Yaz sofralarına renk ve lezzet katacak nefis meze tarifleri
Mezeler sofralarımıza her zaman renk ve lezzet katıyor ancak özellikle yaz aylarında daha hafif ve serinletici lezzetler arayanlar için mezeler birebir. Sizin için humustan Çerkez tavuğuna çeşit çeşit mezenin tariflerini derledik. Özel günlerde sofralarınızı donatmanıza yardımcı olarak bu listeyi bir yere mutlaka kaydedin.
Humus tarifi
Humus temel malzemeleri nohut ve tahin olan enfes bir mezedir. Kimyon, sarımsak, zeytinyağı ve limon suyuyla da kıvamını ve lezzetini kazanan humusu arzu ederseniz pastırma dilimleri ile de servis edebilir, farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Veganların da gönül rahatlığıyla yediği protein deposu bir meze olan humusu bir de Lezizz tarifiyle deneyin.
Havuç tarator tarifi
Hem çok pratik hem de çok lezzetli bir meze arıyorsanız havuçlu yoğurt salatası çok doğru bir seçim. Birkaç basit malzemeyle hazırlanan bu mezeyi herkes çok beğenecek ve zevkle tüketecek. Üstelik sağlıklı beslenmeyi de hedefliyorsanız, havuç taratorla hedefi 12'den vurabilirsiniz. Mutlaka deneyin...
Hardallı gravlax tarifi
"Gravlax", İsveç. Norveç gibi İskandinav ülkelerinde sıkça tüketilen bir yemek. Kabaca tarif etmek gerekirse, bizim lakerdamıza benziyor diyebiliriz. Ancak çok daha kısa sürede yapılan gravlax'ın, yağlı ve etli bir balık olduğu için somonla yapılanı makbul. Genellikle meze olarak tüketilen bu lezzetin tarifi hemen aşağıda.
Söğürme tarifi
Patlıcan yemeklere çok yakıştığı gibi mezelere de çok yakışıyor. Örneğin közlenmiş patlıcanla yapılan söğürmenin lezzetine doyum olmuyor. Özellikle kebapların ve etin yanına çok yakışan söğürmenin tarifini aşağıda bulabilirsiniz. İşte bostan patlıcanla yapılan nefis söğürme tarifi…
Şakşuka tarifi
Şarkılara bile konu olmuş şakşukayı sevmeyen yoktur. Patlıcan, biber ve patatesin domates sosuyla benzersiz bir birleşimi olan şakşuka yapılışının kolaylığına kıyasla orantısız bir lezzet kaynağıdır. Sizin de çok zorlanmadan yapabileceğiniz şakşuka tarifi sofranızı şenlendirmeyi bekliyor…
Piyaz tarifi
Haşlanmış kuru fasulyeyle yapılan piyaz, sofralarımızın vazgeçilmez mezelerinin başında geliyor. Özellikle köftenin yanında olmazsa olmaz bir lezzet olan piyazı arzu ederseniz yumurtalı da yapabilirsiniz ama biz bugün yumurta sevmeyenler için bol soğanlı yumurtasız güzel bir piyaz yaptık. İşte nefis piyaz tarifi...
Mercimekli köfte tarifi
Mercimekli köfte (mercimek köftesi) yapmak çok kolay olsa da herkes kıvamını tam tutturamayabilir. Sizin için bugün kıvamı tam tutan nefis bir mercimekli köfte tarifi hazırladık. Vegan ve vejetaryenlerin de gönül rahatlıkla tüketebilecekleri protein deposu mercimek köftesi çay saatlerinden akşam yemeklerine her an keyifle yenebilecek bir lezzet. İşte garantili mercimekli köfte tarifi…
Acılı ezme tarifi
Acı sevenlerin vazgeçemediği bir meze olan acılı ezmeyi evde hazırlamak için pratik bir tarife ne dersiniz? Tek yapmanız gereken soğan, biber ve domatesleri küçük küçük doğrayıp diğer malzemelerle karıştırmak. Hepsi bu kadar... Emin olun en az mezecilerden alınmış kadar lezzetli olacak.
Fava tarifi
Yunan mutfağının popüler lezzetlerinden, temel malzemesi bakla olan fava bizim için çok tanıdık bir yemek. Fakat servis edilişi komşuda biraz farklı. Bizde genelde dilimler halinde servis edilen fava, Yunanistan'da doğrudan püre olarak masaya geliyor. Üzerine limon sıkarak tükettiğinizde lezzeti daha da artan bu tarifi denenecekler listenize alın.
Geleneksel çiğ köfte tarifi
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan çiğ köftenin aslı yağsız kuzu kıymasıyla olur. Elinizin sıcaklığı, baharatlar ve yoğurma süreci sayesinde o et tabir-i caizse pişer. Bu tarifimizde gelenekselin tadını arayanlar için etli bir çiğ köfte tarifi hazırladık. Çok beğeneceğinizden eminiz. Şimdiden afiyet olsun!
Havuçlu kabak salatası tarifi
İşte deneyebileceğiniz farklı bir salata tarifi daha! Hem pratik hem de oldukça lezzetli... Tek yapmanız gereken rendelenmiş havuç ve kabakları yağda hafifçe çevirip sonra da yoğurt, sarımsak ve cevizle karıştırmak. Hepsi bu kadar! Yoğurtlu meze ve salatalı sevenlerin bayılacağından eminiz.
Saganaki tarifi
Yunanistan'da meze olarak sunulan kızarmış peynir olan saganaki, tatlıyla tuzluyu bir arada tüketmeyi sevenler için çok uygun. Biz tarifte hellim kullandık ancak siz saganaki yaparken kolay erimeyen sert bir beyaz peynir de kullanabilirsiniz. Ekmeğinizi batıra batıra yiyeceğiniz bu enfes tarifi kahvaltılarınızın bir parçası haline de getirebilirsiniz.
Biber parpullaması tarifi
Çanakkale yöresindeki adı biber parpullaması olan közlenmiş kırmızı biber yaz aylarında mangal partilerinde zevkle tükettiğimiz bir salata. Bu lezzetin her an elinizin altında olmasını isterseniz, biberleri közledikten sonra dondurup saklayabilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda tek yapmanız gereken çözdürüp üzerine sosunu dökmek.
Hibeş tarifi
Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşmış hibeşin ana malzemeleri tahin ve limon suyu. Tek başına büyük bir zevkle yiyebileceğiniz bu mezeyi, biraz daha akışkan bir kıvamda hazırlayarak ortaya enfes bir salata sosu da çıkarabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ekşisini ve baharatlarını kendi damak zevkinize göre ayarlamak.
Midye dolma tarifi
Midye dolma en sevilen ve en Türkiye’ye özgü sokak lezzetlerinin başında geliyor. Türkiye’de midye dolması çok meşhur birçok mekan ve satıcı var. Ancak siz dışarıda yediğiniz midyelere güvenemiyorsanız bu lezzeti evinizde de yapabilir gönül rahatlığıyla, zevkle tüketebilirsiniz. İşte evde midye dolma yapılışı…
Deniz börülcesi tarifi
Deniz börülcesi özellikle balık sofralarına çok yakışan bir meze. Yapılışı da oldukça basit. Tek yapmanız gereken börülceleri haşlayıp kılçıklarından arındırmak ve dilediğiniz bir sosla birleştirmek. Genelde limon ve sarımsakla sos yapılır ama siz mayonez ve yoğurtlu bir deniz börülcesi sosu da deneyebilirsiniz. Afiyet olsun…