci nesil temsilcisi Nathalie Stoyanof Suda’nın tanıdığı mutfaklardan, özellikle de anneannesinden esintiler taşıyor. Suda, özgün tarifleriyle herkesi evde misafir ağırlamaya davet ediyor...
#Nathalie Stoyanof SudaEt, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere başka boyutları olan bir yaşam felsefesi. Yarın 1 Kasım Dünya Vegan Günü. 1944’te İngiltere Vegan Topluluğu tarafından ilan edilmiş bu gün vesilesiyle yeme-içme alışkanlıklarından modaya, restoran ve kafelerden tariflere kadar konuyla ilgili pek çok başlığı veganlara ve uzmanlara danıştık.
#GazetehaberleriBazen akşam yemeği için ne pişirileceğini düşünmek ve buna karar vermek can sıkıcı olabiliyor. Bu yüzden, klasik tariflerin dışına çıkarak sofranızda fark yaratabilirsiniz. Sadece doyurmakla kalmayacak damak tadınızı da şenlendirecek lezzetler için listemize bir göz atın. "Akşama ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, Lezizz günün menüsü tam da size göre. İşte, doyurucu ve bir o kadar da güzel yemek tarifleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Bugün Ne PişirsemYılbaşına 1 haftadan az zaman kaldı. Yılbaşını evde geçirecek olanlar yılbaşı menüsü hazırlıklarını tamamladı bile. Ancak yılbaşı menüsü kadar yılbaşı sofrası dekorasyonu da misafirlerinize unutulmaz bir gece yaşatmanız için önem taşıyor. Çok fazla uğraşmadan hoş bir yılbaşı sofrası kurmak istiyorsanız sizin için birkaç ufak önerimiz var. İşte büyüleyici bir yılbaşı sofrası kurmanın ipuçları…
#YılbaşıBodrum bu yıl ilk kez düzenlenecek Acı Ot Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24-25 Mart tarihlerinde düzenlenecek festivalin tanıtıma büyük katkısı olacağına dikkat çeken Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Yapılan festivaller bölgeye ekonomik olarak müthiş bir katkı sağlıyor. Esnafımıza da müthiş bir destek ve moral oluyor” dedi.
#GazetehaberleriEskiden gelin adayları hamama götürülür, bir kusuru varsa orada görülürmüş. Ben de atölyeye yamak alırken pirinç pilavı yaptırma niyetindeyim. İnanın mutfağın hamam testi bu. Pirinci ele alma şekli, yıkarken tane ziyan edip etmediği, kavururken pirinçlere davranışı, karıştırdığı kaşık, su eklerkenki rahatlığı, tuzunu ayarlayabilmesi, pirinç çeşitlerini tanıması, tane taneliği ve son olarak da bir kaşıkta yarattığı tat...
Sizi bilmem ama ben her gezi için bir bahane bulurum. Bazen saçma sapan, bazen de inandırıcı olur. Zaten yola çıkmayı aklıma koymuşumdur. Hatta bazen bahaneyi yolda bulurum. Kimi zaman bilinmedik bir coğrafyayı keşfetmeye niyetlenirim. Bu bahaneyle başladıklarım, zorlu yolculuklardır. Uzun yürüyüşler, dik yokuşlar, ormanlar, nehirler, çadırlar, kuş sesleri, karanlık geceler vardır içinde.