Kocaeli Üniversitesi haberleri sayfasında Kocaeli Üniversitesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5897 Kocaeli Üniversitesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
1976 yılında "Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi" adı altında Elektrik, Makine, Temel Bilimler Fakülteleri ve Yabancı Diller Enstitüsü kurulmuştur. Kurulan bu kurumlar, 20 Temmuz 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'ne Kocaeli Mühendislik Fakültesi olarak bağlanmış, 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile de "Kocaeli Üniversitesi" adını almıştır.
Teknoloji ve Etki merkezlerinden beşincisi Kordsa tarafından Kocaeli Üniversitesi kampüsü içerisinde açıldı. Gençlerin ve akademisyenlerin malzeme teknolojileri alanındaki çalışmalarına ışık tutacak merkez ile online ve yüz yüze eğitimler sayesinde ilk yılda 1.500 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
#Beşinci Teknoloji Ve Etki MerkeziPek çoğumuzun gündelik yaşam koşturmacası içinde kurallara uymayan, kendi bildiğince kuralları çiğneyerek düzeni bozan kişilerle karşılaşmamızın altında önemli bir eksikliğin yattığını ifade etmek mümkün. Bu o kişilerde sorumluluk bilincinin gelişmediğinin önemli bir göstergesidir.
#Konuk Yazarİçinde bulunduğumuz yüzyılın öne çıkan en temel özelliklerinden biri teknolojik gelişmelerin çok hızlı ve etkileyici bir biçimde ilerlemesi. Bu nedenle de çağımızda devletler bilim ve teknoloji odaklı yaklaşım ve çalışmaları önceleyen bir tutum sergiliyor.
#Prof. Dr. Sezer Ş. KomsuoğluProf. Dr. Aziz Sancar’ın davetiyle ABD’ye araştırmacı olarak giden ve şu an Harvard Tıp Fakültesi’nde görev yapan 36 yaşındaki Dr. Mehmet Furkan Burak, geçen yılın ardından bu yıl da ABD’de ‘yılın en iyi doktorları’ listesine seçildi. Dr. Burak mesleği seçmesinde, 14 yaşında hayatını kurtaran doktorun önemli rol oynadığını söylüyor.
#Kocaeli ÜniversitesiKocaeli Üniversitesi ile Kocaelispor arasında yapılan protokol kapsamında Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, Kocaelispor’un iç saha maçları ile Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarını ücretsiz izleyecek.
#Kocaeli ÜniversitesiÖnümüzdeki 5 yıl içinde, ne gibi yeni çalışma alanlarının ortaya çıkacağı ve bu alanlarda yeniden inşa edilen meslekler; akademide, iş dünyasında ve medyada sıkça işlenen ve tartışılan bir konu. Bu tartışmaların merkezinde ise bu yeni alanlarda ve dönüşen diğer birçok meslek alanında hangi yetenek ve becerilerin talep edileceği yer alıyor.
#Konuk YazarKahramanmaraş merkezli deprem felaketi, yol açtığı büyük yıkım ve acının yanı sıra uzuv kayıplarına ve zedelenmelerine de neden oldu. Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi doktora öğrencileri özellikle deprem sonrası artan uzuvlardaki hareket kayıplarının tedavisi için oyunla iyileşmeyi sağlayacak robotik cihazlar geliştirdi.
#Kocaeli ÜniversitesiYükseköğretim, her ülkenin geleceği için merkezi bir öneme sahip. Geçmiş yıllarla kıyaslandığında yükseköğretimde okuyan öğrenci sayısının her geçen yıl arttığı da görülüyor. Bunun yanı sıra nüfus bilimciler Türkiye’de 2025 yılı için çalışabilir nüfus oranını yüzde 69 olarak ön görüyor.
#Konuk YazarDünyada, 2000 yılında yükseköğretimde 100 milyon olan öğrenci sayısı 2022’de 235 milyona ulaşarak yirmi yıllık bir süre zarfında iki kat arttı. Bu sayının yüzde 41’ini kadınlardan oluşturuyor. Dünya genelinde yükseköğretime genel kayıt oranı hala yüzde 40 civarında.
