kodlama eğitimi haberleri sayfasında kodlama eğitimi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 806 kodlama eğitimi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Toplam 34 saatlik MESS kodlama eğitimleri, MEB'in online eğitim platformunda yerini aldı. MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, "Özellikle kodlama gibi, sanayinin ve ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak alana yatırım yapmak önceliğimiz. MESS olarak, bu sorumluluk bilinciyle oluşturduğumuz eğitim içerikleriyle geleceğimizin teminatı 20 milyon çocuğumuzun yarını kodlamasına öncülük ediyoruz" dedi.
#MessMESS Yönetim kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, "Ülkemiz, dijital dönüşümü fırsata çevirerek rekabette atılım yapabilecek potansiyele sahip. Bu durum geleceğe güvenimizi arttırıyor. Meclis'imizin açılışının 100’üncü yılını kutladığımız bu seneyi, kodlama eğitimlerini tüm Türkiye'deki çocukların kullanımına açarak kutlamanın anlamlı olacağını düşündük" dedi.
#Messİzmir'de zihinsel engelli çocuklar, kağıt katlama sanatı origami yoluyla kodlama eğitimi alıyor. Kağıt katlayarak el becerilerini, beyin ve kasları arasındaki iletişimi geliştiren özel çocuklar, kodlamanın soyut kavramlarını origamideki yönlendirmeler sayesinde öğreniyor.
#KodlamaKodlama günümüzde en önem verilen alanlardan biri. Öyle ki ortaokul ve lise çağındaki çocuklar okullarda bunun eğitimini almaya bile başladı. Bu bağlamda Kano isimli bir şirket, çocuklara kodlama öğretecek eğlenceli bir ürün çıkardı. Harry Potter asası!
#Harry PotterYÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, YÖK'ün koordinatörlüğünde ve İŞKUR'un desteğiyle üniversitelerimizin ilgili bölümlerindeki öğretim üyelerimiz tarafından gençlerimize farklı düzeylerde ücretsiz kodlama eğitimleri verilecek. Hedef kitlemiz, üniversitelerin matematik, mühendislik, iktisat, işletme, istatistik gibi algoritmik düşünce yeteneğinin kazandırıldığı ancak kodlamanın yeterince öğretilmediği programlarda okuyan ya da bu programlardan mezun olan gençlerimiz. Böylece gençlerimiz, kolay ve kısa sürede yeni bir beceri ve yetkinlik kazanarak farklı sektörlerde iş imkânına kavuşacak" dedi.
#Prof. Dr. Yekta SaraçTEGV ile Google.org çocukların dijital becerilerini güçlendirmek amacıyla ‘Algo Dijital’ platformunu hayata geçirdi. ‘Algodijital.com’ sayesinde blok temelli kodlama gibi yeni nesil dijital eğitimlerin eğlenceli bir dille verilmesi amaçlanıyor. Platform sayesinde 1 milyon çocuk geleceğin dilini öğrenecek.
#TEGVApple’ın CEO’su Tim Cook “Kodlamayı öğrenmek tüm yabancı dillerden daha önemli” diyor. Dünyanın birçok ülkesinde okul müfredatına giren kodlama eğitimi çılgınlığını mercek altına aldık. Kodlama Derneği’nin kurucusu Gizem Göktepe, yeni tanışanlar için kodlamanın ne olduğunu anlatıyor.
#Kodlama DerneğiMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, 5 ve 6’ncı sınıflarda okutulan bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin içeriğinin zenginleştirilmesinin teknoloji çağının bir sonucu olduğunu belirtti. Erdem, "Günümüzün çocukları, dünyaya teknolojiyle gözlerini açıyor. Durum böyle olunca çocuklarımıza teknolojiyi doğru ve etkili şekilde kullanmayı öğretmek zorunluluk arz ediyor" dedi.
#GoogleKodlama eğitimi son yılların en gözde konularından. Okullarda zorunlu ders olması isteğinden tutun da çocuğunu kodlama öğrensin diye kurslara gönderen velilere kadar birçok insan kodlamaya sıkı sıkıya sarılmış durumda. Dünyaca ünlü teknoloji dehası Steve Jobs kodlama eğitimi ile ilgili olarak “Bilgisayar programlamayı herkes öğrenmeli. Çünkü bu, size düşünmeyi öğretir” diyor. Peki, kodlama eğitimi neden önemli? Doç. Dr. Selçuk Özdemir ile konuştuk.
#Kodlama DersiProblem, hedefe ulaşma sürecinde karşımıza çıkan engeller, daha önce karşılaşmadığımız, yeni ve hazır bir tepkimizin olmadığı fakat üzerinde çalışıldığında çözüm bulabileceğimiz uyarıcı durumlar. Gün içinde yaşadığımız gelişmeler bizleri birçok problem durumuyla baş başa bırakıyor.
#Her Problem Bir Öğrenme FırsatıVodafone Vakfı ‘Yapay Zekâ Yıldızları’ projesi kapsamında 11-18 yaş aralığındaki öğrencileri yapay zekâ ile buluşturacak. Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Yarını Kodlayanlar projesinde olduğu gibi Yapay Zekâ Yıldızları projesinde de hedefimiz, sadece teknoloji tüketen değil aynı zamanda üreten bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak olacak. Programa katılan gençler yapay zekâyı kapsamlı bir şekilde öğrenecek ve kendi projelerini geliştirebilecek. 35 bin gence ulaşmak istiyoruz” dedi.
