Acil tıp doktoru Joe Whittington, sessiz ve tehlikeli bir kalp rahatsızlığının (Aort anevrizması) işareti olabileceğini söylediği basit başparmak testini paylaşarak sosyal medyayı adeta çılgına çevirdi.
#Aort AnevrizmasıSon yıllarda önemi daha çok anlaşılan kolajenin kemik sağlığından kıkırdak yapısının iyileştirilmesine, moral ve motivasyonun sağlanmasından sağlıklı bir görünüm kazanmaya kadar birçok etkisi var. Geçen hafta Konya’da gerçekleşen Wellcare Collagen toplantısında uzmanlar, aile sağlığı için kolajenin önemli olduğunun ama çocuklara kolajen kullandırmanın doğru olmadığının altını çizdi.
#Ömür KurtBesin takviyelerinin yaşlanma karşıtı amaçlarla kullanılması popülerliğini koruyor. En ön sırada ise içilebilir kolajen var. Peki, içilebilir kolajen nedir? Hangi takviyeyi içmeliyiz ve nelere dikkat etmeliyiz? Oldukça kafa karıştıran bu konuyu 5 soruda özetlemeye çalıştım.
#KolajenKolajen, cilt, kemik, bağ ve kas dokusu başta olmak üzere vücudumuzun tüm dokularında bol miktarda bulunan en önemli yapısal proteindir. Kolajen bağ dokusunun temel elemanı olarak vücutta iskeletin oluşturulmasında en önemli hammadde yani çimento görevini üstlenir.
#KolajenKolajen, cilt bakımında önem verilmesi gereken güçlü bir proteindir. İnsan vücudunda çok sayıda bulunan bir protein olan kolajen, daha genç ve sağlıklı görünmemizi sağlar. Peki kolajen tam olarak nedir ve hangi besinlerde bulunmaktadır? Detaylar haberimizde…
#KolajenDermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Balevi, “Farklı kolajen tiplerinin de farklı dokularda farklı yoğunlukta oldukları biliniyor. Örneğin cildin yüzde 70’ini kolajen tip 1 ve 3 oluşturuyor. Bu durumda eğer kolajeni cildinize destek için kullanacaksanız tip 1 ve 3 kolajen karışımlarını özellikle de tip 1 kolajen tercih etmeniz lazım” dedi.
#KolajenGöz kapağı düşüklüğü problemiyle karşı karşıyaysanız ve bu duruma son vermek istiyorsanız ameliyatsız tedaviyle istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. Bu problemin sebeplerini anlatan Dr. Yasemin Savaş, ameliyatsız göz kapağı tedavisiyle ilgili de merak edilen her şeyi yanıtladı.
#Göz KapağıBeyin hassas bir organ. En çok da kötü duygulardan, korku, keder, kaygı, pişmanlıklardan etkileniyor. Bu nedenle ona diğer organlara göre biraz daha fazla itina göstermek, iltifat etmek lazım. Bunun yolu da her şeyden önce ona “sükûnet zamanları” tanımaktan geçiyor.
#Osman MüftüoğluYaşlılık lekeleri veya diğer adıyla güneş lekeleri, genellikle güneşe sık maruz kalan yüz, el ve omuz gibi bölgelerde ortaya çıkan koyu renkli cilt lekeleridir. Bu lekeler, cildin melanin üretiminin artması sonucu oluşur ve yaşla birlikte daha belirgin hale gelebilir. Birçok kişi bu lekelerin sadece güneş hasarından kaynaklandığını düşünse de, aslında yaşlanma süreci ve vücuttaki diğer biyokimyasal süreçler de bu lekelerin oluşumunda etkilidir.
#Yaşlılık LekeleriDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz Problemleri“Parmak çıtlatmak eklemlerinize zarar verir, kolajen takviyeleri ile eklemler güçlendirilir, menopoz döneminde mutlaka eklem ağrısı çekilir, soğuk hava romatizmayı tetikler…” Eklemlerimiz ile ilgili böyle cümleleri duyuyoruz ama hangisi doğru hangisi gerçek pek sorgulamıyoruz. İşte eklemlerimizle ilgili bildiğimiz 8 hurafe ve bilim ışığındaki gerçekler…
#Sağlık