#Konuk YazarYabancı dil öğrenme aşamasında, öğrenmenin kalıcılığını ve başarısını artırmak için birçok yöntem denenebiliyor. Bu yöntemler kişinin öğrenme şekline göre değişiklik gösterse de bu süreçte kullanılan bazı stratejiler başarıyı gözle görülür bir şekilde artırabiliyor.
#Konuk YazarEğitim geçmişten bu yana insan hayatının içindeki en önemli olgulardan biri oldu. Ancak 1980’li yıllar öncesine kadar yöntem, öğretmen, öğretim materyali gibi konulara odaklanan eğitim kavramında, bu dönemden sonra öğrenen odaklı yaklaşım önem kazandı.
#Konuk YazarSiber zorbalık, dijital ortamda kasıtlı olarak bir başkasını küçük düşürme, hakaret, tehdit ve taciz gibi her türlü zarar verici davranışı ifade ediyor. Birinin görüntülerini rızası olmadan sosyal ağlarda paylaşma ya da paylaşmakla tehdit etme, hakkında dedikodu çıkartma, alay etme ve ısrarlı takip gibi davranışlar siber zorbalık davranışlarından sadece bir kaçı.
#Konuk YazarKocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halim Aytekin Ergül, İzmit Körfezi’nin turkuaz rengine bürünmesinin nedeninin planktonlar olduğunu söyleyerek, “Bu doğal bir süreç. 'Fitoplankton coccolithophore' adı verilen organizmaların çoğalmasıyla ilgilidir. Yapılarında klorofil bulunduğu için güneşin ışınlarını yansıttığından turkuaz rengi oluşuyor. Turkuaz, müsilaj oluşumunun durduğu anlamına da gelmez” dedi.
#Kocaeli ÜniversitesiÇok kültürlü dünya, küreselleşmenin getirdiği hem fırsatlar hem de zorluklar nedeniyle önemli değişimler yaşıyor. Dördüncü sanayii devriminin getirdiği yenilikler, dijital dünya, veri analitiği, yapay zekâ gibi farklı sektörlerde önemli dönüşümler getirerek günlük yaşamımızı ve çalışma ortamlarımızı değiştirdi.alanda kurumların, şirketlerin, kamu ve özel sektör yapılarının “küresel yeterlilik” temelinde kendilerini yeniden, hızlı tempolu küresel profesyonel ortamına hazırlaması ve adapte etmesi gerekir.
#Konuk YazarMarmara Denizi’nde 2021 yılında yoğun olarak gözlemlenen müsilaj (deniz salyası) sorunu, aradan geçen yıllara rağmen sürüyor. Bilim insanlarının yaptığı iki ayrı çalışmada Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıkları ile İzmit Körfezi’nin Gebze Eskihisar bölgesinde müsilaj tespit edildi. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Üzerimize düşen görevi yapmazsak Marmara Denizi, ne yazık ki çok hızlı bir şekilde bir çöküşe doğru gidiyor" dedi. Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül ise “Ne yazık ki bütün deniz genelinde müsilajla ilgili olumsuz gelişmeleri görüyoruz” diye konuştu.
#Marmara DeniziMarmara Denizi’nde 2021 yılında yoğun olarak gözlemlenen müsilaj (deniz salyası) sorunu, aradan geçen yıllara rağmen sürüyor. Bilim insanlarının yaptığı iki ayrı çalışmada Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıkları ile İzmit Körfezi’nin Gebze Eskihisar bölgesinde müsilaj tespit edildi. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Üzerimize düşen görevi yapmazsak Marmara Denizi, ne yazık ki çok hızlı bir şekilde bir çöküşe doğru gidiyor" dedi. Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül ise “Ne yazık ki bütün deniz genelinde müsilajla ilgili olumsuz gelişmeleri görüyoruz” diye konuştu.