#VodafoneVodafone Vakfı ‘Yapay Zekâ Yıldızları’ projesi kapsamında 11-18 yaş aralığındaki öğrencileri yapay zekâ ile buluşturacak. Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Yarını Kodlayanlar projesinde olduğu gibi Yapay Zekâ Yıldızları projesinde de hedefimiz, sadece teknoloji tüketen değil aynı zamanda üreten bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak olacak. Programa katılan gençler yapay zekâyı kapsamlı bir şekilde öğrenecek ve kendi projelerini geliştirebilecek. 35 bin gence ulaşmak istiyoruz” dedi.
#Sponsorlu İçerikYeni çağın en önemli meslekleri arasında yer alan yazılım, bugün yapay zekadan otomasyona kadar birçok farklı işte kullanılıyor ve neredeyse hayatın her alanını kapsıyor. Böylesine kapsayıcı bir mesleğin eğitimi de artık neredeyse okul öncesinden başlıyor ve çocukların küçük yaştan itibaren bu alanda beceri kazanması amaçlanıyor.
#Yapay ZekaUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dijital dünyada da çocukların kontrolsüz bir şekilde bırakılmasının oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirterek, “Tüm anne babalara sesleniyorum; lütfen çocuklarımızı, gençlerimizi başıboş ve uçsuz bucaksız bir ortam olan internet dünyasında yalnız bırakmayın. Çok farklı koruma ve güvenlik yöntemleriyle onları dijital alemin kötülüklerinden uzak tutun.” dedi.
#Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığıİstanbul’un yeni Milli Eğitim Müdürü Yentür, “Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan bir projeyi hayata geçiriyoruz. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nın desteğiyle Maçka Kampusu’nda 4-6 yaş arası çocuklarımız için özel bir anaokulu kuruyoruz. Çocuklarımıza erken yaşta sanat eğitimi vereceğiz” dedi.
#Milli Eğitim MüdürüBu hafta köşenin konuğu şu an 17 yaşında olan ve 8 yaşında robotik kodlama yapmaya başlayan Selin Alara Örnek’in annesi Nedret Örnek. 9 yıl önce Türkiye’de henüz robotik kodlamanın adı anılmazken bu yola giren Selin’i ve başarılarını Nedret Hanım’la konuştum. Artık her yerde karşımıza çıkan robotik kodlama nedir? Çocukları ilgilendikleri alanlarda nasıl desteklemeliyiz?
#RobotikÇeşme ve Alaçatı, çocuklar için birçok eğlenceli aktiviteye imkan sağlıyor. Su parkları, plajlar ve çiftlikler çocuklar için keyifli bir tatil sunarken; Alaçatı’nın tarihi sokaklarında gezmek, rüzgar sörfü yapmak veya yelken dersleri almak da çocuklar için unutulmaz deneyimler olabiliyor. Şüphesiz su aktivitelerini sadece çocuklarla sınırlamak olmaz, siz de onlarla birlikte eğlenebilirsiniz.
#1Vodafone, yedi yıl önce başlattığı “Yarını Kodlayanlar” projesini depremin hemen ardından bölgedeki çocukların her anlamda desteklenmesi için “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” adıyla 11 ile taşıyor. İlk adımı Adıyaman olan yeni çalışmanın çocukların psikososyal ihtiyaçlarını karşılamaya da odaklandığını söyleyen Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Konteyner teknoloji sınıfları ve gezici eğitim çadırlarıyla toplam 100 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz” diyor.
#VodafoneTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği ‘Yarını Kodlayanlar’ projesiyle konteyner sınıflarda çocuklara kodlama eğitimi verecek. Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Gezici eğitim çadırımız da afetten etkilenen 11 ilimizdeki köy, çadır kent ve konteynerkentleri ziyaret edecek. Toplam 100 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
#Türkiye Vodafone VakfıTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından hayata geçirilen ‘Yarını Kodlayanlar Projesi’ ile bugüne kadar 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları açıldı. Yakın dönemde 15 okulda daha teknoloji sınıfları açılarak toplam 45 okula ulaşılması hedefleniyor.
#Türkiye Vodafone VakfıSon yıllarda sürdürülebilirlik kavramını daha sık işitir olduk. İşletmeler, sürdürülebilirlik planlarını gözden geçirirken, gelecekte çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için özel bir çaba sarf ediyor. Bu kapsamda QNB Finansbank ve Habitat Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen Scratch Cup 2022, çocukların becerilerini konuşturduğu keyifli bir etkinlik oldu. 2 Mart tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte 10 takımdan 28 çocuk, doğayı kurtarmak için kodlama yarışına girdi.
#Sponsorlu İçerikSelin Özünaldım bilgisayar programcısı bir anne ve bilgisayar mühendisi bir babanın kızı. Henüz 19 yaşında ve bugüne kadar yaklaşık 35 bin kız çocuğuna kodlama eğitimi verdi. Bu gayretinin nedeni toplumsal cinsiyet klişeleriyle savaşmak, kadınların da hem kodlama alanında hem de genel olarak iş hayatında daha fazla var olmasını sağlamak.
#Girl UpTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin ortak projesi “Yarını Kodlayanlar” kapsamında ebeveynlerin ardından çocuklara da güvenli internet eğitimleri verilecek. Mart ayında başlayacak online eğitimlerle Türkiye genelinde 7-14 yaş arası 15 bin çocuğa kişisel verilerin önemi, siber zorbalık, dijital ayak izi gibi konularda kapsamlı bilgi sunulacak.
#Türkiye Vodafone Vakfı