#Marmara DeniziTeknoloji ve Etki merkezlerinden beşincisi Kordsa tarafından Kocaeli Üniversitesi kampüsü içerisinde açıldı. Gençlerin ve akademisyenlerin malzeme teknolojileri alanındaki çalışmalarına ışık tutacak merkez ile online ve yüz yüze eğitimler sayesinde ilk yılda 1.500 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
#Beşinci Teknoloji Ve Etki MerkeziJeoloji Mühendisi Aysun Aykan, Türkiye'de 5.5 ve üzeri deprem üretebilecek nitelikte 500 diri fayın bulunduğunu söyledi. Türkiye genelinde merkezinden bu fayların geçtiği 24 şehir olduğunu belirten Aykan, bu 24 ilin her an tehlike altında olduğunu ileri sürdü. Bursa'nın içinden geçen Kayapa-Yenişehir fayının 624 yıldır suskun olduğuna da dikkat çeken Aykan, bu fayın kırılması durumunda 7 den büyük deprem üretebileceğini sözlerine ekledi.
#DepremTürk Neonatoloji Derneği’nin AstraZeneca Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle nisan ayında başlattığı ve yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yatan prematüre bebekler ile anne ve babaları arasında ten tene temas uygulamasının yaygınlaştırmayı amaçlayan “Ten Tene Temasla Hayata Sarılsın” projesi kapsamında verilecek eğitimlerle 200’den fazla sağlık çalışanına ulaşılacak. Bu eğitimler sonucunda 1.300'den fazla prematüre bebek ve ailesinin sadece hekimin uygun gördüğü bu uygulamadan yararlanması hedefleniyor.
#Sponsorlu İçerikPınar Kerimoğlu kimdir sorusu, moda dünyasında tanınan bu ismin hayatı ve kariyeri hakkında bilgi edinmek isteyenler tarafından merak ediliyor. İstanbul doğumlu Pınar Kerimoğlu, Kocaeli Üniversitesi'nde jeoloji eğitimi almasına rağmen moda sektörüne yönelmiş ve tasarımlarıyla Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında da tanınmıştır. 2018'de açtığı mağazasında özgün tasarımlarını sunan Kerimoğlu, Swarovski taşlarla süslediği kıyafetlerle geniş bir müşteri kitlesine ulaşmıştır. Peki, Pınar Kerimoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Pınar KerimoğluDünyada sadece eyalet sisteminin olduğu sınırlı sayıda ülkede uygulanan, Türkiye’de de 50 sene önce eşitlik ilkesine uymadığı gerekçesiyle kaldırılan ‘bölgesel asgari ücret’, İTO ve MÜSİAD başkanlarının önerileriyle yeniden tartışmaya açıldı. İstanbul ile Anadolu’daki hayat koşullarının bir olmadığını söyleyen bazı işverenler, 1974’te kaldırılan bölgesel asgari ücretin geri gelmesini istiyor. Birçok iş dünyası temsilcisi ise bu modelin Doğu illerinde yeni bir işçi göçünü tetikleyeceği konusunda endişeli. Bunun yerine yatırımcıyı Doğu illerine çekecek, bölgedeki istihdamı artıracak teşviklerin getirilmesi gerektiğini belirtiliyor. Çalışanların gözü ise asgari ücrete yapılacak zam oranında.
#Asgari Ücretİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mağara Araştırma Kulübü, 2007 yılından beri Türkiye’nin dört bir yanındaki mağaraları araştırıyor. Ekibe yeni katılan mağaracılar ise teorik eğitimlerinin ardından ilk mağara deneyimini yaşamak ve pratik eğitim almak için Kırklareli’ndeki Dupnisa Mağarası’nda yerini alıyor. İTÜ Mağara Araştırma Kulübü’nün ‘mağara sınıfı’nda zor koşullarda gerçekleşen eğitime katıldım.
#MağaraEkranda ve beyazperdede farklı karakterlere hayat verdi. Mavi gözleri ve fiziğiyle dikkat çekse de “Fiziksel özelliklerinle anılmak çok hoşlandığım bir şey değil” diyor. Seçkin Özdemir’le bu hafta vizyona giren ‘Yaren Leylek’ için buluşuyoruz. Oyunculuğunu, ailesini, yıllar içinde yaşadıklarını ve aşkı konuşuyoruz: “Birini beğeniyor sonra onunla anlaşmaya çalışıyorsun. Aslında olması gereken anlaştığın insanla ilişkiye başlamak.”
#Seçkin ÖzdemirBirleşmiş Milletler (BM), 2016 yılında 17 başlık altında Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini kabul etti ve 2030 yılına kadar hedeflerin gerçekleşmiş olması bekleniyor. Bu maddelerden 6 ve 7’nci maddeler hariç diğer 15 maddenin hepsi, üniversitelerin, sürdürülebilirlik başlığında üstlenebileceği; çevresel, toplumsal, ekonomik ve sosyal boyutları içeren faaliyetler.
#Konuk YazarPek çoğumuzun gündelik yaşam koşturmacası içinde kurallara uymayan, kendi bildiğince kuralları çiğneyerek düzeni bozan kişilerle karşılaşmamızın altında önemli bir eksikliğin yattığını ifade etmek mümkün. Bu o kişilerde sorumluluk bilincinin gelişmediğinin önemli bir göstergesidir.
#Konuk YazarÜniversitelerin açılış tarihi, eylül ayının gelmesiyle beraber milyonlarca öğrencinin odaklandığı konulardan oldu. Özellikle YKS ile yükseköğrenim programı kazanan birinci sınıf öğrencilerinin kayıt işlemleri sonrası üniversiteler ne zaman açılacak? sorusunun yanıtına gözler çevrildi. 2024 2025 akademik takvime hazırlanan üniversiteler, farklı tarihlerde ders başı yapacaklar. İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gibi tüm üniversitelerin güz dönemi başlangıç tarihi üniversitelerin duyurular ekranından takip edilecek. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde dersler başladı mı? İşte, 2024 2025 akademik takvim ile üniversitelerin açılış tarihi.
#Üniversiteler Ne Zaman AçılacakHayalini kurduğu üniversitenin kapılarını aralayan gençler, akademik yılın başlamasıyla geleceklerine doğru önemli bir adım atacak. Bu süreçte yaşadığı şehirden ayrılıp başka bir kentte eğitimini sürdürecek olanları yalnız bırakmadık. Tecrübeli öğrencilerden öneriler alarak bir rehber hazırladık.
#ÖğrenciDijital mecralarda yazıyla birlikte bir ifade biçimi olarak kullanılan ‘emoji’ler pek çok jest ve mimiğin yerine geçiyor. Hemen tüm yaş grupları tarafından kullanılan ama özellikle gençlerin vazgeçilmez ifade aracı olan emojileri Z kuşağı, ‘duygularımızı destekliyor’ diye tanımlıyor. Uzmanlar ise emojilerin günümüzün önemli bir iletişim aracı olduğunu dile getirerek bunu ‘bir keşif’ olarak değerlendiriyor.
#Emoji2024 YKS sonuçları açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. İlgi gören bölümlerden biri de İlk ve Acil Yardım Paramedik taban puanları oldu. Paramedik taban puanları 2024|| YÖK Atlas İlk ve Acil Yardım Başarı Sıralaması- Paramedik kaç yıl, hangi bölüm?
#Paramedik Taban PuanlarıKocaeli’nin Kandıra ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, aralarında Youtuber Enes Batur ve Zelal Işıl Özdemir’in de bulunduğu 4 kişi yaralandı. Özdemir ve Batur kaza yerindeki ilk müdahalenin ardından Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
#Enes Baturİçinde bulunduğumuz yüzyılın öne çıkan en temel özelliklerinden biri teknolojik gelişmelerin çok hızlı ve etkileyici bir biçimde ilerlemesi. Bu nedenle de çağımızda devletler bilim ve teknoloji odaklı yaklaşım ve çalışmaları önceleyen bir tutum sergiliyor.
#Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu